Да си бидеме сите искрени, ретко кој или ретко кога на работа работиме...Сигурен сум дека пола од вас користат до 50% од времето на работа за сурфање. Не велам дека дека сме некои мрзи, јас лично ја окривувам лошата организација, недефинираност на работните задачи и непрофеионалноста во македонската бизнис администрација. Сестра ми е во германска фирма и глава не може да крене од работа 9 саати дневно, а девојчето е далеку од глупо, споро или мрза. Можда и америте трошат 30% од работното време на нет, меѓутоа успеваат некако да сработат се пред сите, башка што колку и да не им е таков имиџот америте се посветени работници кои сваќаат дека ако и оди добро на фирмата ќе биде добро и за нив. Кај нас такво однесување од вработените е невидено ретко, кај што не работиме како што треба и буквално земаме пари за џабе туку и го пцуеме генералниот додека пиеме кафе пола саат со колегите, иако претходно сме имале саат време пауза за такви ствари.
Него заеби тоа све...Да се вратам на темата а тоа е како вие тепате време на работа? Ми треба малку помош пошто моментално сум на пракса и иако дојдов со многу ентузијазам бидејќи навистина сакав да работам и го сакам тоа што го студирам, тој ентузијазам траеше 2 недели макс...сега само седам и чмаам пошто наводно нема толку многу работа за мене веќе
...така да другари кајганџии давајте казвајте...
Него заеби тоа све...Да се вратам на темата а тоа е како вие тепате време на работа? Ми треба малку помош пошто моментално сум на пракса и иако дојдов со многу ентузијазам бидејќи навистина сакав да работам и го сакам тоа што го студирам, тој ентузијазам траеше 2 недели макс...сега само седам и чмаам пошто наводно нема толку многу работа за мене веќе