Како тагувате?

После пораз на Манчестер Јунајтед обавезно тагувам. За друго ако има потреба!

Многу лесно може да се примети кога тагувам, обично не ми е до ништо, не зборам многу, све ме тера на плачење и често плачам и кога ми е многу тешко многупати ми се има случено и кога сум излезена на кафе со другарите тие да зборат итн. а јас едноставно ги собирам сите сили само за да не заплачам.

~*~

Тагувам за сите да видат првите 10-тина дена, тагувам во себе наредните 20 и ме познаваат само тие што ми се страшно блиски, продолжувам понатаму да тагувам без никој до знае се до моментот кога заборавам за што сум била тажна.

Последната полоша епизода ми беше... Гласна, прилично.
Чекав да останам сама целиот ден, комплетно сама, и првиот момент кога добив потполна темница и тишина се убив од плачење. Ретко ми се случува, ама кога ќе ми се собере премногу, не можам. И полесно ми е после. Тешко, се` уште, но значително полесно.
Не беше за пред други луѓе, не сакав совети и тешење, едноставно сакав да се испразнам без некој да ме сожалува или храбри. Тоа е се`.

Обично плачам за да се испразнам и сакам да сум сама за да не ме гледа никој.А после тоа веќе можам д контактирам со луѓето.

Неможам да ги скријам солзите во себе кога сум тажна тоа и јавно го искажувам едноставно кога ќе се исплачам ми е секогаш полесно ....

си слушам тажни балади и си плачам...

Jas, bolkata i tisinata! Mi pravat drustvo i solzite ponekogas ama ne cesto! Svetlinata mi gi drazni ocite vo vakvi momenti a zvucite mi gi paraat mislite zatoa se krijam vo najtemnite i najtivkite delovi od mojot svet! Boli ama zarasnuva ranata! Potoa trcam vo pregratkite na bliskite iscrpena i stostena od taguvanjeto i samotijata, kako malo dete zelno za toplina i sigurnost! Da, se cuvstvuvam mnogu ranlivo i nebezbedno posle samotnicko taguvanje, i mi treba nekoj da me krene vo race, sedno vo skut i da me gali! Nekoj koj me razbira i moze da mi procita od pogledot sto cuvstvuvam bez da objasnuavm! Samo da me zgrizi i da molci zaedno so mene! Za sreka sekogas imam takvi luge pokraj mene! Fala vi:pipi:

ЈАс и плачене :два различни поими- и не чуствувам болка

Зависи на што се однесува тагата.
На пример ако е за некоја личност(смртен случај и сл.) тогаш неможам а да не заплачам. Ако е за мене ретко кога пуштам солзи, со еден збор само јас си знам како ми е...иако тогаш повеќето си мислат дека на нив све се однесува

Порано тагував на глас а сега се научив како да тагувам во себе...

Не постои тагување кај мене. Само изливи на нервоза :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom