Kako skinuti Windows ISO fil sa Microsoft sajta

• Креатор на темата Креатор на темата monospace
  • Време на започнување Време на започнување
Можам ли да ја надоградам седмицата или морам да инсталирам од почеток? Седмицата ја имам на УСБ, ќе морам и десетката да ја ставам на УСБ. Не знам дали десетката може да се смести на ДВД, поголема е од 4,7 ГБ. Со двостранско ДВД не сум работел, не знам како би изгледала инсталација.

Дали УСБ за десетка може да се направи со седмица? Кој програм ќе ми треба?

има едно програмче rufus се вика. Еве ти видео поубаво ќе сфатиш него да ти објаснувам преку реферати, најубаво е нова инсталација него апгрејд од 7 на 10

тој rufus многу пати ми има зафркавано, iso најдобро со ultraiso на usb бутабилно
а и не ти треба ни iso ни ништо, си има програмче на сајтот ќе направи бутабилно усб

после за активација... ќе прашаш пак тука :D

Можам ли да ја надоградам седмицата или морам да инсталирам од почеток? Седмицата ја имам на УСБ, ќе морам и десетката да ја ставам на УСБ. Не знам дали десетката може да се смести на ДВД, поголема е од 4,7 ГБ. Со двостранско ДВД не сум работел, не знам како би изгледала инсталација.

Дали УСБ за десетка може да се направи со седмица? Кој програм ќе ми треба?
Како што ти рекоа погоре не се поголеми од 4 до 4,1 GB зависи верзија и од каде ќе симнеш.
Може на УСБ и не ти треба никаков програм. Само отвори го ИСО фајлот и ископирај ги сите фајлови на претходно форматирано УСБ во фат32.

П.С. Да руфусот знае да прави проблеми, не го користи.

Кој активатор го користиш? За GPT-партиции не важат класичните активатори,морав по форуми да најдам саглам активатор
Бар да кажеше кои се тие „класични“ активатори, па да ти кажам кој не чини. Требаше да ме прашаш кога ти пуштив линкот за да не луташ. јас го користам овој "HWIDGEN 62.01", активира се можно, дури и трајно (освен Енерпрајс). Побарај го на страната на karanpc.

Windows Media Creation Tool е уште попросто за правење бутабилно USB, барем од искуство.

Windows Media Creation Tool е уште попросто за правење бутабилно USB, барем од искуство.
Далеку од најпросто. Најпросто е копирање на содржината на ISO-ТО на фат32 форматирано усб. Ама баш ништо не ти треба.

Да ама не можеш да бираш MBR/GPT.
Оф, сеа ми текна... Најдобро нека дадат пари за преинсталација, џабе ќе се мачат вака

Бар да кажеше кои се тие „класични“ активатори, па да ти кажам кој не чини. Требаше да ме прашаш кога ти пуштив линкот за да не луташ. јас го користам овој "HWIDGEN 62.01", активира се можно, дури и трајно (освен Енерпрајс). Побарај го на страната на karanpc.
Под класични подразбирам оние како KMSPICO

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom