Како си го замислувате сопствениот погреб

• Креатор на темата Креатор на темата Toecutter
  • Време на започнување Време на започнување
Темата е ОМГ, ама ете да ви го направам меракот
сакам кога ќе ми дојдат во домот и сите кога ќе ме оплакуваат најтрезниот да рече еве го мрда и да се разбудам и да им речам на сите добро генералната проба заврши, погребот this time next year. И така секоја година додека сите ми идат на погреб не испоумрат и да нема кој да рече еве го мрда.

Radi cu sta got hocu ko ce da mi zabrani napi cu se i pjevacu na sopstvenoj sahrani!!! хахаха...иако не сум размислувал на ова прашање ќе ме изнажалат сите и после 2 метри под земја ќе ме остаат и секој по свој пат ќе си продолжи...(а би сакал да ми засвират нешто на гроб да ви кажам право) али коа ке размислам подобро и заџаме да ми свират коа ќе спијам....

"Добар беше, добро го снајде" :tv: Језда е језиво со погибијата, али интересно е од некаде да слушнеш убав збор за тебе, на крајот од земскиот ти живот. Вадат од кола, спуштаат на столчиња, зимат 2 јажиња, и ајт со здравје :)

A gore mi pevaju popovi,
i nasledjuju me lopovi.
Sapucu samozvani proroci:
Upropastise ga poroci,
dok izjavljuju saucesce,
pljuju po meni sve cesce i zesce,
na glavu mi stavljaju lovore,
drze mi posmrtne govore,
stoka sto laze kako zine,
preuvelicava moje vrline.
Ravnodusan preme placu,
i konacno sasvim sam,
obozavam ilovacu,
ne moze mi nista sljam.
Mozda nema ko da place,
pa placaju narikace,
mnogo sveta, divan sprovod,
za pijanku sjajan povod,
ko u svakom dobrom vicu
sreca je na svakom licu,
grobar ceka napojnicu,
jos po jedna za ubicu,
za presrecnu porodicu,
i veselu udovicu!

вака некако :toe:

не можам да си го замислам погребот зашто јас не умирам , т.е. умрев пред 15тина години ама никој нема храброст да ми каже:pos2:

mesto na smrt: New York :vozbud: pa posle so sakat neka prat so moeto telo :)

Во некоја картонска кутија под некој мост? :):):)

затоа стои што сакаат нека прат =) што е до мене можат и слободно да ме фрлат на некое животно во зоолошката градина (се разбира од кога ќе починам и се разбира во зоолошката во Њујорк, овде во Битолската не ме заслужуваат животниве):smir:

Погребот го испланирав уште пред 2-3 години, инструкциите се кај пријател. Се надевам дека ке биде облачно, студено .. лесна стандардна сива покривка наместа дополнета со тешки црни облаци , но дожд јок. Реклами по бандери, весници, телевизии, фејсбук јок. Ковчег затрупан со земја, мермер и слични светкави тракатанци јок. Признавам дека убаво изгледа на туѓи гробови, ама не ми одговара на карактер, никогаш не сум сакал да се експонирам. А надгробниот споменик ... само две заковани штици. Без име, година на производство и рок на траење. Незнаен јунак лол . И онака за брзо време никого нема да го интересира кој лежи. Што се однесува до посетители , не сакам лицемерни смрадови да ми го расипат последниот надземен ден. Ради тоа нема реклама. Ни храна (ок, може малку,колку да се задоволи задгробната администрација).
Цел живот мислев дека не сакам поп на погреб, ама во последни време се премислувам .. Анекс на првобитниот план : нека испее алчното говно стих-два .

Чувствувам дека ќе биде брзо.

Фина идеја некому да дадеш инструкции каков да ти биде погребот :) И јас несакам лицемерни говна, тоа значи дека никој нема да ми дојде на погреб :)

Екстремно-уникатно глупа тема!
На кој му се оди...нека оди создравје :pop:

Тиииј не сум размислувал на ова.Не ми текнало.Сакам да ме донесат со поворка па после да има церемонија убаво свечено со виткање знаме да пуцаат у ваздух и на крај да ја пуштат Change of Seasons од Dream Theater.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom