Како си ги замислувате членовите на форумов?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Нема да биди ваков. Со кожни хеланки ќе биди. Сакаш ли и ти да му правиш друштво? Можам да ти средам :D
Фала , нема потреба вака суптилно да ми го местиш Византиецов. Може некоја другарка.

@wot

1000056491.jpg

Фала , нема потреба вака суптилно да ми го местиш Византиецов. Може некоја другарка.
Он ти е луксузна понуда, не е за секого. Ама како сакаш. Тогаш преминуваме од византиска во модерна ера :pos:

Он ти е луксузна понуда, не е за секого. Ама како сакаш. Тогаш преминуваме од византиска во модерна ера :pos:
Така е . Жените повторно не служат само за репродукција, а задоволството со мажи е забрането.

Така е . Жените повторно не служат само за репродукција, а задоволството со мажи е забрането.
Знаеш дека во Византија задоволството со мажи било строго царско право?

@Византиецот од таму ли ти е инспирацијата за имево? :pipi:

Знаеш дека во Византија задоволството со мажи било строго царско право?

@Византиецот од таму ли ти е инспирацијата за имево? :pipi:
Ги помеша Византија со Турција.
Василиј Македонецот бил селанец па пак се засакале со некој Поп, кој го однел до царскиот двор.
Кајгана имав читано некој 2 или 3 месеци пред да се најавам, од тоа што читав ја оценив како доста бизарно византиско дувло, ама си реков, мојот народ е таков, лежи во нашата историја и религија да сме такви, нема што да се лутам. Па така го скоцкав и никот. На некој начин е сатира измешана со пародија на постоењето.
Автоматски споено мислење:

Никогаш не претендирав да сум паметен за да го налутам Ставре ил Интелигенцијата на форумов. Не претендирав ни да сум озбилен. Самиот ник кажува дека сум сатира и ваљда многу поразличен од она што сум во живо.

Ги помеша Византија со Турција.
Василиј Македонецот бил селанец па пак се засакале со некој Поп, кој го однел до царскиот двор.
Јас колку што знам хомосексуалните врски на византиската елита биле многу добро документирани. Царевите и високите функционери, за разлика од обичниот плебс можеле да ги уживаат тие права без да бидат казнети за тоа. Значи зборувам за Византија.

Јас колку што знам хомосексуалните врски на византиската елита биле многу добро документирани. Царевите и високите функционери, за разлика од обичниот плебс можеле да ги уживаат тие права без да бидат казнети за тоа. Значи зборувам за Византија.
Точно е дека во Византија сме одлично документирани, на крајот од денот станува збор за Македонско/Грчко/Балканско царство, ако кај нас не се хомоси документирани, тогаш каде во Швајцарија.
Ако во царскиот двор било така, тогаш како било меѓу селаните. Византија имала политика на остај ги провинциите на мира со најниски даноци и мешање. Даноците биле највисоки во Константинопол пошто сите сакале да живеат таму. Оваа даночна и општествена политика имала за цел да им овозможи подобар живот на провинциите и помалку миграција кон Метрополисот. Така да, не држи теза дека тоа кого ќе дупиш било царско право. Провинциите биле многу послободни.

Точно е дека во Византија сме одлично документирани, на крајот од денот станува збор за Македонско/Грчко/Балканско царство, ако кај нас не се хомоси документирани, тогаш каде во Швајцарија.
Ако во царскиот двор било така, тогаш како било меѓу селаните. Византија имала политика на остај ги провинциите на мира со најниски даноци и мешање. Даноците биле највисоки во Константинопол пошто сите сакале да живеат таму. Оваа даночна и општествена политика имала за цел да им овозможи подобар живот на провинциите и помалку миграција кон Метрополисот. Така да, не држи теза дека тоа кого ќе дупиш било царско право. Провинциите биле многу послободни.
Значи, ако некој сака да се споредува, треба да го гледа и метрополисот, не само провинцијата. И историјата има двојни стандарди. :)

Значи, ако некој сака да се споредува, треба да го гледа и метрополисот, не само провинцијата. И историјата има двојни стандарди. :)
Мислам дека во провинцијата се живеело многу многу подобро. :) Македонија посебно денешниот Вардарски дел била стално прибежиште на Династијата Комненос, затоа имаме толку манастири од нив - поќе од модерна Грција. А односите меѓу Охридска Архиепископија и Кнежевството Дукља кај Црна Гора над Скадарско езеро биле исто тип-топ.
Би живеел во провинцијата да се родев тоа време и тоа или северозападно во Македонија кај Битуше или меѓу Црно Горци и Срби хехе. Во Цариград фрлале ѓубре од прозорецот, вријало чуми.
Тоа е исто ко некој денес да те праша сакаш куќа во селата на Пелистер или Скопје.

@Ska Maniac и @Del Boy како филмски ликови (се надевам дека знаете што се случува во сцените подоцна као сте го гледале филмот).

Не сум го гледал ама можам да предпоставам дека двајцата ќе имаме трисом со Поздравот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom