Како се справувате со непријатни/конфликтни ситуации?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ќе се најдам во конфликт со некого најпрво пробувам да го решам проблемот со разговор и шега.Со упорни луѓе кои не сакаат да ја слушнат другата страна и се држат до своето ама баш така тврдоглаво, веднаш прекинувам понатамошно објаснување оти не вреди да трошам енергија за џабе.Знам и да избувнам понекогаш и напаѓам отворено и кажувам тоа што мислам, но брзо ја смирувам ситуацијата.Многу толерирам ама кога некој ќе ми стапне на нерв...watch out!!!Во туѓи расправии не се мешам без разлика дали се работи за блиски луѓе или не, едноставно го правам тоа зашто не сакам и мене некој да ми се меша во мои проблеми и расправии.Мислам дека со мешање во туѓ конфликт може само тој што условно кажано ќе сака да помогне да испадне виновен на крајот.Од таа причина гледам да се држам подалеку од тоа освен ако од мене не биде побарано мислење или совет, ама и тогаш внимавам да останам неутрална и да не заземам нечија страна.

Се што не е во мој домен,не ме занима...ако се караат нека си ги решат проблемите меѓусебно,а доколку сум јас во кавгата гледам да се среди работата на што помирен начин,е сеа зависи колку сето тоа трае нели...:D :)И кога се карам нејќам да ми се мешаат трети особи:pipi:

Кавгиве не ми се толку непријатни, повеќе непријатно ми е кога некој ќе прдне, сите молчат, никој не се смее а знаеме кој прднал :icon_lol:

Попаметниот попушта, рекол волот и влегол во кланицата :D
За некои ликови и така и треба само , баш денеска имав лош момент со некој што воопшто не заслужува ништо добро со однесувањето што го направи , но ајде кој ги врти таквите ликови . Ги толерирам додека не ми дојдат преку глава .

Најчесто јас сум причина за прелевање на чашата. Hell, поплави знам да направам. Ама ко што вика еден колега од факс "И он нејќе. Така го тера."

Зависи како се одвива конверзацијата... а и колку мене ме засега, ако знам дека почнува да станува опасно, тогаш гледам малце да ги смирам и да свртам неекоја друга тема или да кажам дека тоа е ситница небитна и толко.. освен секако, ако не е ситница, тогаш обично си стојам настрана и чекам да си средат сами. Затоа што ако се замешам знам дека ќе одберам страна (таа шо мене ќе ми делува во право) и може да биде полошо. Али ова е за ситуации кога не сее мои блиски личности вмешани.
Кога се работи за некој мој близок, тогаш секогаш сум на негова страна, дури и да не е во право, ете тоа е мое правило.. тие шо ми се мене блиски и ги осеќам за мои луѓе можам да ги бранам и за нив да влезам и во кавга или да се степам... што и да е.. битно не им вртам грб.
Дека сум некој кој знае каков преговарач, не сум.. лично јас многу брзо знам да избувнам посебно ако некој ја премине границата и затоа не се ни обидуам да изигравам преговарач кога знам дека некој ја преминал границата и го навредил другиот.
Секој според заслугата :)

15088.jpg

Кога сум во конфликт и кога сум во право,мирно зборувам и не се замарам,ама го превртувам гласот со цел да го испровоцирам соговорникот :)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom