Како се перат алишта?

• Креатор на темата Креатор на темата sokol16
  • Време на започнување Време на започнување
kazi i na zenata deka na site alista ima etikaeta na koja pisuva dali treba da se pera na raka ili na kolku stepeni vo masina..neka obrni vnimanie na toa i nema da imas problemi

kazi i na zenata deka na site alista ima etikaeta na koja pisuva dali treba da se pera na raka ili na kolku stepeni vo masina..neka obrni vnimanie na toa i nema da imas problemi
Кај мене секоја етикета се вади одма по купувањето на алиштата и се фрла во канта. Што да правиме ние?

запиши ја на курс за перење алишта
имам слушнато дека сега е поволно сега даваат и гратис курс за пеглање со првобитниот или слично

Кај мене секоја етикета се вади одма по купувањето на алиштата и се фрла во канта. Што да правиме ние?
:smir: ne etiketata so cena, tuku tie sto se zashieni za alistata...a i baska to od oko i spored matrijalot se znae koj alista moze da pustat boja i treba da se perat ili na raka ili maksimum na 30 stepeni ;)

Интересна тема!:)

Кај мене дома пак е обратното:белите алишта испагаат во тегет боја,обично.:kesa:

Кај нас дома повеке ни се исплати да ја вклучваме пералната со шарени алишта,од причини што мегу шарените алишта има само по некое настрадано парче облека,а кога вклучуваме бели алишта,се ке се најде по грешка некој залутан обоен партал и ке ги вапца сите бели алишта.

А,најлош дел е откако пералната ке допери,па сфакаме што се случило и се чудиме дали алишта сме переле или јајца сме вапцувале?

Е па вака се перат. Ќе ги земиш алиштата и ќе ги периш... Многу лесно и едноставен туторијал :duel::sekss:

:smir: ne etiketata so cena, tuku tie sto se zashieni za alistata...a i baska to od oko i spored matrijalot se znae koj alista moze da pustat boja i treba da se perat ili na raka ili maksimum na 30 stepeni ;)
Да де тааа...нормално дека цената нема да ја носам :)

epa ta mozi samo za izbledi a ako ne ja presecis ne paga :smir:

Биди малку продуктивен. Кога по 3-4 облекувања ќе ти здосади, стави во машина некое парталче во посакуваната боја и оп...имаш нови алишта!:) Никој нема да ја примети разликата од ганц нови алишта верувај!:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom