Како се ослободувате од негативната енергија?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Со плачење најчесто...плачам колку ми душа сака и после ми е стопати полесно.
Јес да душата си празниш така штом се осеќаш полесно,ама после тоа не те боли глава од плачењето?

ќе се остаам 2 саати у теретана. секогаш помага :wink:

Никако. Ако се ослободам од негативната, ќе останам со 0 енергија во мене.

одам играм одбојка ќе ја зашлапам топката исто ко да го шлапам тој што ме изнервирал и така задоволна оти сум го/ја истепала си идам дома

Факт е дека многу често знаеме да бидеме полни со негативна енергија, некогаш колку и да човек сака да биде позитивен, сепак има одредено чувство на негативност во себе.

Како вие се празните?
На кој начин ја бркате негативната енергија и се полните со позитивна?
Како се ослободувате од негативна енергија?

Дали со трчање, читање, слушање музика или нешто сосема друго?

Според вас кој е најефикасен начин за избегнување и исфрлување негативна енергија?

Па, ќе се набилдаш стрес и нагативна енергија од работа, факс, дома можеби ...

Има разни начини за справување, јас претпочитам неколку: Јога, медитација (најчесто во комбинација со јога), релаксирачка масажа доколку добијам таква! :vozbud:), практикување на виртуелно насилство (кантер, текен и сл.), или ако и тоа не е доволно, едноставно вреќа за боксирање. Нема боље начин. Ем малку ќе се испотиш, ем се нагативно ќе излезе од тебе :wink:

еве вака некако

Bench_press.gif

и во позадина се слуша :
“... I'll whip ya head boy, you know I will ...“ :vozbud:

Јас кога сум нервозна одам на тенис и го удирам топчето со сета сила и притоа испуштам крици како Шарапова и кога топчето дојде до мене за да го удрам си ја замислувма личноста која ме извадила од такт и со сета силааа:DЛеле уживам,пр.лани на крајот на годината бев во неизвесноста за една оценка и ми кажаа дека проф.по матем. несакала да ми стави 5ка и одма коа дојдов дома рекетото в рака и после пауу паууу се истурив на топчето(кое беше најмалку криво):D,или пак зимно време кога неможам да идам на тенис ќе земам една вреќа и во неа куп алишта и ја нокаутирам:D:D:DИспробана тактика и да ви кажам многу помага:D:D:D

Зависи.. Некогаш со плачење.. некогаш со музика..:toe:

Не држам многу нервоза, а за тие кратки моменти барам да сум сама.

Па се случува да се изнервирам....Како се справувам зависи од тоа што ме изнервирало -некогаш еден добар муабет е доста, некогаш труди се колку сакаш ништо не помага се додека да помине извесен период за да се почувствувам способна убаво да изанализирам што ме изнервирало до толку и како да се справам, иако ваквите ситуции многу ретко се случуваат.
Али за секојдневниот стрес мене најдобар лек ми е домашното математика да си го напишам -апсолутно заборавам на се и сосема ми исчезнува нервозата...

Порано имав огромни anger management problems а сега сум како Далај Лама, така да немам потреба да се ослободувам од негативната енергија иако порано за тоа беше задолжен комшијата Бошко.

или играм кантер или ја фаќам клавијатурата :toe:

Некогаш фаќам и мавам во ѕид се додека не се види крв на него , после тоа од естетски причини прекинувам , а некогаш едноставно си ја фаќам гитарата и ја свирам нервозата надвор од мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom