Како оформувате мислење за останатите членови?

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Има тема "Психоанализа на форумџии" врз основа на нивните аватари и потписи,која ме поттикна да ја отворам оваа.
Значи,дали имаат влијание потписот и аватарот на некој член врз вашето мислење за него?
Дали ако некој има "некаков" аватар и потпис ќе мислите дека е ваков или онаков?
Еве пример,конкретно за мене.Да речеме дека никој од форумов не ме познава и само што сум се зачленила и сум ги ставила овој аватар и птпис.Дали тоа што се розеви ќе мислите дека сум шмизла,лигава или вотевер или тие воопшто нема да имаат влијание за да изградите некое почетно мислење за мене?
Дали мислењето го градите од постовите...што би било пологично?

Искрено,јас ретко и да запамтам некој по аватарот,а не па да изградам некое мислење.
Можам да забележам некого ако ме фрапира со некој паметен пост или ако се срчкам со него на некоја тема.:)

Па не оформувам мислење според аватарот,тоа сигурно.Нема никаква логика,да оценуваш човек по некоја сликичка.

Се зависи од постовите.Постовите и мислењата се тие што ја играат главната улога.
Има луѓе кои ме воодушевиле со нивните постови и ден денес,кога ќе видам дека нешто напишале на некоја тема,ја отварам темата.
Се разбира има луѓе кои ме нервирале со нивните постови.

аватарот не, воопшто не игра некаква улога, кај некои членови можеби и потписот. Најчесто според темите т.е. форумите на кои идат :) и на какви теми пишуваат.

Не оформувам мислења според аватар, мислам безвезе ми е, а и не ни ги памтам многу многу. Секогаш прво ги читам мислењата на некој член па после си замислувам некаква слика за него и оформувам мислење. Има многу членови кои пишуваат убави и паметни постови од кои може да се научи нешто па кога ќе видам дека напишале на некоја тема обавезно читам без разлика за која тема се работи.
Нормално има и членови кои не ми оставиле добар впечаток па нивните постови не се ни трудам да ги читам. :devojce:

Како оформувам мислење?Па неможам баш и баш да оформам некое мислење или вистинска слика за некој по аватарите или потписите зашто секој си има нормално најразличен вкус и право да си стави тоа што му се свиѓа.Значи на некој начин го оформувам мислењето според постовите..Обично ги читам сите мислења на темите што ме интересираат и гледам како размислуваат другите.Како што кажа крејзи има некои што ме изнервирале со некои нивни мислења, а некои па ми оставиле баш онаков позитивен впечаток

По постовите, нормално. :wink: Таму најубаво се гледа кој како размислува.

Како ги оформувам мислењата за членовите на форумов??? Па аватарот не и гра никаква улога, потписот мноу мала (10%) а останатото од постовите кои ги пишуваат. Е сега ако имам можност да четувам со некој член виа месинџер тогаш сите овие горенаведени “фактори’’ помагаат ама не се најглавните за оформување на моето мислење.

AЛоо ФОрум е ова,нормално дека ќе ги читам постовите,ваљда форумиве не се за аватари аплоадирање само.
Инаку аватарот го гледам,и некад и го запамтувам членот по него,а и оформувам некаква си слика за него,тоа е уствари аватарот.
Еве на пример иако еднаш налетав на него на форумов го запамтив Член на Раководството,баш ради аватарот,цепки е.
Глеам колку толку аватарот да ме претстави,исто така и со потписот.
А постовите сакал нејќел го прават тоа најдобро.

Прво по самата појава Аватар потпис, тоа е она првото што го добивам како слика за некој член потоа. гледам по постовите во кој теми пишува неговиот стил , односот со другите членови и тоа е тоа она најважното.

Malce losa tema ama aj nema veze,pa sto e tuka e,forum e,mislam logicno e po toa so go gleam po toa da donesam nekoe mislenje za forumdzijata,ama da bidam iskrena pa i ne donesuvam mislenja za forumdziite,ako ne gi znam podobro ko luge,ako nemam napraveno muabet...Ednostavno samo gi citam nivnite razmisluvanja i nema sto tuka da mu sudam na nekoj po toa sto pisal,niedno razmisluvanje ne e konstantno,se menja i nemoze da donesam mislenje za nekoj od procitanoto ili kakov avatar ima ili kakov potpis,a u najmala raka boja na bukvi na potpisot...Ima nekolku isklucoci,ama tamu se poinakvi situaciite...

Зашто е лоша?И зашто се мачеше да пишуваш ондак?:toe:
Мирни, да не го извадам каишот. :pos:

Мислење за членовите на форумов можам да оформам единствено ако ги познавам лично. Мислам на она правилно, објективно, потемелно мислење. Баш затоа и не можам да им праам анализи на форумџии што не ги познавам.
Поентата е што човек честопати е многу поразличен овде отколку што е во живо. Типкање на тастатура реченици што имаш колку сакаш време да ги осмислиш дава сосема поинаков впечаток од зборување во живо, тет-а-тет. Многу пати сум погрешила во таква некоја површна проценка на луѓе само по нивните постови (аватари не ни доаѓаат во предвид), зошто во живо биле нешто сосем различно од тоа што го презентираат на форумов.
Плус, јас сум релативно темелен анализатор, па не сакам да вршам проценки на база на малку информации, туку сакам да имам прилика убаво да го обсервирам „објектот“ пред да му дадам „суд“. :icon_lol:

Мислењето го оформувам кога ќе прочитам 20тина нивни постови,може и потписот да влезе во тоа,но аватарот никако...некогаш погодувам за какви личности се работи,некогаш не...средбата е најдобар показател за тоа...
...одлична тема :smir:

Доста членови знам лично,така да оформувам мислење од постовите и од нивниот приватен живор,со тие што не ги знам само преку постовите

Мислење оформувам од она што ќе го прочитам како изразен став преку форумски пост, и тоа во поозбилните форуми, никако не од постови на Чек Дис Аут или играчница.
А, оние членови кои ги познавам лично, мислењето за нив си го имам од секојдневните вонфорумски контакти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom