Како оформувате мислење за останатите членови?

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Па во зависност од постовите ама секогаш не зависат постовите зошто некој сака да се пошегува и слично или е несериозен.

Постови воглавно...значи и да сакаш немоеш другше...али не секогаш постовите се точни показатели за карактерот на личнотста, некогаш треба да гледаш и “позади“ постовите...
позз:helou:

На форум секој може да се престави онаков каков што е, само што поентата е во тоа дека сите тука си ги преставуваат позитивните страни.

Е како да се претстави таков каков што е ако ги крие лошите страни?
Малце нелогична ти е реченицава.

Ако некој не ти зборува кога си го запознала немора да значи дека е морално и интелектуално туп, изопачен и дека не знај да гугни, едноствно несака... верувам дека има луѓе кои што не заслужуваат човек со нив да зборува.

Сакам да кажам дека на форум се прави голем фраер и реметџија, а во живо, во друштво, не кажува нитуеден збор.

Сакам да кажам дека на форум се прави голем фраер и реметџија, а во живо, во друштво, не кажува нитуеден збор.

Кој,Тамаро,знаеме дека цело време алудираш на некој? :)

Инаку,секако дека аватарот и потписот можат многу да откријат за личноста,и тоа не само на психички начин.

Постовите се најлесно мерило за интелегенцијата и размислувањата,но и аватарите (кај некои) содржат порака за која треба да се помачите за да ја сфатите,сепак,не можат тоа сите.

Кој,Тамаро,знаеме дека цело време алудираш на некој? :)

Инаку,секако дека аватарот и потписот можат многу да откријат за личноста,и тоа не само на психички начин.

Постовите се најлесно мерило за интелегенцијата и размислувањата,но и аватарите (кај некои) содржат порака за која треба да се помачите за да ја сфатите,сепак,не можат тоа сите.

Не алудирам на никој, не ми е тоа намерата воопшто.
Сакам да кажам дека не сите луѓе се истите како што се прикажуваат на форумот.

Да,но мора да го знаеш тоа од прва рака,за да го тврдиш толку сигурно.
Пиши затоа кој не е ист,за да си ја потврдиш сама теоријата.

Бидејќи за 90 % од луѓето,и јас стојам на истото,но ти прва го почна муабетот :)

Да,но мора да го знаеш тоа од прва рака,за да го тврдиш толку сигурно.
Пиши затоа кој не е ист,за да си ја потврдиш сама теоријата.

Бидејќи за 90 % од луѓето,и јас стојам на истото,но ти прва го почна муабетот :)

Не сакам да споменувам имиња, не ми е целта тоа.
И не мора да биде проверена теорија.
На форумов сите сме добри, позитивни, воспитани, културни. Не може тоа така. Се знае дека во стварноста, така не стојат работите. :)

Преку темите на кои пишуваат,постовите (начинот на кој се изразуваат, на кој дискутираат).Во главно преку тоа:pipi:

Обично права споредба во постовите и годините за членот па најпрво глеам дали за своите години мисли добро или не. И во врска за тоа што пишуваат на кој начин се изразуваат и слично.

Во зависност од стилот на пишување и постовите формирам некоја слика за членот... Целосно мислење формирам дури откако лично ќе се запознаам со личноста...а се дотогаш немам некое мислење и не сакам ни да имам.

Постовите доста зборуваат, па и аватарите и потписите но ништо без шестото сетило.

Постовите доста зборуваат, па и аватарите и потписите но ништо без шестото сетило.

Е што зборуваат аватарите и потписите?

Јас на пример не ги земам нив во предвид затоа што не ми играат некоја посебна улога...

Еве јас лично...аватарите постојано ги менувам и ми се сосема различни, од крајност во крајност, и што можеш од тоа да заклучиш?

Не формирам мислење за човекот зад мислењето, туку само за мислењето.

Му одговарам на мислењето, не на човекот зад него.

Сепак, никого од овде не познавам и немам предрасуди кон никого. Тоа ми одговара, зашто можам да бидам најобјективен што можам, зашто немам ништо лично (дури ни познавање) со никого.

Мислење не оформувам на база на напишаните постови, иако има случаи кога некои постови ме иритираат. Сепак за тие членови кои ги запознав, си имам створено мислење, сите се добри дечки, иако со некој не сум се сложувал во постовите, во живо е друга песна, оди муабетот, има провокации, интересно е.
Значи не судам многу по постовите, секој си имаме различни гледишта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom