Како од Дачија да направиш добар бренд

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.258
Поени од реакции
12.511
Вредноста на извозот на „Дачија“, романската филијала на францускиот „Рено“, годинава ќе надмине 1,8 милијарди евра, изјави генералниот директор Франсоа Фурмон.

„Дачија“ планира идната година да произведе меѓу 320.000 и 350.000 возила, од кои 120.000 се наменети за домашниот пазар, пренесе романската агенција Ромпрес.

Според податоците на групацијата „Рено“, продажбата на автомобилите на „Дачија“ во светот во периодот јануари-ноември нарасна за 5,3%, на околу 207.000 возила, во споредба со 180.271 во истиот период во 2006 година.

Продажбата на „Дачија“ нарасна за 6,4%, на над 196.000 парчиња, но испораките на возила за доставување се намалени за 0,9% или на речиси 11.000 парчиња.

Уделот на „Рено“ на романскиот пазар на автомобили во ноември беше 38,4%, во Франција 24,9%, во Турција 15,2% и во Шпанија 10,6%.

А1

Хм... Како возла се одлични, особено цената која им е ниска, но од друга страна гледано, недај боже да ти се расипи нешто. Има да го преплатиш делот. Еве имам еден комшија има 1.5 цди Дачија со мотор од Рено... на 60.000 км закочи бризгалка (да не речам дизна) 27.000 денари за нова, гаранцијата помина на 50.000. И сега... со 500 евра комплет мотор генерално се прави на било која германска кола, а овај плаќа толку за една дизна. Ебати и кола и све....

Затоа мрзм дизелски мотори. Се знае бензинец што ќе се зезне. Мада со французиве нишо не се знае и бензинската пумпа може да иде и 30000 :)

Dacia se odlicni imam komsija pomina 120 000km i cepa uste nama gajle.Milsam deka za tie pari nema podobro vozilo za nasiov pazar.Nitu sparkot nitu kalosot ne mozat da se sporeduvaat.Samo ne mi se dopaga vnatresnosta.Eoteg grdo go imaat reseno toj segment.Sepak za tolku pari tolku muzka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom