Како нашите новинари пишуваат ТВ колумни?

• Креатор на темата Креатор на темата Setsuko
  • Време на започнување Време на започнување
Новинарите се сервилни лигуши длабоко поклонувајќи се пред своите уредници кои ги цензурираат нивните вести или приказни спрема политичката коректност во моментот. Тоа е секаде во светот па и кај нас зборувам за официјалните мејнстрим медиуми. Земи ги на пример Сител и А1 и погледнете само една вест таа за откупот на тутун и тутунарите, секоја од тие две телевизии си тера некоја сопствена агенда, ама на крај краева во самата основа на нештата двете телевизии тераат иста агенда тоа е во нивната матрица.

Да, сите сме свесни за тоа како е, но дај еднаш да зборуваме и да делуваме за тоа како треба да биде. Ако останеме да молчиме за секоја таква глупост ќе почне и многу посериозно да се преземаат секакви материјали, а ние ќе сме си горди дека баш од нас преземале наместо да ја согледаме ситуацијата каква што реално не треба да биде. Всушност ^Exotic^ ми ја долови целата поента во постот.

Ајде наеднаш да биде...
Прво при самата помисла на пари и парични средства ја убива креацијата размислувањето и инвентивноста. Сите големи луѓе поради кое опшеството има одено напред не размислувале што пари ќе заработам јас од ова, туку биле авантуристи и сите нивни генијални мисли направи машини креации биле под размисла како ова јас да го направам и да работи. Јас не вредам во пари мене шарена хартија со замислена вредност врз нејзе не може да ми даде вредност врз моите мисли и размислувања. Самиот ник ти е Брокер сигурно и го работиш тоа, а со тоа си внатре во систем кој е луд во својата основа и сигурно ти е тешко да разбереш вредност на нешто без да се мери во пари или материјални средства.

Ќе го цитирам овој дел затоа што и ме имаш споменато во постот. Искрено доста ми е од луѓе кои објаснуваат дека за нив парите ништо не значат дека парите не се ништо дека не можат без нив, па јас господине член не ги ни спомнав парите споменав богатење, очигледно е дека тебе најпрво ти текнува на парите, затоа што си и заразен и затоа што потченет му си на парите, богатењето не мора да значи ПАРИ, може да значи културно, духовно богатење, збогатување со нови пријатели и што уште не, никој не спомна пари, макар и парите се дел од богатењето не го оспорувам тоа. Целта друга ми беше на постот ти ми објаснуваш порано порано, а што мислиш дека порано мило ќе им беше доколку на Достоевски или не знам кој им ја украдеш книгата и станеш популарен писател кои ќе те учат и ќе те читаат иднитге генерации, се разбира дека и нему не му беше мило, значи заштита на авторски права постоело од секогаш секој сакал да си го заштити она што го пишувал. А тоа помислата на пари што ја убива креативноста верувај ми е многу појасно од тебе што ти е, па затоа тука на форумот и по блоговите има креативни миселња никој не зема пари од ова, и кога од блогови и постови ќе се префрлиме на колумни на телевизија или на весници е тогаш ништо нема да е исто. И за на крај госпоѓицата квази новинарка заради парите не и убиена креацијата и размислувањето ТАА ВООПШТО НИКОГАШ ГО НЕМАЛА.
А ти размисли дали не вредиш за пари и за шарена хартија, па зошто тогаш учиш зошто сакаш да најдеш работи, за да си го исполниш времето.......... хм за да имаш што да јадиш а парите постоеле од кога постои и човекот само во друг облик не во хартија така да те молам немој да го оспоруваш тоа и немој да даваш коментари кои секојдневно ги слушам и искрено смачено ми е од нив.

Не е само една фотографија од форумов украдена, украдени се барем две. Онаа на Точкест беше објавена на сите медиуми, а тој не доби ништо.
Онаа што беше украдена од мене, успеав да ја материјализирам малку од малку :) Се јавив во редакцијата и ми дадоа телефонски број од новинарката. И се јавив и и кажав дека ќе ја тужам и веднаш се спогодивме вонсудски.

Не знам до каде е правно регулирана авторската сопственост на ова поле. ВокерГрл Сепак браво за она што го имаш направено досега, можеш да им се јавиш и да ја почнеш борбата.

А ти размисли дали не вредиш за пари и за шарена хартија, па зошто тогаш учиш зошто сакаш да најдеш работи, за да си го исполниш времето.......... хм за да имаш што да јадиш а парите постоеле од кога постои и човекот само во друг облик не во хартија така да те молам немој да го оспоруваш тоа и немој да даваш коментари кои секојдневно ги слушам и искрено смачено ми е од нив.

Ајде да го скратам цитатот парите не постоеле од кога постоел човекот имаш опшества каде што немало монетарен систем како што се Индијанците Абориџините итн.

А да културно богатење сигурен сум дека мислеше на тоа, ама ајде така нека биде :icon_lol:. Или поимот духовно осиромашување или духовно богатење тоа се чиста глупост човековиот дух не може ниту да биде богат ниту пак сиромав тој едноставно е човеков дух.

Значи подвигот за слава или за богатсво материјално или таканаречено духовно кое што не е духовно како што е објаснето погоре е благодарение на човековото его или себичност односно несигурност. Човек е несигурен во себе па бара туѓи признанија титули слава богатства за да ја храни својата несигурност со лажна сигурност затоа што е несигурен во себе. Нема врска тоа со никакво интелектуално богатство.

Види сеа вака Буцио.
Вокерка и Виктор почетникот напишаа нешто затоа што едноставно сакаат да пишуваат на форумов.
Новинарката од ТВ за плата треба да создава прилози.

Е сега не е фер кога новинарката ќе земе плата за прилог кој што го направиле Виктор и Вокерка. ТОА Е КРАЖБА.

Она што е најиронично е дека темата е за турбофолк, а и нејзиниот прилог е баш направен со помош на турбофолк филозофијата, без многу мислење т.е нејзино мислење само да го голтни. Како демек она е против турбофолк и кичерај, арно ама она потсвесно сама го прави тоа. Ама најбитното е што од тие што крадела се осеќаат како ако оваа работи во АБ канал и зема 500Е плата зошто јас да не.

Форумов се чита - и ќе се чита.
Се краде - и ќе се краде.
Фората е шо вие не можете ама баш ништо да направите за “крадењето“ на вашето мислење.
Бидејки штом го објавите - тоа станува јавно.
Сите знаат дека одкако некој некого ќе убеди - потоа двајцата го делат ИСТОТО мислење на одредена тема.
Тоа не е крадење, едноставно го вреднувам твоето мислење и го прифаќам како точно.

А тоа дека можела со свои зборови да искаже се шо мисли наместо да копира од збор до збор - тоа е прашање на морални вредности.

Ајде да го скратам цитатот парите не постоеле од кога постоел човекот имаш опшества каде што немало монетарен систем како што се Индијанците Абориџините итн.

А да културно богатење сигурен сум дека мислеше на тоа, ама ајде така нека биде :icon_lol:. Или поимот духовно осиромашување или духовно богатење тоа се чиста глупост човековиот дух не може ниту да биде богат ниту пак сиромав тој едноставно е човеков дух.

Значи подвигот за слава или за богатсво материјално или таканаречено духовно кое што не е духовно како што е објаснето погоре е благодарение на човековото его или себичност односно несигурност. Човек е несигурен во себе па бара туѓи признанија титули слава богатства за да ја храни својата несигурност со лажна сигурност затоа што е несигурен во себе. Нема врска тоа со никакво интелектуално богатство.

Јас сум несигурен човек и сакам да ја хранам својата несигурност со туѓи признанија, а тебе воопшто не те интересираат такви работи пред се затоа што си духовно богат и исполнет, па ај да се договориме, да напишеш ти некоја книга или да почнеш да пишуваш некои текстови па давај ми ги мене а јас ќе ги објавувам во мое име? сакаш така да се договориме, посекако тебе тоа ќе ти претставува задоволство, ќе ти дадам мој маил и ќе ми ги пушташ текстовите, а сигурен сум дека можеш да напишеш убави текстови, затоа што во неколку поста гледам разреши голем број на светски и психолошки дилеми.
И те молам немој да ми објаснуваш за парите, за размената на производи и слични работи. СЕКОГАШ ПОСТОЕЛЕ ПАРИТЕ САМО ВО ДРУГ ОБЛИК, некогаш во производи па потоа во Англија почнаа со злато па за да не мора да го носат златото во себе им го даваа на златарите тие им даваа потврди и потоа со тие потврди вршеле трговија, па блаблалбла......., а ти во тие твои текстови што ќе ми ги напишеш те молам и да напишеш еден како можеме да живееме ако не постоја парите.

--- надополнето ---

Фората е шо вие не можете ама баш ништо да направите за “крадењето“ на вашето мислење.
Сите знаат дека одкако некој некого ќе убеди - потоа двајцата го делат ИСТОТО мислење на одредена тема.
Тоа не е крадење, едноставно го вреднувам твоето мислење и го прифаќам како точно.

А тоа дека можела со свои зборови да искаже се шо мисли наместо да копира од збор до збор - тоа е прашање на морални вредности.

Па и за кодексот на етика и за моралните вредности зборуваме овде, а не тоа дека ќе смениме нешто. мислам со отварањето на оваа тема само walker со доказ ќе го поткрепе ова што сите го знаеме, а и пред се ќе се отвори дискусија, за да не мора само да седиме и да читаме кој се посерил или помочал во фармата, или не знам што... пред се мислам на патетичните и турбо фолк темите ( турбо фолк теми хаххаа ова од квази новинарката го научив).

Остајте ја бојата на парите, туку расчепкајте други работи: сеуште никој не извади доказ или аргумент дека текст на јавен форум, објавен под некаков nick, е заштитен со copyright и дека вие имате право да тужите било кого затоа што го прочитал јавно а не ве цитирал. Тоа е важно за понатамошна дебата: дали имаме право во вакви случаи лично како индивидуалци да бараме заштита на авторски права? Затоа што ова не е наш сајт, ова е сајт на админите, ние само пишуваме постови (коментари). Дали и за напишан коментар на сајт на дневен весник или портал итн... можеме да бараме авторски права, ако некој не цитира?

Не знам, прашувам. Белким има правници овде, нека објаснат.

Дека е бедотија тоа што некој новинар не може сам да си состави колумна, е. Ама ако некој од нас не може правно да се заштити од тоа (во случај да сака), тогаш џабе ломотиме.

Види сеа вака Буцио.
Вокерка и Виктор почетникот напишаа нешто затоа што едноставно сакаат да пишуваат на форумов.
Новинарката од ТВ за плата треба да создава прилози.

Е сега не е фер кога новинарката ќе земе плата за прилог кој што го направиле Виктор и Вокерка. ТОА Е КРАЖБА.

Па добро секој со своето мислење мене не ми пречи иако имам забележано неколку пати јас само се смеам на тоа не само мислења за нешта туку имаше буквално цела идеја односно начин на гледање на едно нешто, мојот израз беше само ииииииииии да ти ебам....

Абе статус, па и на фејсбук кога пишуваш виц што си го прочитал од некој друг (иако ни он не го напишал), пишуваш "via Тој и Тој". Така да, се гледа дека не е вреднување на мислења, туку крадење на ставови и презентирање како свои. Е, тоа е проблемот.

Едно време се потпишуваше договор за некопирање, или како и да се викаше, помеѓу неколку интернет медиуми (тука беше и Кајгана), неколку пишание медиуми и радио станици (ако не грешам, Мистичен би требало повеќе да знае, тој беше еден од потписниците на договорот).

Што може да се направи врз основа на тој договор, и врз основа на законите на Р.М. сепак мислам дека би требало некој правник од областа на авторските права да каже повеќе.

Абе статус, па и на фејсбук кога пишуваш виц што си го прочитал од некој друг (иако ни он не го напишал), пишуваш "via Тој и Тој". Така да, се гледа дека не е вреднување на мислења, туку крадење на ставови и презентирање како свои. Е, тоа е проблемот.
Абе ја како атеист - ако преобратам некој верник да не верува повеќе - кога тој следен пат ќе праи муабет на тема “религија“, тој ќе ги кажува МОИТЕ зборови, но не ги УКРАЛ....само ги искористува.

хм да го постира некој законот за интелектуална сопственост ?
никако неможам да го најдам.

Јас сум несигурен човек и сакам да ја хранам својата несигурност со туѓи признанија, а тебе воопшто не те интересираат такви работи пред се затоа што си духовно богат и исполнет, па ај да се договориме, да напишеш ти некоја книга или да почнеш да пишуваш некои текстови па давај ми ги мене а јас ќе ги објавувам во мое име? сакаш така да се договориме, посекако тебе тоа ќе ти претставува задоволство, ќе ти дадам мој маил и ќе ми ги пушташ текстовите, а сигурен сум дека можеш да напишеш убави текстови, затоа што во неколку поста гледам разреши голем број на светски и психолошки дилеми.
И те молам немој да ми објаснуваш за парите, за размената на производи и слични работи. СЕКОГАШ ПОСТОЕЛЕ ПАРИТЕ САМО ВО ДРУГ ОБЛИК, некогаш во производи па потоа во Англија почнаа со злато па за да не мора да го носат златото во себе им го даваа на златарите тие им даваа потврди и потоа со тие потврди вршеле трговија, па блаблалбла......., а ти во тие твои текстови што ќе ми ги напишеш те молам и да напишеш еден како можеме да живееме ако не постоја парите.
.

Па долг текст за цитирање ајдеееееее, прво не сум ни духовно богат ниту пак духовно сиромав тоа е измислен термин на материјалистичка филозофија во кој спаѓа и монетарниот систем и давам лично мое одобрение кој колку сака како сака нека копира мое мислење и идеи дури и пари да заработува со тоа мене не ми смета ако тоа го прави среќен слободно најискрено не ми пречи. А јас ќе си знам што е мое а што не.

Е сега како би се живеело без монетарен систем, да земам сега да ти објаснувам тоа ќе биде исто како на амазонски индијанец да земи човек да му објаснува што е авион, тој во животот негов нема видено нема осознаено и нема летано со авион, па уште да земе човек да му објаснува за аеродинамика џабе е, а и надвор од темата сме поздрав :icon_lol:.

П.С. Монетарен систем има во последниве 2000-3000 години ама оваа цивилизација е некаде над 50000 години....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom