Како ја браните својата територија?

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
како ја бранам мојата територија?... Па се мочам на неа како куче да се знае што на кого е :baeh:

не се расправам мн мн се давам...ме газат ко шо сакаат...све је моје твоје:) освен ако биди нешто...вероватно ке употребам сила пошо со збор поке не се разбира никој...

Се наоѓате во ситуација кога некој сака,на било кој начин,да земе нешто ваше. Вие треба да го одбраните и задржите.Како го правите тоа?
Што кога некој вербално ве напаѓа?Што кога се чувствувате загрозени?
Како се браните тогаш?
Како ја браните вашата територија?
Како се заштитувате да не бидете повредени од околината?
Никогаш не сум се поставил врз нешто дека е само мое. Ја немам таа карактеристика да ги присвојувам работите.
Вербалните расправии никогаш не делуваат негативно врз мене. Одбрана ми е вербата во себе, и познавањето на своите ставови.
За моја територија се сметам самиот себеси како личност. Се има случено да таа територија биде нападната, меѓутоа свесен сум за цврстата структура на ѕидината околу мене која ме брани од такви напади.

Во мојата околина вербалната расправија не постои од 2001 година.
Денес е само физичка расправија.
Така си ја чувам територијата.
Такво е местото.

Дискусијата одамна умре како решение за сите проблеми помеѓу луѓето. А не знам и дали некогаш постоела, али нема веза. На ред се општите закони на физиката. Акција - Реакција. Заб за заб, паста за заби. :)

И ова насловов малце наликува на Animal Planet. The female lion defends her territory by.....:pos2:

Или како да живееме во Сомалија во време на граѓанска војна и сме поделени на кланови. :pos2:

Прво најнормално со тивко и мирно, ако не бива почнувам да се :vozbud: , па со сарказам, па пак ако не бива, е тогаш „ај ако сакаш одбиј 5 метри“:pos2::pos2:

Јас имам карабин застава 7,9мм и пиштол застава ЦЗ88 9 милиметри.

Зависи каква теорија бранам и колку некој ми го докажува спротивното сеа за се си има граници али до пиштоли и сл работи не идам толку далеку бар мислам па ке видиме:pos2:

Почнувам “слабо“ и не толку напаѓачки да докажам дека не треба да се зеза со мене, потоа преминувам на сарказам....ако до таа точка, личноста не се повлекла, превземам ригорозни мерки :)

Пробувам со факти али ако не минува тоа преминува на физичка пресметка.

Najcesto so miren razgovor... no ako covekot ne saka da popusti togas prezemam drugi merki koi loso loso bi vlijaele vrz nego.:salut:

Кога некој ме напаѓа или провоцира прво шо ми доаѓа на памет е дека сака да му обратам повеќе внимание. Имa пуно такви куропецачи шо не зnаат како да се најдаt во муабет па со провокации пробувааат нешо. Таквите ќе ги потап[ам по рамо и отварам нова тема на муабет, најчесто нешо поврзано со нив, нешо шо не е баш за кажување пред сите. Се е во тоа добро да ги познаваш тие околу тебе.
Ако некој директно ме нападне,за навреда зборам, не враќам него го причекувам уше нешо да каже и најчесто луѓето кога вреѓаат, откога ќе заврши со вреѓањето, пошо со навреда или сааш да провоцираш или навредуеш, очекуваш одма тој шо си го нападнал да ти врати. Остај го нека каже уше нешо(у тоа уше нешо најверојатно он/она ќе си каже шо го/ја натерало да вреѓа или уше подобро ќе продолжи да хистериша).
Значи секогаш бидете над ситуацијата и добрo познавајте ги оние околу вас и територијата ќе би биде безбедна.
I'm giving ya pearls here.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom