Како го разбирате светото тројство?

• Креатор на темата Креатор на темата neo_wmaster
  • Време на започнување Време на започнување
Паднатоста на Адам и Ева укажува на општата човекова падната природа и тоа укажува на човекот а не само на Адам и Ева конкретно. Господ ни дал да избираме, зарем човекот и после многу години и постооти пат не проба од дрвото на гревот се разбира да но на поинаков начин.
Си објаснила само тоа што си сакала... а конкретен одговор не си дала... убаво прашаа ако Бог со сите негови моќи т.е семоќи дозволил да му избегаат т.е пуштил грешни души кои и сам не можел да ги контролира во сопствениот двор... што останува за нас?

Си објаснила само тоа што си сакала... а конкретен одговор не си дала... убаво прашаа ако Бог со сите негови моќи т.е семоќи дозволил да му избегаат т.е пуштил грешни души кои и сам не можел да ги контролира во сопствениот двор... што останува за нас?
Ха ха не сум јас крива што не можиш да ја сватиш поентата. Грешната душа не ти ја прави бог разбери самиот си ја правиш .Цитирам: Пуштил грешни души кои и сам не можел да ги контролира во сопствениот двор. Па то е и целата работа господ не сака да те контролира господ не сака да ти наметнува, сам одлучуваш дали нешто ке прифатиш или не, да сакал да не ограничи ке создадеше посебен свет само на добро и тоа и го имавме нели рајот, но тој ти дал слободна волја па ти одлучи аку сакаш да одиш таму аку не оди во пеколот.

Апо не збори многу, да не тој со своите моќи дојде и партал ти ги направи твоите насади со грешни дрва.
За неговите моќи и задната врата еднаш веќе пишував:kesa:.......и .....интересно беше после тоа!:vozbud:

Bog postoi ama toj ne e trojstvo, vtoro site golemi narodi veruvale vo sudbina (Emerson) hiter veruval deka oni se istoriski i bozji vodeni da napravat new order vo svetot i da go iscistat od evrei, cigani i takvi drugi, nacistite uopste nemale pocit kon hristijanstvoto nego na nego gledale kako na pateticna i religja za slabaci. A za toa deka nema slobodna volja najdobro citajte kaj Nietzsche koj e predvodnik na nacizmot i nacistite mnogu zemale od nego, citajte ja knigata Volja za mok i ke vi stane jasno!

nihilista
Bog postoi ama toj ne e trojstvo....blablabla

abe i ti postois a ma zasto......odgovorot ti e vo nikot

bog postoi vo vasite tikvi zeleni ete kaj postoi!
Леле колку сакаш инает да си тераш а инаетот е за магариња а јас не планирам да бидам магаре. Не постои за тебе,но Бог е во се само не и во таквите како тебе.

nihilista
Bog postoi ama toj ne e trojstvo....blablabla

abe i ti postois a ma zasto......odgovorot ti e vo nikot

heh sigurno nemase popameten odgovor da docekas... a i da vidis kakvi komplimenti deli.... a be sade biseri od usta mu iskacaat... ne pamtam samo.. kakva voda so kakva vo kombinacija ne idese.... blaga i gorcliva ke da bese.

bog postoi vo vasite tikvi zeleni ete kaj postoi!

ajjjjjjjjj pa do vcera go zastapuvase islamot.....uste eden post kade nepostiras ti ne go nekoj na koj si ja prodal tvojata jadna dusa

heh sigurno nemase popameten odgovor da docekas... a i da vidis kakvi komplimenti deli.... a be sade biseri od usta mu iskacaat... ne pamtam samo.. kakva voda so kakva vo kombinacija ne idese.... blaga i gorcliva ke da bese.

:pos2::pos2::pos2:maliot e lost in space, ali ne e do nego veruj:icon_lol:

Нихилиста, не сум често на форумов ама ти...како да се пишманиш? Мислам, час си муслим-час нихилист, а би рекла, како трагаш по Вистината-потенцијален христијанин. Тоа ми се допаѓа, не заборави дека и св. апостол Павле еднаш бил жесток противник на христијанството........................:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom