Срцето е Храмот каде што живее најголемиот БОЖЈИ дар, тоа е ДУХОТ на Животот, тоа е ГОСПОД СОВРШЕНИОТ ЦАР!
Јас се надевам и молам БОГ да ги воспита сите кои му се противат, на така нежен начин на кој што бев и јас дисциплиниран!
Бидејќи се друго е неспоредливо поголема катастрофа.
Од ЖИВИОТ БОГ човекот треба да има најголем можен респект ако несака да се загуби по тотални ќорсокаци.
поздрав
п.с. Во времето кога се случи тоа што се случи со мојот најмил син, го негирав со збор и дело отелотврувањето на Неговата Чиста ВОЛЈА во ИСУС и Неговата трократна Сјатост!
Види батка....
фино ..убо што се убаво се завршило...со тебе синот женати...
амааааааа види вака ....тоа нее оправдание ти оттогаш
да ги дуеш луѓето со црковно православно исамско марсовска поезија
.
.
уште не си ни решил во што ќе веруеш а не поду сите
оди малце пролуфтирај се , мочај....итн итн
не мора да тресеш глупости по секоја цена...
ствааааарно...олабај малкуцка...:kez:..

..:poss:
Христијанството не се рабира со дефиниции атеист..
Бог од нас бара вера...
Библиски Дефиниции
1 ЗА ВЕРАТА НАДЕЖТА И ЉУБОВТА
ДЕФИНИЦИЈА =
ВЕРАТА, НАДЕЖТА И ЉУБОВТА СЕ ТРИ НИВОА (СТЕПЕНИ) НА ИЗРАЗЕНА (ИСКАЖАНА) ДОВЕРБА (СО МИСЛА ЗБОР И ДЕЛА) И/ИЛИ ЗАСЛУЖЕНО ДОВЕРИЕ.
И ВО СВОЈА БЕЗСУЕТНА ФОРМА (ИСКЛУЧЕН ЛИЧЕН ИНТЕРЕС ИЛИ БИЛО КАКВА ПРИСИЛА) МОЖЕ ДА БИДАТ НАЈДЕНИ ИСКЛУЧИВО САМО ВО ОБЛАСТА НА МЕЃУЧОВЕЧКИТЕ ОДНОСИ
ОБРАЗЛОЖЕНИЕ
Точно е дека се вели "верата е цврста убеденост" меѓутоа може ли некој да биде убеден во нешто ако претходно не стекнал доверба во истото . Најчесто употребувана фраза меѓу религиозни е " јас верувам " но во смисла "претпоставувам" или "припаѓам во одредена групација" а нее дека во нешто стварно стекнале доверба или некој заслужил нивно доверие та можат во секое време да се потпрат на него . (“Бог е мојата потпора”- пророци и апостоли) И во светот на животните кој живеат во одредени социјајни групации - глутници има хиерархија односно водач како објект кон кое е насочено доверие на други припадници но таму станува збор само за прост биолошки опстанок кој водачот со свое присуство и вештини им го обезбедува . Кај умно разумни битија - луѓе здружување и искажување доверба кон одредена доктрина или лидер/водач кој заслужил нивно доверие не е секогаш поттикнато од потреба за прост биолошки опстанок . Кај умно разумни битија доверие кон одредена доктрина , лидeр итн може да биде стекнато од искуство или логика. " Верувам " во најбуквален но воедно и најточен превод значи " ИМАМ СТЕКНАТО ДОВЕРБА КОН ОДРЕДЕН ОБЈЕКТ НА МОЕ ЗАСЛУЖЕНО ДОВЕРИЕ "
Објектот на доверие има право да искуша / тестира ЛОЈАЛНОСТ (верност) на припадници што се декларираат како негови следбеници (Бог не ке ве искуша над ваши можности туку секогаш ке ви даде и излез -Павле). Но и се вели " Верен е Бог" те " Доверлив е Бог" и уште " ... ако сте вкусиле (искусиле / искуствено) дека Бог е добар " или " Бог е мојата потпора" ....итн... се ова покажува дека и самиот Бог се ПОТЧИНУВА на самата ДЕФИНИЦИЈА те дека и самиот "игра" според строго утврдени правила а не станува станува збор за диктатор или или некој со променливо расположение на кој може да се и сешто да му се припише" во моментот таква била вољата божја баш како што мене ми треба- ајде де' туку и самиот се бори да заслужи наше доверие
.
..
.дефиниции МОРА да има .......за да се елиминират измамниците
и за да се прецизираат работите
Точно е дека Христос ја укинал религијата –Мојсеев-Шеријатски Закон ама не создал хаос оти Христијансто нее дива лига како некој го претставува туку вовел Христово Слово (доктрина) многу закони меѓу кој најбитни се законот на духот (идеалот)на слободата и законот на духот (идеалот) на љубовта . Со тоа вовел и еден куп принципи и дефиниции од кој еве мал дел сега ќе видиме .Инаку од дефиниции и закони доктрини , религиозните бегаат како ѓаволoт од крст