- Член од
- 29 март 2013
- Мислења
- 266
- Поени од реакции
- 238
Me,myself and I 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чорбаџија ај би те замолил да ми одговориш на прашањето на оваа тема. Баш би сакал да го чуам твоето мислење.
Donald Sikert и тебе би те замолил,би сакал да го слушнам и твоето ....
Навистина?
Да не ми кажеше ти немаше да знам.
Светото тројство или таканаречениот тринитет за мене претставува хармонија измеѓу телото,разумот и духот.Ај ако сакаш и тебе би те замолил за малку поопширен одговор...плиз
Чорбаџија ај би те замолил да ми одговориш на прашањето на оваа тема. Баш би сакал да го чуам твоето мислење.
А што има тука, натпревар кој ќе измисли покреативно или попоетско „свето тројство“?
Извини али друг пат ќе ти одговорам, можеби на некоја друга тема.
Чорбаџи..убаво те замолив за твоето мислење.
Ако сакаш одговори, би ми било мило да го слушнам твоето нововерско мислење.
Ако не сакаш..не е морално.
Нема тука натпревари, секој си го дава своето мислење кој како мисли.
Искрено да ти кажам се уште немам смислено некое свое онака знаеш креативно и поетско мислење за тоа што за мене индивидуално и за своја душа ми претставува „светото тројство“. Ќе треба некој ден да прочитам што сè е изнапишано на оваа тема, па да смислам нешто ново, нешто уникатно, нели да не биде нешто што веќе е пишано, затоа што и јас сакам да бидам креативен и уникатен како вас.
А во меѓувреме, ај пиши ми што за тебе претставува „нововерско мислење“, за да не ти дадам некое поинакво мислење, па џабе трудот да биде. Дали е тоа мислење од некоја нова вера? Али тука е проблемот што јас не сум у тек кои се најнови вери. Ако ми дадеш линк од најновите вери, тогаш може да ги разгледам и согласно со нив да ти дадам најнововерско мислење.
Значи ли ова дека вие нововерците не сте креативни
и го толкувате Светото писмо како и Христијаните, мислам на црквата и свештениците?
Па нели вие го негирате нивното толкување?
Затоа и те прашав за твое мислење.
Ама очигледно е дека не знаеш да дадеш друг одговор освен оној што го дава црквата...а ве мислев по “креативни“
Епа си имал погрешна перцепција за нас. Ние воопшто не сме креативни и уникатни во давањето одговори. Всушност, најголема слабост ни е да измислуваме креативни и уникатни одговори. Нашите одговори се многу старомодни, од библиско време, најчесто 2000 години стари, а понекогаш и повеќе. И воопшто не се уникатни, туку се општо познати, најчесто препишани од она што Исус и апостолите го зборувале или некој друг од евангелистите, пророците и сл.
Затоа и ме збуни кога ми рече дека сакаш „нововерско“ мислење, бидејќи моето мислење не е ново, туку 2000 години старо, а во некои случаи и постаро.
Ама очигледно е дека не знаеш да дадеш друг одговор освен оној што го дава црквата..
MIKI1 ...ај ке те замолам и ти ако сакаш да ми дадеш малку подетално објаснување за темава.
Како црквата го објаснува Тројството...
Гледам Чорбаџијата тенок ми стое со Светото писмо,...