Како форумов влијае на вас ?

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.309
Поени од реакции
5.928
Значи луѓе не си играм анкети, не испитувам само познавање и кој колку може да се набљудува себе си него мислам дека е во ред секој човек да си знае како една заедница влијае на него и неговото расположение. Форумов е електронска и анонимна заедница но сепак е заедница на функционирање, однесување и комуницирање.

Ке биде некултурно ако не почанам од себе. Значи на почетокот кога се зачленив ми делуваше доста неубаво и напнато форумов поради начинот на однесување на староседалците да речам... Потоа го прочитав "проблемот" во права смисла и се трудев да научам како да пливам во водите на ваквото однесување... Научив и останав да пливам во кајгана водите затоа што вреди да се членува на форумов ако не за сите илјада и нешто членови и десетици и стотици илјада теми за 10 члена вреди и за неколку теми подобри теми со права смисла. Не разбирајте погрешно никого не делам ни двојам јас го обожавам секое однесување меѓу суштествата сметајќи го како уметност на постоењето. Ги сакам речиси сите луѓе (членови) и муабети (теми) гледајки на нив како алатка за олеснување на тоа што сите ние луѓето се што како сунѓер примаме некаде треба да го избалансираме. Лично ми делува добро, делумно добро форумов, на периоди подобро на периоди полошо, но вреди да се остане и членува.

Како вас ви делува и ви влијае форумов ? Ајде луѓе почнувајте. :)

Позитивно во секоја смисла, можеме да побараме помош. да дискутираме на различни теми...
Нов сум на форумов и секогаш кога имам време проверувам и сум активен.
Жалам само што немам повеќе слободно време за читање, а има доста интересни теми.

Тапа, тапа, тапа, но не, ко ќе ми текне на тие фановите на Интер коа пцујат, арно е.

Главно тоа „лошо добредојде“ доаѓа ако некој се регисрира и во ист момент мисли дека измислил лично тој топла вода. Впуштање во теми, било отворање нови или пишување во веќе постоечки, без секунда инвестирана во разлегување на ситуацијата. Пишување на теми само од читање на наслов или слично. Форумско битусување не е само љубопитност... Еве и за оваа тема и покрај да речам многу добриот вовед воопшто не ми се допаѓа прашалниот наслов па дури и со прашалник на крај. наместо уотреба на „како“ насловот може да биде „влијанието на форумот кон вас“. Самиот наслов треба да повод/инспирација за доскусија, овој наслов тоа не го дава...

За влијанието... влијае и тоа многу, кој ќе рече дека не е тоа точно тој нема појма што е форум и тука е само кога нешто него му треба а не и кога нешто им треба на другите. За пренесувањето на форумските познанства надвор од форум е една многу добра причина зошто форумите треба да постојат и се вредни уште повеќе. Форумот е место каде ќе најдеш луѓе од секаде со секакви интереси што не е истите кои ќе ги најдеш на фб/твитер или слично... таму секој е нешто на некого од некого... на форум сам бираш кој ти е итересен и со кого сакаш да прошириш комуникација или да предизвикаш некој да се заинтересира за вас.

Мислам дека е дупла темава...................мислам дека имам даено одговор на вакво некое прашање, така барем меморијава ми вели. Ако не идентична тема, ептен слична на оваа.

Мислам дека е дупла темава...................мислам дека имам даено одговор на вакво некое прашање, така барем меморијава ми вели. Ако не идентична тема, ептен слична на оваа.
Исто и ја, сигурен сум дека има ваква тема.

Значи на почетокот кога се зачленив ми делуваше доста неубаво и напнато форумов поради начинот на однесување на староседалците да речам...
Најголемиот неспоразум меџу младите.

Значи на почетокот кога се зачленив ми делуваше доста неубаво и напнато форумов поради начинот на однесување на староседалците да речам...

Ништо лично, тоа е иницијација.

Ја првпат кога бев член, зборам таму 2009 не знам точно шамари јадев у Филм и ТВ од Ио, ништо не знаете :D
У фудбал темана исто влегував со клизачи и нон стоп јадев банови затоа што наседнувам на секоја провокација. Тоа ти е дел од форумска култура која ќе ја стекнеш првата година на форум, после тоа си маче :D

На психа мава, се издрогирав зад уше еднаш и оттогаш кулирам.

Дефинитивно добар дел од строседелците се уфилмани и лаат по се и сешто како куче на свој терен. А посебно не ми се допаѓа кога тоа е некој од администрација кој без да ги знае новите им суди и ги осудува. Демек кај него/неа нема многу, многу...палат - гасат...
Па не сите нови членови се пациенти па по дифолт да изигравате докотор и да давате дијагноза и терапија...
Од друга страна пак ги разбирам...Од темите и постовите кои ги имам прочитано, па дали 10% од членовите се вредни за муабет...Ама не е во ред по дифолт сите нови да се припишат во останатите 90% шлајм.

Добро делува се` до оној момент на бумеранг ефект кога ќе се осетите дека се` си имате кажано. После тоа или правите пауза еден подолг период или се трансформирате во својата контрадикторност.

Јас како нов член на форумов, за мене, подобро е на форумов да се чита и следи, него да се пишува. Има некои затворени кругови, кои си ја водат дискусијата помеѓу себе и ретко примаат некој нов да се приклучи во истата така лесно.. или го занемаруваат или користат некој цинизам со кој го отфрлаат од истата.. Иначе има и позитивно, и негативно влијание на мене, зависи од темите.. Некој се премногу напорни (посебно оние за политика), некој се лежерни и позитивни, ти го разубавуваат денот, исто како и членовите. :)

На мене форумов ми делува позитивно, во било која смисла:love:

Првиот пат постирав само во музика. После ај реков да зачепкам и на кај религија, пошто дете помладо, онака желно за контрање, тогаш шо читало нешто, гледало нешто и мислело дека има ефект да се дебатира за то чудо. И ми влегоа онака клизачи рс рс со секакви погрдни зборови :D Но не бев девица во форумска смисла за да нештото го доживеам негативно и да се откажам од форумот, туку напротив, го зедов за интересно и веќе познато искуство.
После сфатив дека има кул деца во подфорумот музика, онака блиски по вкусовите со мене, причина плус да бидам таму поактивен.
Филм и тв ги пратев исто, супер ликови од каде потајно црпнував по некој филм и гледав онака, од веќе проверени извори, па така наидував на задоволство и во таа смисла.
Потоа расчепкував и по другите теми, онака срамежливо и површно.

Форумот е одлично место ако некој сака да донаучи некои работи од некој кој веќе ги поминал. Се што треба е да чита внимателно, да биди самокритичен кон себе и сопствената мисла, и да ги чита паметните и мудри ликови кои се најдуваат наваму натаму во областа која ја владеат. Многу е јасно дека имаш и половоргански мерачи кои со главата нуркаат и удираат каде што не им е местото, но и од нив се учи нешто-Како не треба.

Форумот може да се гледа како одлично место, кое помага во градење на мисли и ставови, ако знае како да му се пристапи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom