Како да се откажете од цигарите?

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување
Уште се по 5/6/7 евра зависи кој што пуши. И Владе го најде човекот стегнат за пари :) Не Владе, не ми се скапи цигарите. Да не се мачиш на второ прашање.

Имам проблем со дишење и силни болки.
Не ми ни беше тоа намерата, онака прашав само. Ме интересираше.
Инаку кога сме кај тоа заклучив дека малборо во конзерва има многу поубав вкус од во кутија, настрана тоа што поевтино иди. Ако се сеќавам добро мислам дека по 16 евра конзервата ја купував. За бланко цигарите и машинчето ич не ми текнува колку беа , ама не беше нешто посебно скапо.
А да и со помин да е.

Не ми ни беше тоа намерата, онака прашав само. Ме интересираше.
Инаку кога сме кај тоа заклучив дека малборо во конзерва има многу поубав вкус од во кутија, настрана тоа што поевтино иди. Ако се сеќавам добро мислам дека по 16 евра конзервата ја купував. За бланко цигарите и машинчето ич не ми текнува колку беа , ама не беше нешто посебно скапо.
А да и со помин да е.

Знам знам дека не ти е тоа намерата, те познавам само еден ден на форумов. И неможам да споредам, бидејќи јас си садам во двор не купувам конзерва.
Фала ти :)

Првиот обид заврши неуспешно се разбира. Стасав до 5 цигари на ден и после се вратив на дупла доза, не една кутија туку две во ден. Ваљда недостаток на никотин или параноја.

Денес почнувам втор обид. Купив електронска цигара и обична цигара немам запалено од 7 наутро. Ако и ова чудо не ми помогне да ги откажам, се затворам во соба земам две кутии и додека не завршам во болница од никотинско да ми се згади за цел живот не прекинувам да палам.

Нема спас од оваа болест, попрво од бубрег ќе се откажам од колку од ова глупово цигаре.

Џабе не се мачи да пробуваш....здравје кога ќе забремениш самите ќе ти се згадат.

Знам знам дека не ти е тоа намерата, те познавам само еден ден на форумов. И неможам да споредам, бидејќи јас си садам во двор не купувам конзерва.
Фала ти :)
И шо муабет сега??
Ај нема везе.

Успеав некое време да се лимитам на една кутија неделно. Цигари купував во Понеделник, а ако ми снемаше цигари (а секогаш ми снемвеше :D ) не пушев тие два три дена до следниот Понеделник.

После секоја пауза од два три дена кога ќе го запалев првото цигаре осеќав голема тежина на плуќава, отежнато дишење... никако не ми идеше цигарето. После второто цигаре се враќав во колосек :D

Сега се навратив пак на старо, по две кутии неделно.
Најмногу криза ме фаќа кога ќе излезам на кафе, едноставно тогаш морат да имам цигаре. Тоа ми е најголема кочница.

Првиот обид заврши неуспешно се разбира. Стасав до 5 цигари на ден и после се вратив на дупла доза, не една кутија туку две во ден. Ваљда недостаток на никотин или параноја.

Денес почнувам втор обид. Купив електронска цигара и обична цигара немам запалено од 7 наутро. Ако и ова чудо не ми помогне да ги откажам, се затворам во соба земам две кутии и додека не завршам во болница од никотинско да ми се згади за цел живот не прекинувам да палам.

Нема спас од оваа болест, попрво од бубрег ќе се откажам од колку од ова глупово цигаре.
Само инат ама магарешки госпоѓо Леандра ништо друго не помага
Во твојот случај ќе станеш па зависна од електронската цигара.[DOUBLEPOST=1412798618][/DOUBLEPOST]
Уште се по 5/6/7 евра зависи кој што пуши. И Владе го најде човекот стегнат за пари :) Не Владе, не ми се скапи цигарите. Да не се мачиш на второ прашање.
Имам проблем со дишење и силни болки.
Ако инат не ти едоволно за ова што збориш.
Пред да ги откажам цигарите на први спрат едвај се качував.[/quote]

Само инат ама магарешки госпоѓо Леандра ништо друго не помага
Во твојот случај ќе станеш па зависна од електронската цигара.
Зависна од ова воздухов господине Фринге? Може само заушки да закачи човек од ова.

Заебете цигари, трава е права ствар.
Бар постојано устата од уво до уво ќе ти биде отворена од церење[DOUBLEPOST=1412798863][/DOUBLEPOST]
Зависна од ова воздухов господине Фринге? Може само заушки да закачи човек од ова.
Имам и јас умбрела електронска цигара,џабе лупнав 2к боље у кафана да ги потрошев на вечера со сопругата.

Бар постојано устата од уво до уво ќе ти биде отворена од церење[DOUBLEPOST=1412798863][/DOUBLEPOST]
Имам и јас умбрела електронска цигара,џабе лупнав 2к боље у кафана да ги потрошев на вечера со сопругата.
И стана зависен од неа? Ги откажа цигарите?

Јас после скоро 15 години активен пушачки стаж после 2 тешки комбинирани ( алкохол-никотински) труења, си реков дека јас сум му сајбија на ова тело . Веке 20 години сум раат од цигарите , само јак инат ( јака воља де) помага .
Така да можно е откажување од пушењето , е сега секој треба да си најде добра причина за тоа !

И стана зависен од неа? Ги откажа цигарите?
Ден ипол ја користев електронската цигара ама тоа што едвај се качував на први спрат ми даде воља и инат да ги откажам цигарите,успешно втора година.

Не пушев 7 месеца, и пак почнав. Колега не пушеше 8 или 9 години и пак почна пред неколку месеца. Ортакот мој у фирма не пушеше 5 години и пак почна пред 3 недели.... Така да ич не се секирај и не си ја мачи душата. И да ги оставиш, кога тогаш пак ке почнеш. :)

p.s. мора да признаеш дека те охрабрив со ова, а?

А да, купив и електронска... тапа не видена. Кој што ке ти каже обратно е бидејки му е мака што фрлил толку пари па да не му пукаат другите сеир и да му викаат "ти реков"

Електронска се зема од радозналос само. Никако нема да помогне да се откажеш од пушење или да замени вистинска цигара.

Кај електронската цигара е добро што имаш многу избор на вкусови ако некој сака со тоа да се замара.
Имам пробано и би купил од тие ефтините само за радозналост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom