Како да преболите?

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување
Заборавање на една персона ептен многу зависи од тоа како сте се разделиле. Ако било крваво на разделба, крвави ќе бидат и споменита за таа персона. Но ако сте се разделиле онака најбезболно, тогаш мислам дека преболувањето ќе биде колку толку полесно. Да преболиш човек кој што си сакал некогаш не е никогаш лесно, но сепак...многу фактори зависат во тоа. И ова различно се манифестира кај различни луѓе. Некои па ни ич не се грижат за вакви муабети, што од една гледна точка е кул, затоа што не мора да поминуваат низ болката на спомените.
Ај јебига, се занесов. Знаев!
Добро е вака. Си знаете што сакам да ви кажам.
:wink:

Wolf Pack, da ne stane rabotata posle "pijem da je zaboravim al duplo je gledam"? :)))
Stormi, sho znam. kaj mene sekogas bilo sprotivnoto. Sto pokrvavo e, toa pobrzo ja zaboravam. neli ako e krvavo me varala, ili jas druga sum fatil pa bla-bla raskinuvanje... ako ona ti zgresila imas pravo da i se lutis i da izmisluvas losi raboti (nekogas ne moras da gi izmisluvas:P) i taka popizden ke ja zaboravis. dodeka ako pak se razdelite a pricinata ne e vo toa sto ne se sakate, vo toa sto edniot zaebal nekade tuku e sasvim treto, mislam deka e mnogu potesko. duri na slucai mislam deka e nevozmozno... ne znam kako da objasnam podobro. se nadevam me razbirate :)
Pozdrav.

Princ напиша:
koj bara vrska? jas ne. ja barav zenata sto si ja imav zamislena vo glavava, so seta dobrina, mudrost, harizma.. i ja zagubiv. posle 1 godina ne mozam da ja prebolam. najvise me plasi faktot deka mozebi nema nikogas da najdam zamena za nejze (znaes, koga raskinuvaat dvajca, se fakjaat so drug i go naogaat prviot i drugiot vo tretiot, a vo cetvrtiot go naogaat prviot drugiot i tretiot itn...)
ne znam. ipak se custva. a oni najtesko se opisuvaat. koj sto saka moze da kaze...

Ah, пер... верви дека никогаш нема да најш замена за нејзе. Никој не може да го има тоа што си го видел ти кај нејзе. Никоја не може ни да е приближно како нејзе. Еднаш човек е лудо заљубен и тоа на крај стално е за никаде. :cry:

Ne bi rekol ludo zaljuben. ustvari od kaj da znam vie "decata" sto podrazbirate pod ludo zaljuben :)
nie se sretnavme, pocnavme da razgovarame, da se zapoznavame.. i se spontano se sluci. se do momentot koga svativme deka ogromen del od rabotite koi gi misli/saka drugiot, ti odamna gi znaes/sakas!
ednas mi rece eden zbor (otkako "raskinavme") koj nikogas nema da go zaboravam: ne barav maz a ja najdov mojata dusa.
Tolku.

Што знам, кога пишувам искрени и сериозни постови се трудам тие да се онака од мое искуство, и според тоа, јас што полошо сум се разделил од некоја персона, толку полошо ми било...затоа што времето лечи ама и сечи, а јас сум човек кој што го мачат прашања и нормално после гадно раскинување ме мачеле прашања како Зошто се деси? Што се деси? Како? и така натаму кои што се бескрајни и предизвикуваат болка...носталгија, непрежалување.

Е сеа, варањето. Варањето си го сметам како релаксирано раскинување и фала богу нема што да се прашува нели? Се е веќе кажано и можеш малце посмирено да се помириш со фактот дека веќе не си со одредена персона.

Реков и погоре, разделбата не е никогаш лесна. Ама ич, но сепак, има толку многу фактори кои што зависат во овој феномен за кој што еве во моментов не ми се збори, затоа што остатокот на ноќта а и текот на наредниот ден ќе ми биде мизерен. :cry:

Princ напиша:
Ne bi rekol ludo zaljuben.

Добро не си бил лудо заљубен. Не ти била прва љубов, ама затоа пак ти била последна. :wink:

Aj uste mal komentar kolku za da ne pomislite deka sum opusten ko u psihatriska fotelja i si gi kazuvam custvata :P
Silno veruvam deka za sekoj ima uste eden ist takov od drugiot pol. Nekoj sto znae deka te boli pred da izustis zbor za tvojata bolest, nekoj sto znae deka si gladen pred da ti krkorat crevata, nekoj sto znae deka go sakas odamna pred da mu go kazes toa. Nekoj sto znae da go cita jazikot na ocite. No toj nikogas ne moze da bide sekoj za sekogo. Toa e edna licnost koja ima ista dusa kako i vie. Za da ja najdete treba najprvo da se poznavate SEBESI mnogu dobro. A koga ke ja najdete, ne se sekirajte. Bidete si Vie, tie sto ste. Nema potreba da glumite pred taa licnost bidejki taa e istata vie i bezmisleno e da glumite. I koga ke ja najdete zasekogas ke bide vasa. Sto bi rekol Paulo Koeljo: "Koga nesto vistinski sakas, celiot univerzum ke skova zagovor za da go postignes" (btw, ne me fakjajte do zbor za ova, pomina nekoe vreme otkako ja procitav knigava :) ). I nikogas nema da raskinete bidejki nema nikakva logika da raskinete so vasata dusa. Od kaj znaete, mozebi zatoa nie uste ne sme raskinale :)
Pozdrav.

Princ напиша:
Nekoj sto znae deka te boli pred da izustis zbor za tvojata bolest, nekoj sto znae deka si gladen pred da ti krkorat crevata, nekoj sto znae deka go sakas odamna pred da mu go kazes toa. Nekoj sto znae da go cita jazikot na ocite. No toj nikogas ne moze da bide sekoj za sekogo. Toa e edna licnost koja ima ista dusa kako i vie.

Кхм, кхм кхм...

Убаво го опиша тој некој... Ама ај малку риалити чек...

ТАА НЕКОЈА АКО Е ТАКВА КАКО ШТО ЈА ОПИША, НЕМА ШАНСИ ДА БИДЕ МАЖЕНА ПОСЛЕ ГОДИНА ДЕНА ОД РАСКИНУВАЊЕТО!!!!!

Не те сакала она тебе толку! Без разлика што ти зборува сега! Она се уште си игра со тебе и твоите чувства! А тоа знаеш што ти прави? Тоа те спречува да ја најдеш вистинската “некоја“! Не постои огромна невозвратена љубов, тоа треба сите да го знаете! Љубовта е чиста и најјака само ако е возвратена со иста мерка. И не ми кажувај дека оваа била возвратена, затоа што ќе цитирам eden izvadok od "The Mexican":

- When you love somebody, enough is NEVER enough!!!
А она се омажила... Не е тоа љубов како ти што ја опишуваш! СВЕСТИ СЕ Принцу! И дај најди ја онаа за која што Господ те пратил на земјава и биди и ангел чувар, бидејќи во моментов е изгубена без тебе! А ти се залажувашсо нешто кое што не е реално, и огледалото на твојата душа, очите во кои што ќе си го видиш минатото, сегашноста и иднината, зјаат празни во моментов! И нема да светат тие очи (а ќе светат како сончев зрак при изгревање што ти се пробива низ дупче од ролетна и те буди нежно) додека не те гледаат тебе секој ден!

Принц, го знам тоа чувство па затоа ептен ме растажи :cry:
Делфин, не биди толку лош, сепак не ни знаеш што уствари се случило и со двајцата ... не секогаш испаѓаат работите како што треба или како што сакаме :(

koj bara vrska? jas ne. ja barav zenata sto si ja imav zamislena vo glavava, so seta dobrina, mudrost, harizma.. i ja zagubiv. posle 1 godina ne mozam da ja prebolam. najvise me plasi faktot deka mozebi nema nikogas da najdam zamena za nejze (znaes, koga raskinuvaat dvajca, se fakjaat so drug i go naogaat prviot i drugiot vo tretiot, a vo cetvrtiot go naogaat prviot drugiot i tretiot itn...)
ne znam. ipak se custva. a oni najtesko se opisuvaat. koj sto saka moze da kaze...

Принц незнаеш што збориш.. викаш не сакаш врска, сакаш некоја девојка, зошто се разделиле никој не знае?
по се изгледа е дека некој e лигуш, полу-маже, неспособно да контролира девојка, неспособно да ја задоволи и направи да не помисли на никој друг освен него. А жените сакаат конторла, немојте да го заборавате тоа.
Посебно е актуелно намножувањето на такви типови, со новиве "поуки" за однесување на машките кои се шират наоколу. Па има и книги со совети, па ти кажуваат да бидеш нежен, да ги разбираш нејзините потреби и слично.
Сите тие работи во практика се имаат покажано како глупости, жената сака иницијатива и решителност од страна на мажот, сака да е покорена и доведена во ситуација да зависи од него (материјално или сексуално, изберете вие).
Проблемот денес е тоа што се обидува некој мажот да го подучува да не биде маж. Не смее да се изгуби балансот и не смее да се изгуби ролјата на мажот.
Многумина ја разбираат рамноправноста здраво за готово. Не е така.
Затоа Принц, кажи ми што навистина довело до вашето разделување и јас ќе ти помогнам такво нешто, никогаш повеќе да не ти се случи.
:wink:

Прашањето ми беше друго Супер среќен Зошто мислиш дека не би имала успех ете втората љубов?

Која била причината што првата љубов не успеала?
Зошто втората би била подобра?

Никола бре што ти се случува? Нормално дека од прв пат никој нема да си го погоди партнерот ... а па исто незначи да тргнеш да размислуваш ехехееее до кога така ... ќе се отвори некогаш вистинскиот но нема да остане - ФАКТ. Е сега кој како ќе се носи со тоа ...

зошто нормално? Баш е убаво од прв пат да си го/ја најдеш партнерот/ка.

Малце грубо кажано во првата третина на твојот пост...

Ама во другите 2/3 колку и да си во право... Не можеш да докажеш тоа на многу луѓе... Мислам, и јас сакам да помогнам на Принц да не се осеќа како што се осеќа, ама по неговите постови, видов дека тоа што се случило било неминовно, бидејќи никоја малку од малку свесна жена не сака да си го помине животот со.... маж кој што не е маж во вистинската смисла на зборот. Емотивност е една работа, ама претерана емотивност (слабост и лигавење), е нешто сосем друго и многу негативно...

Р.Ѕ. Ако не зависи од тебе сексуално Никола, џабе ти е ако зависи финансиски... Го немаш сфатено тоа?

Ако не зависи од тебе сексуално Никола, џабе ти е ако зависи финансиски... Го немаш сфатено тоа?
и едното и другото си има своја тежина.:)

Си има... ама едно без друго не иде.. Никако..

Иначе рамноправноста во се е најглупата работа што се пропагира.Па ниедна самосвесна жена нема да те сака, почитува, и да те гледа заљубено ако се поставиш рамноправно спрема неа!!!

Иначе рамноправноста во се е најглупата работа што се пропагира.Па ниедна самосвесна жена нема да те сака, почитува, и да те гледа заљубено ако се поставиш рамноправно спрема неа!!!

Баш така. Како што кажав погрешно ја разбираат луѓето рамноправноста. Мора да се знае кој води. Жените сакаат да им кажеш што, како. неможе да се дојде во ситуација, девојка да те праша каде, ти да и одговориш, а ти кај сакаш???
Ако имаш самодоверба и решителност и најважно од се веруваш во себе и она што го правиш, жената ќе те следи до крај на свет и назад:)...
баш ми е криво што некои искривени вредности се промовират денес..
следејќи ги истите машките никогаш нема да успеат да го привлечат вниманието на девојката и никогаш нема да успеат да ја направат да се чувствува како женаЧ:)

Абе вие уште зборите за Принц? Нели ви кажав не ја знаете цела ситуација, така да немате право да кажувате кој е маже кој женче. Тоа што девојката е мажена сега може да е поради милјарда работи спонтани, несакани итн.
Јаки сте, да се баравте не ќе се најдевте вие двајца :pos: :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom