Како да накачам некое кило и да се извишам?

• Креатор на темата Креатор на темата Biljbilj08
  • Време на започнување Време на започнување
Imam 16 godini i Visok sum 163cm negde
Ништо страшно тогаш.Ќе порасниш барем уште 5 сантиметри ама имај во предвид дека главен фактор за висината е генот.Може да останиш и на таа висина,а може и да израсниш до 190+.

Ако ви е за утеха на сите што мислите дека сте многу слаби, рачунајте јас сум (машко, 21 год) 53 кила и 181 цм висок, па видете вие колку сте катастрофа...

Што е најинтересно, коа ги читам вашиве совети „како да се здебелиш“, имам впечаток ко да го опишувате точно мојот прехранбен ритам - што значи по некоја логика јас би требало место 53 да бидам 153 кила ама не сум, едноставно неможеш реално глеано многу околу ова, таков си каков што си, 90% ти е до метаболизмот и гените се, сам неможеш многу да придонесеш и нешто да смениш.. Ама немој да се замараш толку со тоа, и ја порано многу се нервирав се додека не сфатив дека има еден куп женски што уствари сакаат баш вакви слаби момци лол

Генетика. Бабини муабети од типот "јади повеќе" немаат ефект, се е до гените. Иако има начин како да се зголеми килажа во вакви случји сепак пресудна е градбата некој што е 160цм висок а е напумнан цел мускул, е генетски одреден и многу лесно качува со вежбање, во овие случаи кај тебе е добро тоа што можеш да гнетеш (и фаст фуд храна) и не качуваш сало, за разлика од некој што многу лесно може од еден сендвич да качи 5 кила е тука веќе и здравјето е знак прашање. Зависно од организам сало некој повеќе собира на стомак, некој пример на врат, или некој е слаб околу зглобови...
Ако сакаш да качиш некое кило само вежбање плус хемија и шема за исхрана и вежбање (редовно) протеини точно на број секој ден. Секако таква шема мораш да практикуваш секој ден и да бидеш упорен (5-6 оброци на 3 саати постојано ориз, компир варен, пилешко, тестенини...) си има посебна програма зависно од тоа колку си и колку сакаш да качиш за одреден период и секако само ако си упорен ќе качиш неколку кила и истото тоа може и скапо да те чини меѓутоа на крајот се исплати потта.

За да накачиш некое кило, јади пред да си легнеш и тоа повеќе одошто ти е доволно, немој ни во никој случај да го промашиш појадокот зашто е најважен, пиј многу газирани сокови и јади повеќе хамбургери, храната нека биде секогаш калорична, повеќе калорична.
Можеш да си купиш и протеини и да ги пиеш пред, после, и измеѓу појадокот, ручекот и вечерата, а наместо три пати на јадеш на ден зголеми го тоа на четири и пет.
И за месец, два намногу три ќе ги видиш резултатите.

А за растење, тука главна улога има генот, какви ти се родителите, дедовците, бабите таков ќе си бидеш и ти тука нема помош, барем засега можеби понатака ќе измислат нешто за да се промени деенката а со тоа и све останато, али засега нема помош околу тоа.

Ако јаде мрсно оброци ќе се здебели. Причината за тоа што јаде а не се здебелува не е во тоа колку количина ќе изедеш, мономерните единици на мастите не се складираат во поткожните слови т.е сало шо викаме ние, не се складира а не да се користи, одговор = отпад. А тешко да се здебели бидејќи од глукоген во Црниот дроб не бива оти е основен извор - се користи директно као и јаглехидрати ( малку филозофија колку да имаш престава дека не се здебелува со мрсни саловити јадења :D ) Ген другарче!

Другарче немаш појма ни самиот што збориш а не па мене да ми кажуваш совети.. Секоја индивидува може да се здебели ! Освен ако нема некоја болест..
Храната е енергија.. КОлку повеќе енергија внесуваш,толку повеќе ќе се складира на телото како масти..

Е сега постојат индивидуи кои имаат брз метаболизам и трошат многу.. На пример 4.000 калории дневно... И тие мораат да внесат повеќе од 4.000 калории за да се здебелат..

А секој нормален човек дневно троши околу 2.000 калории..

Не ми кажувајте совети од типот неможе да се ослабе,неможе да се здебели..
Мој другар качи 4 кила за 7 дена пошто му кажав да јаде 5-6 пати во денот големи обилни и калорични оброци.. Зборам за дете што беше сучка. И тој исто така ми викаше неможам да се здебелам кога му кажав како да јаде одма осети резултат..

тие бабини деветини избриши ги од мозокот ;)

Почни да дуваш .... не се заебавам апетит како стока ке имаш :) .... то за дебелење а за да извишиш не знам колку е ова практично

почни да ги затвораш кафаните секоја вечер ке видиш како се става некое кило дури и од поке ке ставиш ;)

Ништо страшно тогаш.Ќе порасниш барем уште 5 сантиметри ама имај во предвид дека главен фактор за висината е генот.Може да останиш и на таа висина,а може и да израсниш до 190+.
Kako bi mozel bar do 180cm da izrasnam?- pocnav i da se zanimavam so plivanje vikaat bilo dobro za izvisuvanje..

Kako bi mozel bar do 180cm da izrasnam?- pocnav i da se zanimavam so plivanje vikaat bilo dobro za izvisuvanje..
Ќе чекаш.Нема друго.Од спортување најмногу 2-3 сантиметри плус може,а за другото само гените ќе ти судат.

Ќе чекаш.Нема друго.Од спортување најмногу 2-3 сантиметри плус може,а за другото само гените ќе ти судат.
Спортот е за да го задржиш телото здраво и флексибилно, не постои спорт со кој би ја зголемил висината, не му давај лажна надеж.
Со пливањето ќе се развиеш во градите, за да се извишиш богами мишто не помага ако веруваш, може да пробаш кошарка ама искрено не верувам дека ќе помогне нешто тоа, најголема улога во висината играат гените.
--- надополнето: Nov 22, 2011 10:37 PM ---
Почни да дуваш .... не се заебавам апетит како стока ке имаш :) .... то за дебелење а за да извишиш не знам колку е ова практично
Леле, абе ти нормален си, почни да дуваш, тоа е е твојот совет па треба да му докажеш, почни да дуваш и не само што ќе ослабеш уште повеќе туку и мозокот ќе почне да ти се суши, па после некое време ќе бидеш како растение.

BTW, сликава не служи за растење туку за вежбање.

За повисок да станеш можело со шипки да ти уградат у нозе.

Зависи, ако се работи за професионално спортување, далеку над 2-3 сантиметри....

Зависи, ако се работи за професионално спортување, далеку над 2-3 сантиметри....
Кај мене имам еден кошија професионален фудбалер е а не мрдна од метар и шееспет(1.65 cm).

Фудбал и извишување? кошарка? одбојка?

Фудбал и извишување? кошарка? одбојка?
Научно е докажано дека луѓето растат до својата 18 максимум 19.5 година од својот живот.

Да,со кошарка може малце да се извиши, но тоа не се 10,15 сантиметри туку 1 до 3 сантими плус, тоа е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom