Како да накачам некое кило и да се извишам?

• Креатор на темата Креатор на темата Biljbilj08
  • Време на започнување Време на започнување
Пивски квасец како помага тука? Сум слушнал многу пати го препорачуваат за вакви работи, ме интересира како помага тоа?
Па искрено и јас го препорачувам од муабети бидејќи доста го фалат дека помага.Најверојатно се кваси квасецот во желудникот и се добива лажно чувство на глад бидејќи желудникот е веќе спремен за храната.

Земи си апчиња (B) витамин, они ќе ти даваат апетит, иначе гледај да јадеш повеќе храна што има протеини и јаглехидрати, протеините ги има во јајцето во жолчката, после имаш во месото, свинско исто така можеш и риба да јадеш.И јади многу леб оти има јаглехидрати и секако пецај благо :)

Супер сооднос (y)
Јас сум 180 со 62 кила, ќе пробам зимава да стигнам барем до 70.
Ја очекувам за воа зимо барем да се извишам неколку цм , дали ќе играм кошарка .. !! барем да стигнам некаде до 179 до 180 цм . ! :)

Ми треба помош како би можел да накачам некое кило дека кога ке се видам во огледало сум како сучка така тенок не ми е по задоволство имам 58,9кг и исто така сум низок 163,4 цм како да се извишам некој Совет?
Tи овде се зачлени само да не нервираш, така? Како да накачел некое килце:rolleyes:

Ништо не помага, еден мој другар се здебели со овие што се протеини мотенини за билдање!

Ништо не помага, еден мој другар се здебели со овие што се протеини мотенини за билдање!

ако не јаде нема да се здебели... нека јаде 5-6 пати во денот големи и мрсни оброци ке видиш како ќе се здебели..

Ми треба помош како би можел да накачам некое кило дека кога ке се видам во огледало сум како сучка така тенок не ми е по задоволство имам 58,9кг и исто така сум низок 163,4 цм како да се извишам некој Совет?
За извишување нема иљачи, а за качување на некое кило имаш тема бодибилдинг, па тамо ке видиш све како со тренинг и исхрана за најбрзо време ке качиш килажа. Преко ноќ и седејќи или лежејќи ништо не правиш.

ако не јаде нема да се здебели... нека јаде 5-6 пати во денот големи и мрсни оброци ке видиш како ќе се здебели..

Ако јаде мрсно оброци ќе се здебели. Причината за тоа што јаде а не се здебелува не е во тоа колку количина ќе изедеш, мономерните единици на мастите не се складираат во поткожните слови т.е сало шо викаме ние, не се складира а не да се користи, одговор = отпад. А тешко да се здебели бидејќи од глукоген во Црниот дроб не бива оти е основен извор - се користи директно као и јаглехидрати ( малку филозофија колку да имаш престава дека не се здебелува со мрсни саловити јадења :D ) Ген другарче!

Вежбај и пиј гејнери, протеини, јади бело месо, јаглехидрати, мора дневно да јадеш 6 пати на секои три саати, и обрати се кај билдериве на форумов они најдобро знаат ;)
a koi se tie bodibilderi od forumov majke ti? :)

леле луѓе добри сте вие. А јас 14 год. 180+ 56/57 кг. А јадам како вол и ни грам неможам да качам :mad:

Колку години имаш?Висината пред се е дефинирана од генетскиот фактор така да јадењето неможе многу да ти смени.За некој сантиметар плус може да трењираш кошарка или слично,а за да се здебелиш пробај јади повеќе ако не ти се јади пробај со пивски квасец.
Imam 16 godini i Visok sum 163cm negde
--- надополнето: Nov 21, 2011 6:29 PM ---
Па искрено и јас го препорачувам од муабети бидејќи доста го фалат дека помага.Најверојатно се кваси квасецот во желудникот и се добива лажно чувство на глад бидејќи желудникот е веќе спремен за храната.

Ми кажале дека од квасецот само стомакот ти расте нишо друго

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom