Како да накачам некое кило и да се извишам?

• Креатор на темата Креатор на темата Biljbilj08
  • Време на започнување Време на започнување
Постојат два начини за да ја зголемиш својата телесна тежина – или преку масни наслаги или преку мускулна маса.
Консумирањето на брза и мрсна храна не е здрав начин за зголемување на тежината. За да го зачуваш своето здравје и контролирано да се здебелиш, треба да се насочиш кон здрава храна.
Треба да внесуваш здрави масти, добри протеини, здрави јаглехидрати.
Ако си пушач, остави ги цигарите затоа што цигарите го убиваат апетитот, исто важи и за кафето;)

Постојат два начини за да ја зголемиш својата телесна тежина – или преку масни наслаги или преку мускулна маса.
Консумирањето на брза и мрсна храна не е здрав начин за зголемување на тежината. За да го зачуваш своето здравје и контролирано да се здебелиш, треба да се насочиш кон здрава храна.
Треба да внесуваш здрави масти, добри протеини, здрави јаглехидрати.
Ако си пушач, остави ги цигарите затоа што цигарите го убиваат апетитот, исто важи и за кафето;)
ни едното ни другото не сум а имам слаб апетит постојат нешо апчиња

ни едното ни другото не сум а имам слаб апетит постојат нешо апчиња
Вежбај и пиј гејнери, протеини, јади бело месо, јаглехидрати, мора дневно да јадеш 6 пати на секои три саати, и обрати се кај билдериве на форумов они најдобро знаат ;)

порано викав Сите бараат совети и диети како да симнат на килажа а јас барам совет како да се поправам малце.. сеа гледам дека не сум единствен. ајде кажувајте како да се здебелиме ние што сме како „колци за патлижани“ :)

Јади ќотек.....

Како да се здебелиш? Па јади....едноставно јади, 1 леб на ручек на вечера уште еден, лапај се, чоколада кога сакаш и нејќеш, јади се што ќе ти се даде, на гости јади не по 5 кифли и 20 ролати туку дупло, од како ќе јадиш легни на кревет како крап "да легни јадењето :D " Јади и само јади.....до толку филозофии за дебелеење бе аман....за слабеење се знае, трчај, спортувај и одредиси режим на изхрана, јас порано имав 75 кила ко помал и бев огромен, после накачив ко бев во средно до 98 o.O кила - голем како камион бев, сега сум 70 :D Ако сакас да се дебелиш јади, ако сакаш да слабееш трчај малце :D

Ако ви е за утеха на сите што мислите дека сте многу слаби, рачунајте јас сум (машко, 21 год) 53 кила и 181 цм висок, па видете вие колку сте катастрофа...

Што е најинтересно, коа ги читам вашиве совети „како да се здебелиш“, имам впечаток ко да го опишувате точно мојот прехранбен ритам - што значи по некоја логика јас би требало место 53 да бидам 153 кила ама не сум, едноставно неможеш реално глеано многу околу ова, таков си каков што си, 90% ти е до метаболизмот и гените се, сам неможеш многу да придонесеш и нешто да смениш.. Ама немој да се замараш толку со тоа, и ја порано многу се нервирав се додека не сфатив дека има еден куп женски што уствари сакаат баш вакви слаби момци лол

Ако ви е за утеха на сите што мислите дека сте многу слаби, рачунајте јас сум (машко, 21 год) 53 кила и 181 цм висок, па видете вие колку сте катастрофа...

Што е најинтересно, коа ги читам вашиве совети „како да се здебелиш“, имам впечаток ко да го опишувате точно мојот прехранбен ритам - што значи по некоја логика јас би требало место 53 да бидам 153 кила ама не сум, едноставно неможеш реално глеано многу околу ова, таков си каков што си, 90% ти е до метаболизмот и гените се, сам неможеш многу да придонесеш и нешто да смениш.. Ама немој да се замараш толку со тоа, и ја порано многу се нервирав се додека не сфатив дека има еден куп женски што уствари сакаат баш вакви слаби момци лол

Потполно си во право метаболизмот е битен.Има луѓе шо и чаша вода да се напијаат ќе се залепи за нив и ќе се здебелат.
Јадам како ѕвер, обилно и пак сум слаб мада пушам и многу цигари, а имам забележано дека цигарите го намалуваат апетитот колку толку.Теретаната според мене е добро решение и природно ќе јадиш повеќе е сеа треба и појќе пари за таа работа.
Значи ако имаш време теретана, протеини од 100+евра, јаки месни оброци, стек, намали цигари и нов чоек:)

1. Купи тегла (природен) мед, од некој сигурен човек/пчелар.
2. Купи 1/2 килогорами ораси/кикирики/лешници/фстаци или што и да ти лежи највеќе.
3. Секоја вечер, 1 саат пред спиење, јади по 2 големи лажици мед, во комбинација со најмалце 200 грама од горенаведените продукти, барај несолени се разбира.
4. За еден месец ќе ставиш доста тежина, но на здрав начин.
5. Профит?

Што убави совети. Ќе лапаш пред спиење, она-ова. -.-
Ќе идеш теретана, ќе набиеш мускули/маса а не да станеш повеќеслоен...

Да бидеме јасни,
околу висината неможе којзнае колку да се направи но пред се тренирање или играње на кошарка и одбојка можат да помогнат во голема мера во извишувањето како и ракометот.
Кога станува збор за дебелеењето има паметен и глуп начин да се направи тоа.
Вториот е најлесен т.е. најнездрав и се должи на зголемена конзумација на слатки, junk food, газирани пијалоци при што се зголемува ниво на холестерол и масти во тело и се добива заоблен изглед.
Првиот е потешкиот но далеку подобар кој бара редовно вежбање (со ова апетитот и те како ќе се зголеми) редовно јадење како што погоре пишаа на 3 саати по 5-6 оброци дневно внесување белковини, јаглехидрати, здрави масти и успехот ќе биде неизбежен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom