Како да кажете „не” на дечко/девојка?

• Креатор на темата Креатор на темата _ZlObNiCa
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека скоро секој човек може да се одбие со убаво. Не сакам да ги игнорирам ни да ги понижувам машките, не се чувствувам убаво после.
Па дури и оние напасници на улица, или во дискотека што те напињаат, и тие не дека сакаат да те малтретираат, туку не знаат за подобро, па тоа изгледа ко малтретирање. Ќе бидам најс, насмеана и фер, јас си кажувам:
извини, ама си излеговме со другарките и сакаме да си се расположиме ние женски,
извини, ама имав напорен ден, и стварно не сум расположена за друштво, сакам да бидам сама/ или со х...,
Ти си сигурно супер, но мене не ми се допаѓаш ( ова ми рекоа заникаде дека било, а јас го мислев за најс:))

И така, е има исклучоци, кога немаш баш избор и мораш да игнорираш или др...ама тие се ретки, скоро секој може да разбере.

Е како де.:) Јас се трудам да бидам љубезна, да не глумам нешто као „што се замишља овој, кај има он шанси кај мене“ филм (:icon_roll), да наметнам некаков пријателски однос и да бидам што е можно пофина со него за после да не ме гризе совест. :pos: Иначе стварно мразам кога сум во ваква ситуација, зошто многу незгодно се чувствувам. :nesum:
Во секој случај, сигурно нема да се мачам да смислувам глупави стратегии или да му задавам загатки и криптограми што ќе треба да ги дешифрира за да дојде до простото решение „не“, како во случајов:

Напишано од Tikvi4ka
dokolku deckomi ne e so mene kulturno mu se javuvam i imamwe edna tura ligavenje u stilot: sonce srce duso dzigerce... te sakam me sakas i takvi stvari ili pisuvam nekoja epten ligava poraka koja toj normalno moze da mi ja procita preku ramenici vo koja e opisan kao dosaden i idiot ili taka nesto
Колку патетичен начин да потцениш некого сосема непотребно. :icon_roll

Па прво ќе гледам тоа да го направам на убав и фин начин али ако видам дека не успевам некако во тоа и ако типот уште ме умара и тоа почнува да ми смета ќе му кажам фино лепо тоа што ќе го мислам во тој момент значи дека малце ме напиња и дека не планирам ништо да направам и ќе си отидам

Ви текот на разговорот мислам дека невербалната комуникација кажува се...сигурно женскиот субјект ќе го разбере тоа.

ednostavno ke izbegnuvam da govoram na taa tema, ke izbegnuvam kontakt so licnosta i ako e dovolno pametna ke ja razbere poentata na seto toa ..... nevkusno e da i kazes u faca "NE" .....ke ostane bez zborovi

Najubavo e da ja otkacis so sega.

" Izvini duso, ti si nogo slatka ama jas sum sekeras ".

Кога ке пријде некое машко до мене, може да направам нешто муабет, но сепак на најубав начин што можам давам на знаење дека не сум заинтересира за повеќе од муабетот. Некогаш може директно да му кажам, а некогаш и од околу, зависи од муабетот и од особа.
А кога е некој премногу упорен и не разбира што значи не, тогаш го игнорирам, не му одговарам ништо, може и глава да си завртам и така..

Pa ako ne sum zainteresirana za nekoj prvo go ignoriram, se pravam "na toso", deka ne go gledam...ili kako da gledam niz nego, demek ima nesto pointeresno pozadi...no ako e uporen i zapocnuva razgovor...se trudam na najfin nacin da mu objasnam deka ne sum zainteresirana....ama bidejki veke 4 godini imam decko i obicno zaedno so nego izleguvam retki se ovie situacii vo posledno vreme

kolku da si uporen vo sexs ako nesaka da ti dade seto ti e gabe ,a dokolku si mnogu uporen moze da ti dade no ne e toa sto treba da bide nema ednostavno uzivajne;;seto toa e milostijna od nejzina strana.

ke kazes deka imas sida i kraj hahahahahah

Тишината е најдобар одговор за се!

Najcesti odgovori shto sum gi dobil bile:
Imam decko...
Cekam nekogo...
Ke si odam sega moram da bidam na drugo mesto... (pa samo menuva lokacija od vnatre izleguva na terasa :lol: )...

Inace ovie se poretki slucaevi.... poveke pati se "pushtam" samo na nekoja shto veke mi dala nekoj znak na zainteresiranot pa rizikot od "korpa" e pomal... :wink:

Agree :D

Доста често ми се има случувано! Најчест одговор,Заеби сега таа работа,не сум ја за женска!
И често ја лажам дека имам девојка! :)

Ако ми е симпатичен типот и ако ми пришол на културен начин, не кажувам ни да ни не, си се понашам неутрално и евентуално он сам сфаќа дека не ја бива работата, па така ни ја не испаѓам некултурна, ниту он навреден. А ако е некој од оние сељаците што не знаат како да се однесуваат со девојче, го сечам директно у корен, му кажувам да не ме замара и дека и да е последен на светот не би го погледнала со такво понашање...јесда ризикувам да добијам шамар, ама барем по таква корпа другпат 2 пати ќе размислува пред да и пријде на таков начин на некоја :D А најригорозна корпа у животот сум удрила летово на еден што ме замараше у дискотека цела вечер, па на крај доби коњак у лице и обезбедувањето го исфрли надвор...:cenzura: Не викам дека добро сум направила, ама јбг, на секој според заслуга. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom