Како да ја откријам својата сексуална ориентација?

• Креатор на темата Креатор на темата AnGeL.BoY
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Си ги местиш работите како ти што сакаш/одговара. Заборави да го спомнеш делот "придружено со структурни и функционални измени во него" иако го постави во цитат. Всушност, забележав дека цитатот и твојата интерпретација се лево-десно спротивно.
Не можам да наместам нешто онака како што ми одговара, кога самото тоа веќе го искажува мојот став:)

Не баш...поентата ми е дека од inverted полова ориентација не се умира бидејќи е болест,туку дека општото мислење е дека е болест
пример Србија и нивната "убиј педера" полиса.

Јас велам дека е ментална аномалија,не болест,не избор.

Не, не е општо мислење дека хомосексуалноста е болест. Тоа го мислат само оние што не прочитале ништо во врска со тоа, а мислат дека од старт знаат се’.
Општо научно мислење, докажано и поддржано од еден куп истражувања, е дека сексуалната ориентација во никој случај не може да биде нарушување.
Кој го интересира наука, следи и се запознава, кој не -брка вештерки во среден век.

Нормално функционирање на “женски“ (условно речено) центар за привлекување, не може да биде ментална аномалија.

Во Црното доба (периодот кога се живеело според божјите правила), причина за смрт било и бавењето со наука.
Не, причината е уназаден начин на размислување, и нечовечки принципи на некои идиоти, кои ги довело тие хомосексуалци во таква ситуација. Виновниците се идиотите, не хомосексуалците и нивната сексуална ориентација.

You're both missing the point.Причината за да ти бидеш означен е твојата сексуална определба,што води кон таква ситуација.One thing leading to another.Но тоа не ги прави хомосексуалците виновни за нешто,не спомнав вина.
Да напраам паралела,малку груба али bear with me,причина за смрт може да биде и бактерија што се храни со бели крвни зрнца,автоматски убивајќи го имунитетот,но не значи дека одеднаш бактеријата е виновна за нешто.
Сега,не сакам да споредам сексуална ориентација и бактериска зараза,туку да посочам дека не можеме да обвиниме хомосексуалец затоа што го прави она што за него е природно.

Being Jewish killed 6 million people in the Second world war. И сеа пошо Хитлер мислел така, а и сите негови сојузници, наеднаш being jewish е болест?
Многу леви споредби правите и затоа ништо од ова за болестиве не ви држи вода, па ако сакате до утре објаснувајте се.

Хитлер имал сосем различни причини за екстерминација на евреите...сега ти правиш леви споредби.

--- надополнето ---

Нормално функционирање на “женски“ (условно речено) центар за привлекување, не може да биде ментална аномалија.

An anomaly is any occurrence or object that is strange, unusual, or unique.
Невообичаено,дали е вообичаено за маж да има женски центар за привлекување?

Хитлер имал сосем различни причини за екстерминација на евреите...сега ти правиш леви споредби.
Да, лева споредба како сите наназад кои ги направивте, посебно поради следното:

Дали е вообичаено развивање на машки секундарни полови карактеристики кај девојки? Многу влакнести раце и нозе, интензивно продлабочување на глас... И, наеднаш станува збор за аномалија?

Да, лева споредба како сите наназад кои ги направивте, посебно поради следното:

Дали е вообичаено развивање на машки секундарни полови карактеристики кај девојки? Многу влакнести раце и нозе, интензивно продлабочување на глас... И, наеднаш станува збор за аномалија?

Не,бе воопшто,каква аномалија.Секојдневие...
Или за тебе аномалија е само ако некој има 3 раце и 6 очи?

Не знам од кај ти е дефиницијата. Сеедно, ми се допаѓа.

Дали е вообичаено за маж да има женски центар за естетика?
Дали е вообичаено за маж да има женски центар за јазици?
Дали е вообичаено за маж да има женски центар за изразување?

Или за жена да има машки центар за ориентација? А за алгебарски и геометриски пресметки?

Не знам од кај ти е дефиницијата. Сеедно, ми се допаѓа.

Дали е вообичаено за маж да има женски центар за естетика?
Дали е вообичаено за маж да има женски центар за јазици?
Дали е вообичаено за маж да има женски центар за изразување?

Или за жена да има машки центар за ориентација? А за алгебарски и геометриски пресметки?

А чекај,од кога тоа мажите и жените се разликуваат по јазиците кои ги говорат и нивното познавање во математиката?
Која ти е оваа паралела богати...

Не,бе воопшто,каква аномалија.Секојдневие...
Или за тебе аномалија е само ако некој има 3 раце и 6 очи?

Штом е аномалија, тогаш треба да биде третирана исто како и хомосексуалноста - а не е!
Мислев дека ќе ми ја видиш понетата, ама очигледно морав овој пост да го напишам.

Штом е аномалија, тогаш треба да биде третирана исто како и хомосексуалноста - а не е!
Мислев дека ќе ми ја видиш понетата, ама очигледно морав овој пост да го напишам.

A каде јас се изјаснив како треба да биде третирана одредена аномалија?
Тврдиш дека секоја аномалија треба да биде исто третирана?
Исто да третираме девојче со подебел глас и педофил?
Или...?

A каде јас се изјаснив како треба да биде третирана одредена аномалија?
Тврдиш дека секоја аномалија треба да биде исто третирана?
Исто да третираме девојче со подебел глас и педофил?
Или...?

Педофилијата не зависи од хормоните - тоа е веќе психичко пореметување.
Има разлика - кај педофилот нема недостаток на хормон кој се лачи кај децата па истиот да го возбудува (нели така е со хомосексуалците).

И Боже господе, педофилијата НЕ Е СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЈА.
Мислам, понатаму џабе дискусија после твоево прашње.

А чекај,од кога тоа мажите и жените се разликуваат по јазиците кои ги говорат и нивното познавање во математиката?
Која ти е оваа паралела богати...

Од секогаш.
Пред да ти одговорам, ќе те молам само да ми одговориш: која е причината поради која само 3.8 до 4.1% од пилотите се жени?

Најсериозно, ова не е никаква аномалија според тебе?
Такви работи се лекуваат. Цап влакнести раце и нозе, цап одиш на лекар. Нема тука трт-мрт, нема тука ништо нормално. Се знае што е машко, се знае што е женско.
И оди после дискутирај.

Педофилијата не зависи од хормоните - тоа е веќе психичко пореметување.
Има разлика - кај педофилот нема недостаток на хормон кој се лачи кај децата па истиот да го возбудува (нели така е со хомосексуалците).

И Боже господе, педофилијата НЕ Е СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЈА.
Мислам, понатаму џабе дискусија после твоево прашње.

Леле...
Дали одбиваш да ми ги сфатиш паралелите или не можеш не знам.
Не зборам за педофилија како ментално пореметување,туку како аномалија,бидејќи е невообичаено.
Ти правам спореба на двете аномалии една полесна друга потешка и те прашувам дали треба исто да се третираат?
Ајде друга споредба да украдеш 100 денари од каса и да убиеш 13 души,и двете се криминал,дали треба исто да се третираат на суд?

--- надополнето ---

Од секогаш.
Пред да ти одговорам, ќе те молам само да ми одговориш: која е причината поради која само 3.8 до 4.1% од пилотите се жени?

Аууу даа,јас зборам на архаичен англиски а другарка ми на модерен...
Не знам,можеби поради некоја глупа поделба на машки-женски професии...а да ми кажеш каква врска има тоа со темата?

Најсериозно, ова не е никаква аномалија според тебе?
Такви работи се лекуваат. Цап влакнести раце и нозе, цап одиш на лекар. Нема тука трт-мрт, нема тука ништо нормално. Се знае што е машко, се знае што е женско.
И оди после дискутирај.
Ти да беше бог, жените природно депилирани ќе ги создадеше...

И, тој докторот, што лекови ќе и препише на дамата за влакната на нозете и рацете? Восок за депилација или некои помодерни самолепливи ленти?

Појма немам што ќе и препише, ама сигурен сум дека жена со бркови нема да седи на кауч и да ги сучи, дека тоа било проклето нормално.
Лет3 имаше еден интересен муабет... тоа што денес нема лек за хомосексуалноста, не значи дека не е болест.
И јас верувам дека еден ден науката ќе напредне и ќе најде што предизвикува хомосексуалност и како уште од старт да се среди тој дефект.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom