Како да ја откријам својата сексуална ориентација?

• Креатор на темата Креатор на темата AnGeL.BoY
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Океј, гледајте ја хомосексуалноста како болест и молете се медицината да го најде лекот. Не знам што повеќе барав и јас да се објаснувам по првиот мој пост на темава. Ова ќе оди до недоглед и назад.
Кога ќе се постави како болест со точна дијагноза, симптоми и последици и кога ќе му се најде соодветна терапија - побарајте ме овде за да си го погазам мислењето.

Во спротивно, престанете со убедувањата дека хомосексуалноста е болест, кога многу добро знаеме како навистина болеста делува врз организмот. Да не спомнувам последици и симптоми на рак, сида, гастритис, хепатит и многу други болести.

Аууу даа,јас зборам на архаичен англиски а другарка ми на модерен...
Не знам,можеби поради некоја глупа поделба на машки-женски професии...а да ми кажеш каква врска има тоа со темата?

Не е поделба на професиите, туку степенот на развиеност на центарот за просторна ориентација (кој се развива под дејство на тестостеронот во преднаталниот период).

И не станува збор за архаичен и модерен јазик, туку за способноста да научиш повеќе зборови и подобро да се изразуваш. Женскиот мозок има два центри за говор (и во лева, и во десна хемисфера). Машкиот, ете, еден. Ова според тебе, треба да е аномалија. Ама замисли, по ѓаволите, природно е. Машките (дури и машките од денешницата) употребуваат три пати помалку зборови во текот на 24 часа во однос на девојките. Зошто ли?

--- надополнето ---

Појма немам што ќе и препише, ама сигурен сум дека жена со бркови нема да седи на кауч и да ги сучи, дека тоа било проклето нормално.
Лет3 имаше еден интересен муабет... тоа што денес нема лек за хомосексуалноста, не значи дека не е болест.
И јас верувам дека еден ден науката ќе напредне и ќе најде што предизвикува хомосексуалност и како уште од старт да се среди тој дефект.
:pos: Кога медицината ќе најде лек за хомосексуалноста, би требало со тој лек да се лечи и хетеросексуалноста, пошто ист вид на болешчини се.

И заради тие ваши стереотипи, пуста Гоца секое утро се бричи и кубе веѓи. Срам да ви е! :icon_lol:

Не е поделба на професиите, туку степенот на развиеност на центарот за просторна ориентација (кој се развива под дејство на тестостеронот во преднаталниот период).

И не станува збор за архаичен и модерен јазик, туку за способноста да научиш повеќе зборови и подобро да се изразуваш. Женскиот мозок има два центри за говор (и во лева, и во десна хемисфера). Машкиот, ете, еден. Ова според тебе, треба да е аномалија. Ама замисли, по ѓаволите, природно е. Машките (дури и машките од денешницата) употребуваат три пати помалку зборови во текот на 24 часа во однос на девојките. Зошто ли?

А јас ти тврдам дека сум поречит од сите женски што сум ги упознал досега,на курс и на школо најдобро ми одеше и англиски и македонски(и на факс владеам),сум одел на куп ораторски натпревари,всушност воопшто обожавам да зборувам...зошто ли?
Ако е вообичаено женските да подобри во изразувањето значи дека аномалијата сум јас.

А јас ти тврдам дека сум поречит од сите женски што сум ги упознал досега,на курс и на школо најдобро ми одеше и англиски и македонски(и на факс владеам),сум одел на куп ораторски натпревари,всушност воопшто обожавам да зборувам...зошто ли?

Затоа што си болен, ете затоа. :icon_lol: Центарот за говор и вербално изразување ти останал без доволно тестостерон во преднаталната фаза и се развил како женски.

Е сега, замисли се дека живееш во времето кога мажите ја напуштале пештерата и ловеле по неколку дена, па и недели, пред да се вратат назад и да донесат месо на децата и жените.
Онака: ставаш копјето на рамо и почнуваш муабет со соплеменците. Почнувате со демнеење на пленот, а ти разврзуваш муабет. Колку ли месо за опстанок ќе донесеш назад? :)

...аномалијата сум јас.
:nesum:

Затоа што си болен, ете затоа. :icon_lol: Центарот за говор и вербално изразување ти останал без доволно тестостерон во преднаталната фаза и се развил како женски.

Значи...something went wrong :)

Е сега, замисли се дека живееш во времето кога мажите ја напуштале пештерата и ловеле по неколку дена, па и недели, пред да се вратат назад и да донесат месо на децата и жените.
Онака: ставаш копјето на рамо и почнуваш муабет со соплеменците. Колку ли месо за опстанок ќе донесеш назад? :)

:nesum:

Се разбира,во таква средина би бил бесполезен,само што во тоа време мојата невообичаеност ќе биде многу поизразена од денес.

Се разбира,во таква средина би бил бесполезен,само што во тоа време мојата невообичаеност ќе биде многу поизразена од денес.

Да, во тоа време, кое е и не е така далеку, со оглед на постоењето на човековиот вид.
Туку, зошто таа твоја карактеристика, која не е типично машка одлика, денес не само што не се гледа како недостаток, туку е и предност и посакувана работа?

Направено е да звучи смешно, ама е 100% вистинито.

Здраво на сите форумџии и форумџивки на сајтот! Како прво сакам да ви се претставам! Имам 16 години и како сите тинејџери имам милиони проблеми, но најголемиот од нив е мојата сексуална ориентација! Нема да должам многу и накратко ќе ви објаснам се!
1. Премногу ме привлекуваат машки и имам сексуални фантазии со мажи
2. Се заљубувам и во девојки, но поретко се случило (а можеби и никогаш) да ми се дигне на девојка, инаку сакам да имам секс и со девојка
3. Се чувствувам премногу лошо, т.е. не сакам да сум тоа што сум денес-не сакам да бидам ГЕЈ!

Ве молам кажете го вашето мислење. Ве молам дајте ми некој совет, што да правам, што да чинам...:nesum: Каде да се обратам, каква терапија да примам без да дознае некој!?

Прочитај ја книгата „Сексуалниот живот на луѓето“ од Фројд и посети добар психолог.

Јас велам дека е ментална аномалија,не болест,не избор.

Јас од друга страна,социјално поставено,неам апсолутно никаков проблем со гејови.
Физички,on the other hand,едноставно не поднесувам маж vs. маж,да видам геј сцена на филм нешо ми се заглавува у грлото,ми создава чувство на одвратност.

VS.

Не сум don't worry.
Али се плашите од нив ко од грипосани гулаби.
Мене не ми сметаат.
Ниту се гадам од нив.
Нивно си е,сакале се мувале сакале се е*еле мене тоа
не ме засега,не кршат ниеден закон ниту пак
повредуваат некого.

Something gone wrong? За толку кратко време...

VS.

Something gone wrong? За толку кратко време...

Друго ми е муабетот.Сакам да кажам дека тоа што го чувствувам кога гледам двајца мажи making out не можам да го контролирам,првиот дел зборам за потсвесно а вториот за тоа дека свесно немам никаков проблем со хомосексуалци,лошо се имам изразено.

Друго ми е муабетот.Сакам да кажам дека тоа што го чувствувам кога гледам двајца мажи making out не можам да го контролирам,првиот дел зборам за потсвесно а вториот за тоа дека свесно немам никаков проблем со хомосексуалци,лошо се имам изразено.
Немој така, лошо е за тебе кога свеста ти кажува едно, а потсвеста друго. Се осеќа присуство на табу и страв...

:)

Здраво на сите форумџии и форумџивки на сајтот! Како прво сакам да ви се претставам! Имам 16 години и како сите тинејџери имам милиони проблеми, но најголемиот од нив е мојата сексуална ориентација! Нема да должам многу и накратко ќе ви објаснам се!
1. Премногу ме привлекуваат машки и имам сексуални фантазии со мажи
2. Се заљубувам и во девојки, но поретко се случило (а можеби и никогаш) да ми се дигне на девојка, инаку сакам да имам секс и со девојка
3. Се чувствувам премногу лошо, т.е. не сакам да сум тоа што сум денес-не сакам да бидам ГЕЈ!

Ве молам кажете го вашето мислење. Ве молам дајте ми некој совет, што да правам, што да чинам...:nesum: Каде да се обратам, каква терапија да примам без да дознае некој!?
zashto da se trudish da ne bidesh toa shto vsushnost si...shto te plashi ?...mislish deka ke uzivash vo seksot so zeni koga sto posto sum sigurna deka prviot pat ke ti bide interesno posho od ljubopitstvo ke go naprais toa...a posle samo ke ti se gadi i samata pomisla...
Losho se custvuvash samo zatoa shto ti e strav deka ke bidesh otfrlen od site tvoi najbliski...te uverile deka toa e bolest i nenormalno nesho...
SOVET : terapija samo samonabljuduvanje i pratenje na svoite cuvstva i zelbi...sepak za tebe se raboti i TOA e TVOj ZIVOT...
BI sakala samo da te prasham : ZASHTO SE CUSTVUVASH LOSHO KOGA I SAMIOT SI SVESEN KOJ SI I SHTO SI?

Значи...something went wrong :)

Би одел до крајност каде за себе си би рекол дека нешто не е во ред со тебе, само за да ја докажеш твојата банална поента? :)

И нашата невообичаеност е сега доста многу поизразена од колку што ќе биде во иднина. Мислам, за тоа каде одат работите можеш да споредиш во глобални рамки какво било мислењето за луѓе како нас, и денес, во 2011.

Знаеш дека твојт водич, бил, е, и ќе продолжи да биде твојата поствест? :vozbud:
Значи за тебе нема лек :D ...

Чекај сега тврдиш дека хомосексуалноста е нешто настрано, што не е точно, таквото мислење што го имаш и сите други што го делат твоето мислење е последица на домашното воспитување. Не можеш да речеш дека хомосексуалноста е последица на надворешната средина, еве ја например знам дека сум лезбејка уште од кога имав 9 10 години. Друга работа, незнам зошто вие христијаните секогаш го вовлекувате тој ваш "бог" во дискусиите за гејството, и го користите како изговор да речете дека тоа не е право. Еве ја ке речам бог не постои, и тој бог не ги создал луѓето туку луѓето го создале бог, а сето воа што го гледаш е ПРИРОДА и ништо повеќе!

Toa не е никакво домашно воспитување, јас лично тврдам дека е настрано, затоа што не е природно. Во никој случај неможеш да ми докажеш дека е, бидејки самата статистика го докажува тоа и знам дека ти си една од тие личности што ке каже дека „ па шо сеа оти сме малку и не значи дека тоа е неприродно “ донекаде си во право, но само донекаде. 98% од таа изрека е невистина, се што е во мали количини е обично забрането или со строги закони да не се применува. Што мислиш, која е причината?

Toa не е никакво домашно воспитување, јас лично тврдам дека е настрано, затоа што не е природно. Во никој случај неможеш да ми докажеш дека е, бидејки самата статистика го докажува тоа и знам дека ти си една од тие личности што ке каже дека „ па шо сеа оти сме малку и не значи дека тоа е неприродно “ донекаде си во право, но само донекаде. 98% од таа изрека е невистина, се што е во мали количини е обично забрането или со строги закони да не се применува. Што мислиш, која е причината?
Еволуцијата не признава штетници (повекето гледат на хомосексуалците како на штетници)
што мислиш,која е причината?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom