Kako da go otkacam?

• Креатор на темата Креатор на темата DenaM
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Oрхидеја?
Автоматски споено мислење:

Анима Мунди :pos: :pos: :pos:. Они се бре за м*да продавање, не за помош и за згрижување на животни!
Пре би ти помогнал циганот што мие шофершајбни на семафор отколку овие џаболебарите!

Ова на сликата 99,9% е исто со апарагусот(шпаранга) што се јаде!

Акација, багрем?
@Стев вчера те мислев!!! Како се викаат на македонски овие?
Прегледај го приврзокот 250408

освен второто, што се употребувало за абортус, другите се за јадење
Tи треба ночари?

Можда е и баргем..
немам видено розови..барем не од близу...

Багрем...ама некој хибрид многу убав и миризлив испаднал. Има неколку дрвца....да си пресадам кај мене сакам, овој е многу убав :love:
Ja не те советувам...
Ги нарекуваат инвазивни..ќе почне да исфрла мешунки од блиску, ќе се утепаш чистење..и плус никулци да корнеш...
Боље сади магнолии

Згора на тоа..може и некој ваков баргем да ти туптиса

1589027971560.png

Иако изгледа како да припаѓа во некаква тропска џунгла..овој расте кај нас. Го имам видено лево десно низ скопје...

20200509_142428.jpg

Иначе до овде сум стигнат...
Кога тогаш до вечер има да завршам...

Ja не те советувам...
Ги нарекуваат инвазивни..ќе почне да исфрла мешунки од блиску, ќе се утепаш чистење..и плус никулци да корнеш...
Боље сади магнолии

Прегледај го приврзокот 250439
Иако изгледа како да припаѓа во некаква тропска џунгла..овој расте кај нас. Го имам видено лево десно низ скопје...
Кај мене по улица увек имало багреми....фудбали имам лепено секој ден, немам уплав од нив. А некако заљубен сум во нив....ги сакам многу, иако имаат јака изданкова моќ и се котат ко луди :)
Ама ова како мириса....ми го поремети паметот.Викаат човек не оставил белег дека бил жив ако не оставил барем едно дрво насадено позади него. Откако го слушнав тоа некако добив желба што порано ми била може слаба да засадувам по некое дрвце од време на време.

Oрхидеја?

Tи треба ночари?

Можда е и баргем..
немам видено розови..барем не од близу...
Кому наочари?
Има по Скопјево а и по Елада таков багрем!

Ако малце прочиташ..излага дека ниту едно од тие се автохтони..домородни дрва...

Кому наочари?
Има по Скопјево а и по Елада таков багрем!
Мислиш јунанистан?
И не, можда двоглед...
Ја не се пентарам по дрва ....
или се пипам отровни растнија...

Кај мене по улица увек имало багреми....фудбали имам лепено секој ден, немам уплав од нив. А некако заљубен сум во нив....ги сакам многу, иако имаат јака изданкова моќ и се котат ко луди :)
Ама ова како мириса....ми го поремети паметот.
Багремот од толку што е зараза се користи за стабилизирање на косини на патишта! Ништо живо не се размножува побрзо и не е потрајно од него! Плус сега јас сум му фан, пошто е добра да не речам основна пчелна паша во Мк!

Ja не те советувам...
Боље сади магнолии

Прегледај го приврзокот 250439

Прегледај го приврзокот 250440
Иначе до овде сум стигнат...
Кога тогаш до вечер има да завршам...
glog crn trn ,so sisarki medenki ,a na bodi kako deca se pravat kucenca od nego

Ако малце прочиташ..излага дека ниту едно од тие се автохтони..домородни дрва...

Мислиш јунанистан?
И не, можда двоглед...
Ја не се пентарам по дрва ....
или се пипам отровни растнија...
Климеро да не ти е роднина нешто?

Се сеќавам на час по дендрологија....за Robinia Pseudoacacia се сеќавам на лат. име уште. Професорот спомна дека се од Јужна Амаерика донесени ама доста се прилагодени на наш терен.

Багремот од толку што е зараза се користи за стабилизирање на косини на патишта! Ништо живо не се размножува побрзо и не е потрајно од него! Плус сега јас сум му фан, пошто е добра да не речам основна пчелна паша во Мк!
Точно за медот...познато е за мед од багрем, покрај другото ко сакам звукот од милион пчели :)

bagremov med kako ke ima ako nema bagrem???

Се сеќавам на час по дендрологија....за Robinia Pseudoacacia се сеќавам на лат. име уште. Професорот спомна дека се од Јужна Амаерика донесени ама доста се прилагодени на наш терен.
Прилагодени ама не автохтони..
И кактус opuntia humifusa расте кај нас..не значи дека треба да биде тука...
И тоа барем на 2 места-демир капија и кратовско

bagremov med kako ke ima ako nema bagrem???
На истиот начин како што има боров мед иако борот нема цветови...

не сум ја видел баш активна таму, поише ми делуваше како плажа-тип
Пишуваа тука дека му се сипала некому, па најверојатно е банирана! Е сега дали на одредено време или перманентно, не знам!

matocina, ima stev

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom