Добра ти е досеткава, @коцка нека пријават у анима мунди, да се згрижат патчињата во некое семејствоА да кажат кај ги виделе... ќе кажеме на некои Кинези, ќе си напраат ала Пекиншка патка, наместо лилјаците да ни ги јадат.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добра ти е досеткава, @коцка нека пријават у анима мунди, да се згрижат патчињата во некое семејствоА да кажат кај ги виделе... ќе кажеме на некои Кинези, ќе си напраат ала Пекиншка патка, наместо лилјаците да ни ги јадат.![]()
Утрово, додека ги шетав трите кучиња, ме среќава комшијата и ме прашува: Што ќе ти се толку кучиња? Му велам: Ги јадам! Молам? Велам: Ги сакам!А да кажат кај ги виделе... ќе кажеме на некои Кинези, ќе си напраат ала Пекиншка патка, наместо лилјаците да ни ги јадат.![]()
Утрово, додека ги шетав трите кучиња, ме среќава комшијата и ме прашува: Што ќе ти се толку кучиња? Му велам: Ги јадам! Молам? Велам: Ги сакам!
Гарант ќе ми ги навлече Анима Мунди, памти ми зборот
i ne sum prakal sliki osven edna pa sporedete go vremeto i vednash ja izvestiv da ne e zloupotrebena a taa veli (potvrduva deka e prisutna vo toj period )od l.p kon @pozdrav eden topolpisuvam jas zez zez i naednas tup mislenje od @pozdrav eden topol ,gledam HTP kliknuvam izleguva gore mojot f.b semeen profil ,i vednash go brishe so odozdola novo mislenje na @BenDover ,izvini lejdi zosto stoeshe a koga za nepolna minuta go izbrisha sodrzinata ne e dostapna ,a taa demek nema f,b demek ova ,ona a vo momentov aktivna na temata poshteni oni strana 113,114 od temata pa vidi dali ti e zaludno opravdanieto kaj nas se veli koga ke se skine ortomata i kofata padne vo bunar alternativi ima mnogu
Прегледај го приврзокот 250423
не те разбирам, прочитав дека ме спомна, а имене не ми стигна известување дека си ме тагирал..нема везе, можеби моите подесувања или на форумот не се наместени..јас немам фб, не гте разбирам, која слика да ја пуштам..ајде објасни ми повторно.kalimero456 напиша:
a sto ti beshe folot so f,b i taka nema da go svatite ,jas ne se krijam ,povtoruvam negledam logika i pricina od sto i zosto ,jas sum jas
Ако сварно е отровна боље тоа да ме среди него тешко белодробно срање...Утрово, додека ги шетав трите кучиња, ме среќава комшијата и ме прашува: Што ќе ти се толку кучиња? Му велам: Ги јадам! Молам? Велам: Ги сакам!
Гарант ќе ми ги навлече Анима Мунди, памти ми зборот
Автоматски споено мислење:
Него, сите вие што одите во природа, внимавајте, змии врие! Најверојатно се пораздвижени дека касно излегоа.
Не дај Боже некого да касне, на Инфективна ќе оди, кај Короната!
После планирав да трчам...ме предомислиНего, сите вие што одите во природа, внимавајте, змии врие! Најверојатно се пораздвижени дека касно излегоа.
Не дај Боже некого да касне, на Инфективна ќе оди, кај Короната!
ron ako sleden pat nekoj te zeza tag ni me tandemski da gi sredime jas sega malku sum zafaten pravam opinci za graganive i vlecki od drven gon poznati kako nalani ama ke gi preimenuvam u najk-leni mislam ke cveta biznisoДобра ти е досеткава, @коцка нека пријават у анима мунди, да се згрижат патчињата во некое семејство
Ти како емотивно да се приврза за темава, или така ми се чини?Ви фали Natan. Се надевам дека не ве откачила.
Изгледа се расправала со некого во темата политика...и можда е банирана...Ви фали Natan. Се надевам дека не ве откачила.
Првото е аспарагус! Ги има многу сорти, зелен е кога е над површината на земјата. Еден подвид го има на Крит, не е жилав и вкусен е!Пробувам на нашки да ги научам ама слабо ми иде
Првото е asparago prussiano
Последното cardamine bulbifera
фала во секој случај! Ако да си прашувам вака?
Не баш...аспарагус си е аспарагус...Asparagus officinalisПрвото е аспарагус! Ги има многу сорти, зелен е кога е над површината на земјата. Еден подвид го има на Крит, не е жилав и вкусен е!
Второто на толку акање по природа не ми паднало во очи!
Анима МундиДобра ти е досеткава, @коцка нека пријават у анима мунди, да се згрижат патчињата во некое семејство
Ова на сликата 99,9% е исто со апарагусот(шпаранга) што се јаде!Не баш...аспарагус си е аспарагус...Asparagus officinalis
ова се вика пруски аспарагус..иако не е аспарагус..
Разлучен род, различна генетика...
Интересен факт е дека аспарагусот се одгледува како куќно растение што го викаат(не знам кај нас) аспарагус папрат
Asparagus aethiopicus
Акација, багрем?Прегледај го приврзокот 250437
Што е ова знаете?