Kako da go otkacam?

• Креатор на темата Креатор на темата DenaM
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Убав ѝ е, навистина. Затоа сите ние тука се испозалепивме да коментираме ко муви на... цвет.

Венерина т.е. Денина муволовка

Прегледај го приврзокот 245876
Сакав да одледувам месојадни(и тоа како имав прилика за Dionaea muscipula) ама сите ми кажуваа дека се хемороид да се одгледуваат.
Ако нишо друго барем кактусиве и сукулентиве едвај успеав да ги растам како што треба..

Сакав да одледувам месојадни(и тоа како имав прилика за Dionaea muscipula) ама сите ми кажуваа дека се хемороид да се одгледуваат.
Ако нишо друго барем кактусиве и сукулентиве едвај успеав да ги растам како што треба..

Моите земаа од грчки Лидл, многу е кревко и брзо-брзо овена. На другарка во Сопиште убаво ѝ успеваше, дури пушти и цветови и успешно ловеше муви.

Нешто вака имало Прилеп во природа, ги примамува со мирис инсектите и ги вари во мешината со своите сокови.

Sarracenia

сpng.png

Кога го имаш пробано цветот на Дена ? Дури сега клопчето ќе се одврзе :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Пу пу, прибери си го јазикот!
Јас за цветот на аватарот зборам! Може татко или дедо да и бидам, по возраста:toe:

Моите земаат од грчки Лидл, многу е кревко и брзо-брзо овена. На другарка во Сопиште убаво ѝ успеваше, дури пушти и цветови и успешно ловеше муви.

Нешто вака имало Прилеп во природа, ги примамува со мирис инсектите и ги вари во мешината со своите сокови.

Sarracenia

Прегледај го приврзокот 245877
Несто слушам моабети, требало така да се храни, те почва и полевање, те да не се малтретираат листовите итн....
Кај нас ги имаше пред неколку години...повеќе е монетарно него било што друго. Мојот успех..се должи на куп неуспеси. Дури и годинава ми има умрено растенија, ама тоа е. Битно не се куп, може на прсти да ги броиш...
Ама пролетва немаше. Малце сува за какутси и сукуленти ако мора да бидам искрен..
Белки ке има нови во мај...и поасални...

Па ете сега си уходан, ако не пробаш од каде ќе знаеш резултатот... Затоа очекувањата не треба секогаш да ти се ниски :D

Јас на пример имам свекрвин јазик, од 5 години, 3 години пушта цвет, многу пријатен мирис има цветот. Некои викаат дека не пуштале цвет :toe:

Па ете сега си уходан, ако не пробаш од каде ќе знаеш резултатот... Затоа очекувањата не треба секогаш да ти се ниски :D

Јас на пример имам свекрвин јазик, од 5 години, 3 години пушта цвет, многу пријатен мирис има цветот. Некои викаат дека не пуштале цвет :toe:

Аман тие свекриви свекрви озлогласени. Тоа е sansevieria, едно од малкуте растенија кои и навечер испуштаат О2, Наса ги препорача за чување дома баш од тие причини.

Ниче, Сократ и еве сега и ботаника.

Ако за свекрвин јазик се дичиш...стандардите се ниски. Практично да се помачиш да го убиеш/
Растениото е ризомски размножувач..и е на некој начин монокарпично. Расте во главици(розети). Секоја розета цвета еднаш, па престанува да расте. Наместо тоа пушта нови главици преку ризомот. Имам и јас видено цвет, и тоа не еднаш, туки трипати.
Автоматски споено мислење:

Ова е најреткото растение што ми има цветано-ceropegia sandersonii. Го купив преклани како трева, изгледаше за нигде. Лани ми процвета.
Го дадов на некој со стакларник.

20190528_083330.jpg

Последно уредено:
i jas gledam cvet NARCIS :D

Аман тие свекриви свекрви озлогласени. Тоа е sansevieria, едно од малкуте растенија кои и навечер испуштаат О2, Наса ги препорача за чување дома баш од тие причини.

Ниче, Сократ и еве сега и ботаника.
Од 60 страна натаму, рецепти за раванија ќе си мењаме ;)

ako sakate vistinski cvet cuvajte si cuvar kuce go vikaat mozete nisto da ne klucite toj cuva za vas

moze posle pita sukanica :D

predposledniot moze i da go jades za holesterol po malku e zdrav

Чекај, имам ушче едно
DSC_0291.JPG

Неточно. Растенито под слика 4 е тоа што е лековито.
20200406_103510.jpg

Ова е sempervivum tectorum/лековито. Toa e sempervivum heufelii.

Имаше една комбинација со мед за цисти..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom