Kako da go otkacam?

• Креатор на темата Креатор на темата DenaM
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас ти зборувам за нешто друго што не е емоција.....што ти не си го ни сонувал а не си го ни видел. Нешто што ти го спушта откуцајот на срцето на 50 во минута......што пред да земеш воздух поминуваат неколку секунди.....што секое земање на воздух ти го прави екстаза. Што те тера од време на време да се издишиш со извикување...што ти дава чувство на едно со се што гледаш околу тебе...што го слушаш околу тебе.....знаеш ли за што пишувам?
Буразеру извини овако, али да не спаваш случајно па сањаш да филозофираш се неким особама?
Пробуди се буразеру. Нема никога у соби. Сам са собом причаш испред огледало.

Јас ти зборувам за нешто друго што не е емоција.....што ти не си го ни сонувал а не си го ни видел. Нешто што ти го спушта откуцајот на срцето на 50 во минута......што пред да земеш воздух поминуваат неколку секунди.....што секое земање на воздух ти го прави екстаза. Што те тера од време на време да се издишиш со извикување...што ти дава чувство на едно со се што гледаш околу тебе...што го слушаш околу тебе.....знаеш ли за што пишувам?
За физиката „сигурно“ пишуваш :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Да победам. Тоа ми е едниствена цел во животот. Да победам. На делумно апстактен начин. Ама тоа е тоа
Ти посакувам да победиш, битно имаш цел!

... страна 25!

Тоа е осет кога сватиш дека имаш заборавено нешто дома, кога се запрашуваш дали си остаил отклучено или остаено шпорет упален.
Имаше една изрека.....у која тие што ја слушале музиката дури и лудаци испаѓале :)
Тоа што јас ти го зборувам е аномалија...во право си, затоа што во животов ретко сум среќавал човек што ќе се израдува тоа што ќе му го кажам.....во екстаза, затоа што сретнал уште еден како него.
Арно ама јас сум луд....оти музиката никој скоро не ја слуша :)

Имаше една изрека.....у која тие што ја слушале музиката дури и лудаци испаѓале :)
Тоа што јас ти го зборувам е аномалија...во право си, затоа што во животов ретко сум среќавал човек што ќе се израдува тоа што ќе му го кажам.....во екстаза, затоа што сретнал уште еден како него.
Један Јоги - Гуру Нанак, давно је обичавао да говори да су сречни они који слушају незасвирану музику.
Него какве везе има сад ово са темом буразери?

Знаеш штое смешно?
Се е физика....дури и нештата кога се во исто време на две рзлични места :)
Докажано е дека и времето и просторот со релативни. т.е. нелинеарни.
Така да....иако постои илузија во тој момент...не мора да значи дека ќе ја има по 5 секунди..или 10 минути...или 3 часа..или недела дена...или години итн итн. Статистиката едноставно не е таква. Има луѓе што зажалуваат. Има луѓе што го добиваат чуството и не превземаат ништо/ има и луѓе што не превземаат ништо и зажалуваат. Ама, да се вратиме кон нормалните околности...
Ниту еден пар моја генерација го има искоирстено изразот љубов на прв поглед. Ниту еден (до мое знаење) на моите родители и баба/дедо.
Така да... емпирика....

Знаеш штое смешно?

Докажано е дека и времето и просторот со релативни. т.е. нелинеарни.
Така да....иако постои илузија во тој момент...не мора да значи дека ќе ја има по 5 секунди..или 10 минути...или 3 часа..или недела дена...или години итн итн. Статистиката едноставно не е таква. Има луѓе што зажалуваат. Има луѓе што го добиваат чуството и не превземаат ништо/ има и луѓе што не превземаат ништо и зажалуваат. Ама, да се вратиме кон нормалните околности...
Ниту еден пар моја генерација го има искоирстено изразот љубов на прв поглед. Ниту еден (до мое знаење) на моите родители и баба/дедо.
Така да... емпирика....
Да се држеле сите до тие емпирики ни теоријата на релативност ни сл. со неа ќе били измислено :)
Јас не пробувам да те убедам дека љубов постои...не. Јас пробувам да ти всадам во главата надеж....тоа го правам заради љубовта нормално хахахахх гледаш која комична ситуација е оваа...
Не се разбираат емоции...камо ли ова што го пишувам....ама секогаш има надеж...не е готово додека не е готово :)

Околу нова година имаше една тема: "Како да не се заебат во животот" од еден лик.
Сега: Како да го откачам? Шо у суштина значи исто шо и "Како да не се заебам"?
Штета шо првиот лик е баниран. Ако се споеја може ке идпаднеше нешо. Јеби га. :toe:

Да се држеле сите до тие емпирики ни теоријата на релативност ни сл. со неа ќе били измислено :)
Јас не пробувам да те убедам дека љубов постои...не. Јас пробувам да ти всадам во главата надеж....тоа го правам заради љубовта нормално хахахахх гледаш која комична ситуација е оваа...
Не се разбираат емоции...камо ли ова што го пишувам....ама секогаш има надеж...не е готово додека не е готово :)
Паметиш што ти спомнав?
У пандорината кутија биле ставени сите зла и болести на светот...
За да го шупчат прометеј, ја пратиле пандора да ја отвори...
Ја отворила...и овие зла, болести и други глупости се разотишле од сите страни на светот.
Само, и пази го ова... надежта останала во кутијата.
И сега делот што никој , апсолутнио никој не се има запрашано..
Кој кур бара надежта во кутија каде шти сите проблеми на човештвото се напикани?
Е. Тоа ти е надешта.
Најподмолно зло, најгнасна болест.
"Hope in reality is the worst of all evils because it prolongs the torments of man. "
Од ниче. Кој го пишувал митот разбрал векови пред него.
Ќе ти дадам уште нешто
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting a different result. ".
Јас го имам осетено ова на своја кожа.
Така да немој те молам. Барем биди разбран и согледај ја другата страна на стварите...

Ако човек е глув и не ја слуша музиката не значи дека не постои.

and-those-who-were-seen-dancing-were-thought-to-be-9825907.png

Каде ни исчезна сега Дена, на пола challenge стигнавме, рече ќе му се јавела на лепотанот ако тоа се деси?

Околу нова година имаше една тема: "Како да не се заебат во животот" од еден лик.
Сега: Како да го откачам? Шо у сиштина значи исто шо и "Како да не се заебам"?
Штета шо првиот лик е баниран. Ако се споеја може ке идпаднеше нешо. Јеби га. :toe:

Одлична тема беше таа, како и оваа... сите вакви теми уствари водат кон смислата на живото....
Автоматски споено мислење:

Еве и до Ниче дојдоффме...

Одлична тема беше таа, како и оваа... сите вакви теми уствари водат кон смислата на живото....

Има логика ако земеме у обзир дека Дена ја нема да пише под претпостафка дека седнала да медитира инспирирана од темата да ја пронајде смислата на животу!

Сосем коинцидентно со Стев еден по друг и двајцата го цитиравме. Еее, who would have thought дека до Ниче ќе дојдеме на темава? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom