Kako da go otkacam?

• Креатор на темата Креатор на темата DenaM
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам кај да најдам ласјни. И да има, ....па да бидеме релани , не е време.
И да , знам што е дрво фикс. Не знам дали има дома во моментот, и колку, во тоа е работата.
Автоматски споено мислење:

Ручни рад, најбољи рад.
Се нека биде рачно тогаш....требало квадратите да ги обележиш со скалпел...немало да ти бега длетото.

Абе ми беа обележани, ама длетото е употребено..... за вадење паркет и за други глупости.
Не е у топ форма. А тоа што ми бега...ех. Како што ти кажав. За првпат озбилно да обработуам дрво, супер ми иде..

nejkam drveni pulovi drvo na drvo od drug materijal ako si igral tabla da staraka pluska koga igrash

si trebal prvo da gi zaseces so pilicka na dubina kolku sakas posle ke idelo lesno i pravilno

Тоа го правам со ноже. Ја олеснува работата ако ништо друго.

pa prekrasno dojdi vo ucilnicata ke go reshime problemot obavezno zemisi list i penkalo da ne ispushtish neshto od nastavata :D

Го имам видено. Ме интересира само колку време има потрошено...

Eве, денеска сум само на 25 % од дупките во таблата.
Кога фигурите се засегнати, оверкил. Треба да се многу многу по прости...

Го имам видено. Ме интересира само колку време има потрошено...Eве, денеска сум само на 25 % од дупките во таблата. Кога фигурите се засегнати, оверкил. Треба да се многу многу по прости...
...„без алата нема заната“

so lajsnicki ke dobiese bash kako na slikata a figurite tesko vo vtoriot primer a vo tvojot kopanicar ke go napravi za edna nedela

Со таква машина фирма ќе водев, а не ручни рад...

stev ova kutijava da ja trgneme nastrana ,jas imam rodnina kopanicar kopanicar prvo treba da slikash ke kazes xa tesko ne voopsto i ti mozes i sekoj moze da naslika perfekno kako slikata se sparta na kocki za pocetnici 05cm na 0,5cm se sto gledas vo kockata crtas kocka po kocka pa isto i na drvo posle se pet dleta i edno drveno tumbalo poveke vnimanie da ne zadlabnesh poveke i toa e i retorika edna ,dve do sovrsenstvo

stev ova kutijava da ja trgneme nastrana ,jas imam rodnina kopanicar kopanicar prvo treba da slikash ke kazes xa tesko ne voopsto i ti mozes i sekoj moze da naslika perfekno kako slikata se sparta na kocki za pocetnici 05cm na 0,5cm se sto gledas vo kockata crtas kocka po kocka pa isto i na drvo posle se pet dleta i edno drveno tumbalo poveke vnimanie da ne zadlabnesh poveke i toa e i retorika edna ,dve do sovrsenstvo
Демек ко цртав, те длабев, ама ојде после шмирглањето..

ti velam za proces na slika na drvo kopanicarstvo prvo e slikanjeto kako da naslikas a ne si umetnik

Со таква машина фирма ќе водев, а не ручни рад...
...прецизни димензии во ручниот рад не се прави така со слободна рака посебно ако не си уметнички надарен, па да имаш „прецизна рака“, си требал да направиш некоја рамка во вид на квадрат која ќе ти биде репер до каде можеш да вдлабнуваш потоа дури и со бор машина со поситна бургија да идеш од крај до крај на таа рамка и да ти излезат квадратите прецизни и исти...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom