Kако би изреагирале доколку вашите ви забранат врска?

• Креатор на темата Креатор на темата diablo92
  • Време на започнување Време на започнување
ne mi se mesaat do tolku no mislam deka bi mozele da mi spomnat takvo nesto.Ja sepak bi gi islusala sto ke mi kazat pa ponatamu mozebi ke tream po svoe a mozebi ke teram po nivno kojznae

Ненормално сум тврдоглава, ме знаат како таква и знаат дека колку и да мислат дека можат нешто да ми забранат - не можат. На крај па ќе биде по мое.

Па нормално дека ке биде по мое ( наше ) де. Они ке ми кажат со кој да одам. Имал ваков татко , онаква мајка, покварено било девојчето. Нашите најнормално ни мислат се најубаво ама.... Мој е изборот. Ја ке бидам со неа не они:toe:

Не ми се има случено тоа, фала богу, моите родители оставаат сама да си ги согледам грешките, не ми се мешаат многу, освен кога ќе претерам.
Ама во тој случај, ако сум сигурна во тоа што го правам, ќе разговарам со нив да се обидат да ме сватат. Па и со тоа што би ми забраниле да сум во врска, не мора да значи дека секогаш мора да имаат право (иако знам дека мислат за мое добро). И тие се луѓе можат да згрешат.

како мози да ми забранат...едноставно немаат право да го сторат тоа...тоа е мој живот па и тие биле во врска...

За среќа моите родители не се такви, но ако се случи некогаш тоа ќе ги прашам зашто ми забрануваат и ќе почнам долг разговор со нив за таа врска и ќе се обидам да ги предомислам.

Мене никад не ми забраниле...ама знам дека кога на девојче му забрануваат од дома да иде со некое машко..оби4ни при4ините се : не е од добра фамилија ( демек ), нема пари ( знаеш како иде.па нема факулетет,кај го најде има поарни), татко му е овој , мајка му ваква е наква е . ПА ПРЕКУ КУР МИ Е ДЕВОЈ4ЕТО ФАМИЛИЈАТА ЛИ ЈА ЗИМА ИЛИ МАШКОТО ?

Ова не е можно да се случи....а ако се случи ќе ги отерам у курац. Ако девојчето вреди нема шанси било кој да ми се меша.

Незнам само која би била пречката за да ја забранат врската? Или немам такви родители па сум сигурна дека се што сум одбрала ќе го поддржат и ќе ми дадат благослов, доколку би се осудиле во минато да ми забранат, едноставно само ќе им кажев дека тоа е тоа и дека тоа е она за кое мислам дека вреди и да се оддалечам од нив, се надевам дека во истиот момент ќе ја согледаат љубовта во мојте очи и само солзи радосници ќе има на нивните лица и ништо повеќе, тоа е родителска вистинска љубов.

...не сум им марионета на моите, фала богу...треба да им објаснам дека пред се е МОЈ живот и дека имам право да го живеам како јас што сакам...а ако не можат да ме сфатат...тогаш какви родители се они?...
Не им си марионета,ама родителите секогаш им го мислат само најдоброто на нивните деца и сигурно дека не сакаат да го видат своето дете повредено.Штом ја забрануваат врската значи дека има некоја силна причина.
Јас имам доволно памет за да знам во каква врска влегувам.Е сега ако моите да ми ја забранат врската ќе ги послушам,пошто си ги познавам родителите.Никогаш не ми се мешале.Можат само да ми дадат совет,ама секогаш оставаат на мене да одлучам што ќе правам.
Татко ми секогаш ми вели:Ти на кај што одиш,јас веќе сум бил,јас се враќам од таму.Зато,послушај ме.И така е:smir:

Pa i ja imam moja taktika :) ako mi zabrana vrska nema da im zborim nekoe vreme ..pa oni koga togash kje popushta :)
A 4im mi zabranile mora da ima i pri4ina.. ama ja imam pravo da odlu4im sama za mene.. a oni ne smea da se me6aa :D:D

Ќе ги слушам, инаку нема да ми дадат пари за искачање.
Друга девојка се наоѓа, други родители тешко.

п.с. Како бе без родители и нивна согласност.
Најверојатно бидејќи знаат дека секогаш го правам вистинскиот избор и затоа ми веруваат што е најважно, па после ја прифаќаат. Да не мамам, некогаш и од немајкаде.

Како прво нема шанса да ми забранат врска, оти мајка ми на неколку пати има пробано да ми намести синови на колеги и колешки, а како второ ако ми забранат, за инат ќе се фатам со типот!!!:pipi:

Никако нема да изреагирам оти не можат да ми забранат. Но сепак ке ислушам што ќе ме советуваат и кои се причините поради кои ми забрануваат...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom