Огромна чест и задоволство ми е што конечно дојде денот кога ќе го пишам овој пост. По толку многу утакмици, јас денеска изгубив број за тоа колку пати досега можеме да извлечеме позитиви од натпреварот. Иако загубивме по којзнае кој пат, и сега се прашувам, „Рики, кога беше последниот пат кога твојот тим победи?“, немам одговор. Не сум сигурен дали сум тепал у балонот уопште. Меѓутоа зошто ова е толку прекрасно? Бидеќи, пријатели, ние играме за забава. Воопшто не е важно кој победува, ние сме таму да другаруваме. Но, јасно е дека стануваме се подобри и подобри, луд би бил тој кој што ќе се осмели да го негира тоа. Прашање на време е само кога противничите мрежи ќе се затресат повеќе од нашите. Еве, јас сум убеден дека тоа ќе биде следната. Ако не следната, тогаш таа после неа сигурно.
Дадов еден гол денес. Ова е супер бидејќи контото ќе треба да се надополни другата недела. Пазете се, гризам како Суарез.
П.с: Тимот е супер, фали уиграност која сигурен сум дека по денешнава партија ја стекнавме.