Kajgana song contest (KSC) #69

• Креатор на темата Креатор на темата Луси
  • Време на започнување Време на започнување
Ajde detcki uste malce ostana za prijavuvanje, sto vise to bolje :D

@wot @Erich Zann

i ostala bagra, stavajte pesni da ne pocnam da tepam

Eдно не се пријавувам оти секош втор сум завршувал :D Друго од Нирвана че тепа сето. Трето се нирвана и пЕарл џејм сето се клало, нема Грин Ривер, Мадхани пример, Кuyss....

Eдно не се пријавувам оти секош втор сум завршувал :D Друго од Нирвана че тепа сето. Трето се нирвана и пЕарл џејм сето се клало, нема Грин Ривер, Мадхани пример, Кuyss....

Eto pricina plus da klajs, da gi potsetis forumdziive deka ne e samo Nirvana ebago :D

Ja ke hejtav the man who sold the world, poso originalot ne e grunge, a prerabotkata e unpluged sentis.. Forata e najgrunge PESNA, ne bend. Razbirlivo Nirvana da dominira tho, ali kaj se rifovite, kaj se distorziite, kaj e skokanjeto, energijata so ja sozdade grungeot, a ne fuckin yellow ledbetter... Svite najlekite i najslatkite pesni od Nirvana i PJ postirale. Ali aj da ne hejtam. :D Eve posledna postirana grunge na fb mi e Smashin Pumpkins - Cherub Rock.. ali da ne se zezame, Nirvana se Nirvana.

Nirvana - Radio Friendly Unit Shifter

бикоз мејнстрим, разбираш :D

12. Дванајска за Грут со Pearl Jam-Black
10. Десет за Макарон од Торино со капана вонсезонска со Pearl Jam - Alive
8.
Осум за Шумеча сломи чу ти крила таблета со Pearl Jam-Yellow Ledbetter
7.
Седум за Штравзингеруберашунгштимунгхубшраубер (бурмашинен) со - Nirvana - Smells like teen spirit
6. Шес за Лове од Слатино со Nirvana - Come As You Are
5. Пет за Шакти незнам ал убо реков со Alice in chains - Man in the box
4. Четири за Луси Лу од Чарлевите Ангели со Foo Fighters - I'll Stick Around
3. Три за Стормрејџ страшниот со Alice In Chains- Would
2. Два за Ерих Зан со Pearl Jam- Rearviewmirror
1. Еден за Њот со Nirvana - Radio Friendly Unit Shifter

И накрај испадна темава Перл Џам версус Нирвана :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom