Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова е најпотценет дис. Плус битчето си вози.Има многу добри, но омилена ми е Drop A Gem On 'Em од Mobb Deep, посветена на Tupac. Одговор е на дисот Hit em up каде што Тупак ги спомнува, ја спомнува болеста на Продиџи од Моб Дип “Mobb Deep, "huh, you wanna fuck with us? You lil' young-ass motherfuckers. Don't one of you niggas got sickle-cell or somethin'? You're fuckin' with me, nigga, you fuck around and have a seizure or a heart attack".
Овие му враќаат со Drop A Gem On 'Em и после 2 недели од издавањето Тупак е убиен со пукањето после мечот на Тајсон, до тој степен има језиви работи во песнава што во тоа време многу и се прашувале дали нивни луѓе стојат зад пукањево. Завршува песната со “What you think, you can't get bucked again? Once again“, ама пуна е со лични прозивања “And use that shit, think fast and get reminded Of robberies in Manhattan, you know what happened Sixty G's worth of gun clappin' Who shot ya? You probably screamed louder than an opera“, “Rikers Island flashbacks of the house you got scufted in You would think that gettin' your head shot's enough, but then Now you wanna go at my team Must have been drunk when you wrote that shit Too bad you had to did it to your own self“ (референца на силувањето на Тупак во затвор, на случајот кога Тупак сам се пука во нога во лифт, на пијаниот фристјал“.
После смртта на Тупак, Моб Дип од почит кон семејството ја тргаат песната од радио станиците.
Ништо не разбрав од овој дел, @bijons . Не сфаќам како е оваа diss песна.Ластовица, разделување на Владо Јаневски „ Црно тиквешко“ ----> од Роберт Саздов ,,Кучка неверна“ Куку Леле,
Владо го дава текстот „ Црно тиквешко“ на Копров за нова музика, а Роберт Саздов музиката од екс „Црно тиквешко“ за „ Кучка неверна“.
... „Црно тиквешко“ песната не била таква замислена како што сите ја знаеме, Саздов „ја ископал“ демо снимката од оригиналната замислена песна на „Црно тиквешко“, Саздов песната „Кучка неверна“ конкретно музиката ја имал неколку години, па кога ја завршиле со Владо етапата на една заедничка соработка во Ластовица, со такви песни „Корпичка„, „ Пушење“, ај да направат некој друг стил со Владо, тој песната како музика ја знаел, требал да напише текст, па го напишал текстот „Црно тиквешко“ за таа песна што сите ја знаат како Кучка неверна.Ништо не разбрав од овој дел, @bijons . Не сфаќам како е оваа diss песна.
Инаку, погрешен е насловот на ова видео, ова не се Куку Леле, туку дуото се викаше „Роберт и Панки“. Куку Леле името го доби кога Роберт го сними првиот албум со Стив Кировски. Подоцна Панки дојде како втор пејач во Куку Леле и направија преработка на „Кучка неверна“, со една строфа помалце. Текстот на песнава е на писателот Венко Андоновски, верувале или не.
Роберт мислиш?Горан Саздов
... дали знаеш што значи ,,цинизам“, и ,,читај меѓу редови“, таман работа да се напише песна буквално да се разбере дека е посветена на/до вчера негов пеач, не знам дали сите претходни постирани песни каде се во дис категорија спомнуваат за кого и против кого е напишана во самиот текст на песната или едноставно членот напишал од некаде каде прочитал, ако ти (ви пречи) мојот предлог избришете го, твое мислење е тоа, мое мислење е тоа и според видеото што кажал Роберт Саздов (ете погрешив во Горан, заморна бев касно го пишував, а може не е ни Роберт туку РобертиноРоберт мислиш?
Инаку еве, во академски текстови:
Прегледај го приврзокот 458256
Еве ти и од Discogs, поофицијално од ова, амин:
Прегледај го приврзокот 458257
Ти ако гледаш на тие сајтовите кај што се споделува информации за музика, сешто ќе најдеш. Побарај ја на пример преработката од Жељко Бебек, 1999 мислам дека е, и види што пишува кој ја напишал - Жељко Бебек.
Нема логика текстот:
Ех да можам да ја вратам јас
до смрт би ја лажел секој час
и пред бога силен сум и јак
а ќе умрам да ја видам пак
Мајко моја беља ете ти
син ти љубел лажни дукати
крвта ми е темна јуначка
нек си бара друга играчка
да се однесува на Владо Јаневски, освен ако Роберт и Владо не биле педери.
Не не, убаво си пишав јас погоре - оваа изведба што ти си ја пуштила е од пред Куку Леле да постои. Подоцна истата песна, само со една строфа помалце, ја реиздаваат како Куку Леле, откако Панки ќе го замени Стив. Таа е на албумот, втората верзија, и таа е на Куку Леле, нема што да заокружувам.арно ама требаше да го заокружиш и насловот на групата „Куку Леле“ за што ти тврдеше дека е „Роберт и Панки“ а не да кропнеш!
... те молам избриши ми ја постираната песна и сите мои коментари!Не не, убаво си пишав јас погоре - оваа изведба што ти си ја пуштила е од пред Куку Леле да постои. Подоцна истата песна, само со една строфа помалце, ја реиздаваат како Куку Леле, откако Панки ќе го замени Стив. Таа е на албумот, втората верзија, и таа е на Куку Леле, нема што да заокружувам.
За останатото - песни во кои некој препознава diss songs може, ако има натпревар за subliminal messages, па според нашето толкување да претпоставиме дека е наменета за некого. Тука се бара конкретно, недвосмислено, песна што оди контра некој друг познат.
Ама не дека мене ми смета, јас не сум ни пријавен во натпреваров и нема ни да учествувам. Само си кажувам дека ми беше чудно за песната - прво ко ја постираше не те ни сфатив. Откако те сфатив, ми немаше логика (особено она - Роберт нарачал од Венко текст против Владо да напише). Како и да е, @Rollo Tomassiе главниот тука, па можеќе го начекаш потпијанет ко јас тогаш @Ska Maniac, па може и да победиш, што да не.
![]()
Тоа ќе ви каже @Rollo TomassiPo muabetite mene uste ne mi e jasno dali voopsto mojot predlog odgovara na uslovite na natprevarot![]()
Не одговара ама не се замарам оти ти не си погодил ниеден натпревар.Po muabetite mene uste ne mi e jasno dali voopsto mojot predlog odgovara na uslovite na natprevarot![]()