Kajgana Song Contest #343 - Песна за зависности

• Креатор на темата Креатор на темата Смртта
  • Време на започнување Време на започнување
Се наркомаски тешки песни клавате да си ибете веко...
Иначе за 13-от чекор на совршенио круг е иронија на позната програма за одвикнување во 12 чекори.

Се наркомаски тешки песни клавате да си ибете веко...
Иначе за 13-от чекор на совршенио круг е иронија на позната програма за одвикнување во 12 чекори.
Епа зависност од жени ли да ставаме? :icon_lol:

Епа зависност од жени ли да ставаме? :icon_lol:
Да. Нешто позитивно.
На Мејнард освен Латералус со Тул што е ремек дело се друго му како не со љубов создадено вклучувајки го и 13-от чекор.
Изгледа подобро му е што се занимава со винарство од создавањето на музика. Свеж воздух, физичка активност, риба со домашно винце...итн...итн..

ПС Што и фали на оваа зависност ?

Да. Нешто позитивно.
На Мејнард освен Латералус со Тул што е ремек дело се друго му како не со љубов создадено вклучувајки го и 13-от чекор.
Изгледа подобро му е што се занимава со винарство од создавањето на музика. Свеж воздух, физичка активност, риба со домашно винце...итн...итн..

ПС Што и фали на оваа зависност ?
У право си. Јас кога учествувам на натпреварите при читањето на темата ја постирам првата песна шо ми паѓа на ум. Ако се разлистам ќе постирам нешто друго можеби.

Песна на Венко Серафимов, оригинално отпеана од Ристо Самарџиев и објавена на неговиот албум „Таму кај што си“. Ова е преработка на Аки Рахимовски и Каролина Гочева која беше искористена промотивно како видео за борба против дрогата. Но и самата песна е за некоја девојка која се предозирала, чинам. Ако грешам нека ме исправи некој.

Еве ја и оригиналната верзија на Самарџиев:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom