Kajgana Song Contest #327 - “Ваш фаворит од Ѕвездите на Гранд?”

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.767
Поени од реакции
35.683
Темава ја отворам по барање и во име на @my_name_is_in_use како минатонеделен победник

Саша Поповиќ (24/04/1951 – 1/03/2025)

Саша Поповиќ остави голема трага во музичката индустрија. Беше познат српски продуцент, менаџер и основач на музичкото шоу “Zvezde Granda”. Во текот на својата кариера, стекнa големо влијание врз музичката индустрија на Балканот, а неговото име стана синоним за популарност и успех на младите пејачи.

Заради тоа што некои наши членови предложија да во негова чест отвориме тема, темата нека гласи: „Ваш фаворит од Ѕвездите на Гранд“

Предлогот на @my_name_is_in_use е

Член од
7 декември 2021
Мислења
1.344
Поени од реакции
6.575
Океј, пошто неможев да најдам инсерт од песната што сакам да ја објавам, од двобој пише, splet na pesni.
Е, ќе може ли да и, препорачувам да го пишам горе името на песната, пример од (3-15, до 6-15, минута) .
Пошто таа песна отпеана има многу големо сентиментално значење за мене.

Последно уредено:

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.137
Поени од реакции
16.280
Песните општо во продукција на ЗГ или од самото натпреварување?

Ако е второто, идам со најдобриот учесник во ЗГ. Имам гледано сезона-две(индиректно) и сметам дека ова е кралот.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.326
Поени од реакции
6.415
ЗГ плафонот го достигна минатата година 2024 кога победи Шејла Зониќ од Босна и Херцеговина а на второ место беше нашиот Мики Секуловски инаку двајцата со завршена музичка академија а на третото место заврши нашата Андријана Петрушовска исто музички школувана.За мене Шејла моментално е најдобриот женски вокал на балканот а и во светот затоа што пред се има огромен распон на октави како што имаше легендарната Витни Хјустон и буквално секој жанр во музиката е способна да го отпее на начин на кој тој се пее.Пред да се натпреварува јас сум ја слушал како пее нумери од Арета Френклин и тоа го изведува маестрално инаку нејзин специјалитет се етно нумерите како и босанските севдалинки.После маестралната изведба на нумерата Што је остало од Љубави од легендарната Тереза Кесовија само го докажа својот квалитет на изведба.Едноставно Шејла е како машина Џубокс кој исполнува музички желби.Вакви таленти се раѓаат еднаш на 100 години:
Автоматски споено мислење:

Сакате соул од Шејла нема никаков проблем:

Последно уредено:

my_name_is_in_use

¯\_(ツ)_/¯
Член од
12 април 2024
Мислења
110
Поени од реакции
280
Е, ќе може ли да и, препорачувам да го пишам горе името на песната, пример од (3-15, до 6-15, минута) .
Пошто таа песна отпеана има многу големо сентиментално значење за мене.
ОК може доколку нагласиш горе инфо за која песна станува збор од/до која минута И доколку останатите учесници се согласуваат, не гледам проблем. Само да не биде сплет на песни од час и половина, плис!

ЗГ плафонот го достигна минатата година 2024 кога победи Шејла Зониќ ....
одбери само една од тие песни што си ги постирал и со која идеш.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.326
Поени од реакции
6.415
ОК може доколку нагласиш горе инфо за која песна станува збор од/до која минута И доколку останатите учесници се согласуваат, не гледам проблем. Само да не биде сплет на песни од час и половина, плис!

одбери само една од тие песни што си ги постирал и со која идеш.
Не е битно која е,целта ми беше само да ја истакнам како пеачка дека е далеку за цела класа пред сите останати победници во изминатите години.Еве ти остави што сакаш другите избриши ги.

Kajgana Shop

На врв Bottom