Kajgana Song Contest #325 - Ромска музика

• Креатор на темата Креатор на темата Грут
  • Време на започнување Време на започнување
Пее Росана, ама на саксофон е Ферус како изведувач така што претпоставувам се важи. Ако не ќе ставам друго.

Пее Росана, ама на саксофон е Ферус како изведувач така што претпоставувам се важи. Ако не ќе ставам друго.

Мислев Љуба Алексич ќе го ставиш...ме разочара.

Мислев Љуба Алексич ќе го ставиш...ме разочара.

Аличич*

Многу малце фалеше, најсериозно. Се мислев меѓу Циганин ал Најлепши, оваа и Дада Сали чочек и исто ми проструи низ глава Свадба Циганска на Фазлија. Ама оваа некако ми е нај при срце. Освен ако не се премислам, ама ако се премислам ќе биде Синан.

Имаше една "Циганска" од Дуле и Коки од 90-тите ама не можам да ја најдам

Чим е Ферус у причава ондак е океј, шознам. Башка главната улога у текстот ја има братот циган.

Најциганската нециганска песна, како и да е не можам да одам со ова пошто изведувачот морал да биде Ром

бендот е Грделачки Урнебес

Може првава, го доловува скроз циганскиот дух.

Песнава е више пријавена од друг изведувач.

Имаше една што ја свират на сите можни новогодишни забави и сељачана качена на маси глуми дека ги погаѓа в срце, поим немам од кого е песната, ама е дефинитивно еден од најголемите обиџуко хитови во земјава, „Лаки бу, лаки бари чача...“. Имавме на времето цигани колеги, па ги прашував еднаш што значи, а значело „Твоите убави цицки и твојот голем газ...“ :pos: :pos: :pos:

Ја ќе играм баш со Обиџуко:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom