Kajgana Song Contest #325 - Ромска музика

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.163
Поени од реакции
25.862
Пее Росана, ама на саксофон е Ферус како изведувач така што претпоставувам се важи. Ако не ќе ставам друго.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.228
Поени од реакции
9.837
Пее Росана, ама на саксофон е Ферус како изведувач така што претпоставувам се важи. Ако не ќе ставам друго.

Мислев Љуба Алексич ќе го ставиш...ме разочара.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.163
Поени од реакции
25.862
Мислев Љуба Алексич ќе го ставиш...ме разочара.
Аличич*

Многу малце фалеше, најсериозно. Се мислев меѓу Циганин ал Најлепши, оваа и Дада Сали чочек и исто ми проструи низ глава Свадба Циганска на Фазлија. Ама оваа некако ми е нај при срце. Освен ако не се премислам, ама ако се премислам ќе биде Синан.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
Имаше една "Циганска" од Дуле и Коки од 90-тите ама не можам да ја најдам

Член од
9 август 2011
Мислења
442
Поени од реакции
1.187

Чим е Ферус у причава ондак е океј, шознам. Башка главната улога у текстот ја има братот циган.

Најциганската нециганска песна, како и да е не можам да одам со ова пошто изведувачот морал да биде Ром

бендот е Грделачки Урнебес
Може првава, го доловува скроз циганскиот дух.

Песнава е више пријавена од друг изведувач.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.173
Поени од реакции
37.758
Имаше една што ја свират на сите можни новогодишни забави и сељачана качена на маси глуми дека ги погаѓа в срце, поим немам од кого е песната, ама е дефинитивно еден од најголемите обиџуко хитови во земјава, „Лаки бу, лаки бари чача...“. Имавме на времето цигани колеги, па ги прашував еднаш што значи, а значело „Твоите убави цицки и твојот голем газ...“ :pos: :pos: :pos:

Ја ќе играм баш со Обиџуко:

Kajgana Shop

На врв Bottom