Kajgana Song Contest #306 - Јужна Америка

• Креатор на темата Креатор на темата zspirit2
  • Време на започнување Време на започнување
Не ја разбирам темата, треба песната да содржи стихови поврзани со било што од Јужна Америка или темата е латино?
Мое и тоа и тоа, може и Сепултура, може и наш Дарио - Моја латина...

Ne mi e ni mene jasno. Moze li da se stavi primer pesna od Rosalinda, Rubi, Usurpadora ili pesnata treba strogo da e so tematika za Juzna Amerika?

Ne mi e ni mene jasno. Moze li da se stavi primer pesna od Rosalinda, Rubi, Usurpadora ili pesnata treba strogo da e so tematika za Juzna Amerika?
Све што е на шпански ставај, врска нема темава чим може Буена виста и Енрике Инглесиас, ваљда може све.

И мене ми беше нејасно каква поврзаност имаат некои песни со Јужна Америка, освен што се на шпански. Затоа барав изведувач од Јужна Америка и затоа постирав од Шакира. Инаку ќе беше лесно: Рики Мартин, Ријана, Енрике и Хулио, Талија, Los del Rio, CNCO, Aventura, J.Lo... Ама сето тоа нема никаква допирна точка со Јужна Америка.

Јас 5-6 дена немав пристап на форумов ( незнам кај вас дали беше исто ) и незнам шо се случувало со предходното гласање . Како и да е темава во никој случај нема да е тоа шо треба да е без оваа песна , нормално испеана на португалски а не англиската верзија .

Сакав иста тема како таа за Африка, мислев се подразбира. Во ред, нека оди сега како и да е.

Е на оваа мислев: американски бенд составен од иселеници од Мексико (mostly), пее бачата (музика која потекнува од Доминиканска Република). Допирна точка со Јужна Америка = 0. Ама веројатно се може да помине во темава, а?

Оригиналната нумера е изведена од групата Азул Азул од Боливија, а овие се од Аргентина. Еден од оние летни хитови, што ги слушаш на секое ќоше и од секаде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom