Kajgana Song Contest #295 - Dream pop

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.214
Поени од реакции
27.954
Не, сосема друг жанр, бирај друга песна, во описот имам објавено бендови и артисти како пример.
Да наместо поп е поп - рок . Голем кур.
Иначе зошто мора сите да се пријавиме со истите 4 бенда ?
Автоматски споено мислење:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.214
Поени од реакции
27.954
Мојата песна за учество сакам да боде прегледана од модераторите @Tonchie и @Darklady затоа што сметам дека неправедно и тенденциозно е забранета.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.835
Поени од реакции
11.984
Мојата песна за учество сакам да боде прегледана од модераторите @Tonchie и @Darklady затоа што сметам дека неправедно и тенденциозно е забранета.
:facepalm:

Абе Мизар не се dream-pop бенд, туку готик рок. Натпреваров вика Dream pop и јас како автор сакам да се објавува dream-pop музика и само тоа. Или ќе почитуваш и ќе објавиш песна од dream-pop артисти или бенд или нема да учествуваш. Џизс Крајст, па уште кодоши кај модератори :facepalm:, како бе секогаш кога отварам тема морам да се расправам и објаснувам со пациенти. Толку ли тешко да се почитува авторот на темата?!

ПС, И да како автор на темата можам да забранам бендови ако ми се сака, можам да кажам на пример дека треба сите да објавуваат од Cigarettes After Sex и ќе објавувавате сите само од нив, затоа што тоа е целта на музичкиов контест. Некој ти се мешаше тебе во тоа како да го правиш натпреварот?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Да наместо поп е поп - рок . Голем кур.
Иначе зошто мора сите да се пријавиме со истите 4 бенда ?
Автоматски споено мислење:
Повеќе се од 4 бенда

ете и жена му на Елон Маск била дрим поп артист :)

многу истрипани видеа има

ова и е партали песна од поодамна, сега и спот снимила

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.717
Поени од реакции
35.485
Отварачот на темата има апсолутно право да постави забрани и правила кои ќе важат во тековниот натпревар. Во конкретниов случај темата е dream pop.

Готик рокот, пост панкот, би можел да оди како предлог на некој си следен натпревар. :toe:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.214
Поени од реакции
27.954
:facepalm:

Абе Мизар не се dream-pop бенд, туку готик рок. Натпреваров вика Dream pop и јас како автор сакам да се објавува dream-pop музика и само тоа. Или ќе почитуваш и ќе објавиш песна од dream-pop артисти или бенд или нема да учествуваш. Џизс Крајст, па уште кодоши кај модератори :facepalm:, како бе секогаш кога отварам тема морам да се расправам и објаснувам со пациенти. Толку ли тешко да се почитува авторот на темата?!

ПС, И да како автор на темата можам да забранам бендови ако ми се сака, можам да кажам на пример дека треба сите да објавуваат од Cigarettes After Sex и ќе објавувавате сите само од нив, затоа што тоа е целта на музичкиов контест. Некој ти се мешаше тебе во тоа како да го правиш натпреварот?
Отварачот на темата има апсолутно право да постави забрани и правила кои ќе важат во тековниот натпревар. Во конкретниов случај темата е dream pop.

Готик рокот, пост панкот, би можел да оди како предлог на некој си следен натпревар. :toe:
Малце чудно е што ги исполнува сите тие услови од технички аспект само што не се поклопува со дефиницијата за жанрот.
Но, ок.

И да ми се мешаа мене кога организирав.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.835
Поени од реакции
11.984
Повеќе се од 4 бенда

ете и жена му на Елон Маск била дрим поп артист :)

многу истрипани видеа има

ова и е партали песна од поодамна, сега и спот снимила

Да ги додадам и Ислаѓаниве Sigur Ros, песните им се ремек дела, не ми се верува дека никој досега ги нема објавено. :unsure:

И Французиве m83 се исто така многу добри во овој жанр. Колку само добро прилега песнава во позадина со Меланхолија на Вон Триј.

Очекував жанров да е малце попопуларен на форумов.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.092
Поени од реакции
37.532
Да ги додадам и Ислаѓаниве Sigur Ros, песните им се ремек дела, не ми се верува дека никој досега ги нема објавено. :unsure:
Сакав јас Hoppipolla, песната е ремек дело! Ама некако победија Cranberries дека попознати ваљда.

Туку, јас Лана дел Реј не ја видов, тоа повеќе ме чуди.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.131
Поени од реакции
42.852
појма сум немал дека М83 е дрим поп. Outro е една од најјаките песни некогаш направени. Прв пат ја најдов у Клауд Атлас филмот, еден од најдобрите сај фај филмови некогаш напраени.

Kajgana Shop

На врв Bottom