Kajgana Song Contest #265 - Најдобар рок албум

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
Вака од искуство да ви кажам дека не треба да барате подалеку од бившата федерација.
Xhontra, Major Tom i Zlatkocivus дадоа пример. Овие простори се плодни со одлични рок изведувачи.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.750
Поени од реакции
1.015
Кој како сака нека речи , ама според мене ова е најдобриот албум на сите времиња иако не е чист рок ... башка е издаден истата година кога сум роден :)

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.522
Поени од реакции
2.206
Многу е тешко да избереш најдобар албум од омилениот бенд а не па најдобар рок албум. Тесно беше помеѓу Sleeping With Ghosts од Пласибо и Love Metal. Албумов практично ме внесе у рок музиката и многу го слушав коа излезе. Башка роденден му е на Хермани па викам ајде нека бидат Финциве.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.960
Поени од реакции
11.225
На денешното мени, специјалитет на куќата е:

Силен контендер за најдобар деби-албум на сите времиња и дефинитивно најдобриот албум(и група) засекогаш од Данска!
Нека не ве разубедува стигмата околу блек металот.. вакво нешто немате слушнато!
И нежен, и моќен, и бескрајно оригинален…
Еден и единствен Кинг Дајмонд!
Мелиса :love:

за фановите на Шиталика… мал кјуриозити: далечната 1984 кога уште биле андерграунд и у најјакото… дошле на мини турнеја у Европа/Данска! Мислеле дека господ го имаат за ј*ајца фатено додека не им ги ставиле Мерсифул фејт за предгрупа! После нив срам им било да се појават на сцената! Со подотворена уста и неверување ги гледале! Публиката наравно ги викала на бис!

Последно уредено од модератор:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Него што заборавив, малце ме изненади што немаше ниеден албум на Стоунси на натпреваров :)

Kajgana Shop

На врв Bottom