Kajgana Song Contest #265 - Најдобар рок албум

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.612
Поени од реакции
35.090
Низ историјата на KSC има тема „Албум“ каде се постирани албуми од повеќе жанрови, ама сега бараме конкретно во рок. Затоа 265 тата Кајгановизија ја посветувам на „Најдобар рок албум“.

Кој рок албум според вас треба да ја носи титулата „Најдобар рок албум“.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.397
Поени од реакции
35.713

Иако мене за нијанса ми се подраги Бијело Дугме (1984), дека тоа е годината кога сум роден, а на албумот ги има едни „Јер кад остариш“, „Лажеш“, „За Есму“, „Да те богдо не волим“, „Падају звијезде“, па и тинејџ-химната „Липе цвату“; и албумот Шта би дао да си на мом мјесту (1975), со „Не гледај ме тако и не љуби ме више“, една од моиете топ 3 најомилени на Дугме, сепак никој не може да негира дека Битанга и принцеза (1979) е најдобриот албум на Бијело Дугме. Според гласањето на многу критичари, музичари и продуценти од Србија дури и влезе во листата Топ 10 најдобри екс ју албуми на сите времиња.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.628
Поени од реакции
10.303

Иако мене за нијанса ми се подраги Бијело Дугме (1984), дека тоа е годината кога сум роден, а на албумот ги има едни „Јер кад остариш“, „Лажеш“, „За Есму“, „Да те богдо не волим“, „Падају звијезде“, па и тинејџ-химната „Липе цвату“; и албумот Шта би дао да си на мом мјесту (1975), со „Не гледај ме тако и не љуби ме више“, една од моиете топ 3 најомилени на Дугме, сепак никој не може да негира дека Битанга и принцеза (1979) е најдобриот албум на Бијело Дугме. Според гласањето на многу критичари, музичари и продуценти од Србија дури и влезе во листата Топ 10 најдобри екс ју албуми на сите времиња.
Мислам дека е океј да се направи посебен избор за ЈУ-рок!
Сосема е друг шмекот за да ги споредуваме ЕКВ, Галија, Пилоти со Дип Парпл, Флојд или Цепелин…

Cthulhu^

your neighbourhood weirdo
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
2.132
Дали смеат да се повторуваат бендови, пример јас сеа да се пријавам со некој друг албум од AC/DC /Whitesnake/GnR/Bijelo Dugme/Pearl Jam/Fleetwood Mac/Dire Straits/Skid Row?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.901
Поени од реакции
18.622
Последно уредено:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.698
Поени од реакции
12.690
Објективно, ваљда е Led Zeppelin IV.
Субјективно, морам да одам со Arctic Monkeys - AM.
Секоја песна на албумот им беше хит.

Do I Wanna Know
R U Mine
One for the Road
Arabella
I Want it All
No.1 Party Anthem
Mad Sounds
Fireside
Why'd you only call me when you're high
Snap out of it
Knee Socks