Black од Pearl JamСите знаеме која е најдобра гранџ песна не глумете лудило сега и вие.
Мислам дека ретко кој може акустика ко Alice In Chains, секад ја имам у кола на repeat, глас од мене имаш.Не постои музички правец grunge, називот повеќе се користи ко лабела за сите бендови кои доаѓаат од Сиетл и свират некој многу гласен рок. Нирвана се панк/панк-рок бенд, особено првите албуми и песни (класичен панк), иако се сметаат за икони на овој правец.
Класична панк нумера и омилената песна на Кобеин
иначе одам со
Мислам дека ретко кој може акустика ко Alice In Chains, секад ја имам у кола на repeat, глас од мене имаш.
dvata unplugged koncerti na Nirvana i Alice se remek delo, nijansi mi gi pravat Nirvana podobri ali se sitnici. Dvata koncerti se magija!
освен можеби оваа изведба на една фолк песна, последните 2 минути и последниот крик на секое слушање буквално ме наежува, ко цела болка од човеков да излезе во тие две минути.
Автоматски споено мислење:
Нешто од основачите на гранџот, кој патем иницијално се нарекува ноиз рок, и кои не се од Сиетл али снимаа гранџ песни едно десетина години пред да стане гранџот меинстрим и да речеме Нирвана доста имаат позајмувано од овие два бенда
"Во секоја манџа мирудија ставаш"Каква магија какви леталици, туку кажи ти се погодила ганџата.
Песната е веќе постирана, барај нешто друго.Еве и јас да учествувам,мене оваа ми е врв на гранџ
Сори не видов,па добро не смее ли втор пат да се стави,не дежурам ја на форум па у секунда тема кога ќе се отвори да ставам видео. Не ги следам новиве трендови, мај бад.Песната е веќе постирана, барај нешто друго.