Kajgana Song Contest #257 - Grunge

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.831
Поени од реакции
30.728
Сите знаеме која е најдобра гранџ песна не глумете лудило сега и вие.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Не постои музички правец grunge, називот повеќе се користи ко лабела за сите бендови кои доаѓаат од Сиетл и свират некој многу гласен рок. Нирвана се панк/панк-рок бенд, особено првите албуми и песни (класичен панк), иако се сметаат за икони на овој правец.

Класична панк нумера и омилената песна на Кобеин

иначе одам со

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Aко ги тргниме настрана Курт и другарите му , според мене еден од најинтересните гранџ бендови е Temple of the dog . Сакав да ја постирам нивната Hungerstrike , ама некој веќе ја ставил. Штета што имаа само еден албум , но од друга страна добро е што од тој бенд настанаа Pearl Jam и Soundgarden . Ќе постирам една песна која не е гранџ , ама пред некој ден ја слушнав на ТВ и се потсетив на времето пред 30 години кога ми беше една од поомилените ( зеедно со Liar од Henry Rollins ). И што е чудно за ваква песна беше прилично голем хит на MTV ( додуша MTV во тоа време беше баш квалитетна музичка ТВ ). Постарите членови би требало да ја знаат и плус спотот е прилично откачен . Ако мислите дека не е во оваа категорија на песни не мора да ја има за гласање , ама сакав да ја постирам и да ја слушнат и помладиве членови . Ladies and gentlemen here is Whale :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.844
Поени од реакции
20.342
Не постои музички правец grunge, називот повеќе се користи ко лабела за сите бендови кои доаѓаат од Сиетл и свират некој многу гласен рок. Нирвана се панк/панк-рок бенд, особено првите албуми и песни (класичен панк), иако се сметаат за икони на овој правец.

Класична панк нумера и омилената песна на Кобеин

иначе одам со

Мислам дека ретко кој може акустика ко Alice In Chains, секад ја имам у кола на repeat, глас од мене имаш.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Мислам дека ретко кој може акустика ко Alice In Chains, секад ја имам у кола на repeat, глас од мене имаш.

освен можеби оваа изведба на една фолк песна, последните 2 минути и последниот крик на секое слушање буквално ме наежува, ко цела болка од човеков да излезе во тие две минути.
Автоматски споено мислење:

Нешто од основачите на гранџот, кој патем иницијално се нарекува ноиз рок, и кои не се од Сиетл али снимаа гранџ песни едно десетина години пред да стане гранџот меинстрим и да речеме Нирвана доста имаат позајмувано од овие два бенда

Последно уредено од модератор:
Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430

освен можеби оваа изведба на една фолк песна, последните 2 минути и последниот крик на секое слушање буквално ме наежува, ко цела болка од човеков да излезе во тие две минути.
Автоматски споено мислење:

Нешто од основачите на гранџот, кој патем иницијално се нарекува ноиз рок, и кои не се од Сиетл али снимаа гранџ песни едно десетина години пред да стане гранџот меинстрим и да речеме Нирвана доста имаат позајмувано од овие два бенда

dvata unplugged koncerti na Nirvana i Alice se remek delo, nijansi mi gi pravat Nirvana podobri ali se sitnici. Dvata koncerti se magija!

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.802
Поени од реакции
3.008
Еве и јас да учествувам,мене оваа ми е врв на гранџ

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.802
Поени од реакции
3.008
Песната е веќе постирана, барај нешто друго.
Сори не видов,па добро не смее ли втор пат да се стави,не дежурам ја на форум па у секунда тема кога ќе се отвори да ставам видео. Не ги следам новиве трендови, мај бад.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.345
Поени од реакции
5.469

Kajgana Shop

На врв Bottom