Invisible Force
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 5.896
- Поени од реакции
- 10.619
Ами уш пет ами како...
Омилена засекогаш.
Како оди пријавувањево, само со една песна? Пошо можам уш 5 да наредам @Darklady.
И дај една кафана да напрајме![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ами уш пет ами како...
Омилена засекогаш.
Како оди пријавувањево, само со една песна? Пошо можам уш 5 да наредам @Darklady.
И дај една кафана да напрајме![]()
ОнИ дај една кафана да напрајме

ДРУЖЕ ОВИЕ ТЕМИ ВСУШНОСТ СЕ НАТПРЕВАРИ КАДЕ СЕКОЈ ЧЛЕН ПОСТИРА ОДНОСНО СЕ ПРИЈАВУВА СО 1, СО ЗБОРОВИ; ЕДНА, ПЕСНА КОЈА ОДГОВАРА НА ДАДЕНАТА ТЕМА.
Ја не се натпреварувам... Ако ви смета нема да пуштам веќе...ДРУЖЕ ОВИЕ ТЕМИ ВСУШНОСТ СЕ НАТПРЕВАРИ КАДЕ СЕКОЈ ЧЛЕН ПОСТИРА ОДНОСНО СЕ ПРИЈАВУВА СО 1, СО ЗБОРОВИ; ЕДНА, ПЕСНА КОЈА ОДГОВАРА НА ДАДЕНАТА ТЕМА.
Исто зошто не му пишеш на @Zlatikevichius ако толку ти смета како тоа само јас сум ви трн во око? Или само паметен да се направиш ? И што така со болдирани и големи букви пишуваш да не си новинар случајно?ДРУЖЕ ОВИЕ ТЕМИ ВСУШНОСТ СЕ НАТПРЕВАРИ КАДЕ СЕКОЈ ЧЛЕН ПОСТИРА ОДНОСНО СЕ ПРИЈАВУВА СО 1, СО ЗБОРОВИ; ЕДНА, ПЕСНА КОЈА ОДГОВАРА НА ДАДЕНАТА ТЕМА.

Пуштај си, остај го него нервозен е дека нема да победиЈа не се натпреварувам... Ако ви смета нема да пуштам веќе...
Не пуштај. Фала.Ја не се натпреварувам... Ако ви смета нема да пуштам веќе...
Му пишав ама ми рече да не му се курчам пошто е модератор у филм и тв и може многу лесно да ми наштети.Исто зошто не му пишеш на @Zlatikevichius ако толку ти смета како тоа само јас сум ви трн во око?
Да бе така е тоа "Не пуштај фала" ти па у кој филм си?Не пуштај. Фала.

Вита не е во голема грешка. Како што прочитав песнава се смета за народна и за химна на Нови Сад иако била напишана од некој сликар од Цетиње за кого не е 100% докажано дека ја напишал туку дека е само предпоставка.Ова не се староградски песни, дечки. Староградската музика е вид народна музика, музика која се создавала меѓу народот, и нема свој автор. Зајди зајди е песна на Александар Сариевски, не е народна, а Еј калдрмо и оваа на Звонко Богдан па уште помалку. Еве за да биде појасно за што се работи, објаснување преземено од Википедија:
Мора ли само македонски староградски песни ?! Другиве држави немаат ли градови со староградска музика ?!Јас не знам кој дел не ви е јасен? Не ми е јасно кој дел ве буни?
Значи Староградските песни или македонската староградска музика е своевиден жанр на македонската народна музика.
Не секоја народна песна е староградска песна.
Правите ли разлика помеѓу народна песна и староградска песна?
Аман веќе