Kajgana Song Contest #165 Староградска музика

• Креатор на темата Креатор на темата Darklady
  • Време на започнување Време на започнување
И дај една кафана да напрајме
Он
Пријавувањето е само на една песна:pipi:

Оф
Емке ти се чекаш, кафаната тука е, чалгиите од мене гратис. @Agda Beata online чаши ќе кршит:icon_mrgr:,

Секоја песна има автор, тоа шо не се знае кој е не значи дека некој не ја напишал...ако знаел да пишува.

ДРУЖЕ ОВИЕ ТЕМИ ВСУШНОСТ СЕ НАТПРЕВАРИ КАДЕ СЕКОЈ ЧЛЕН ПОСТИРА ОДНОСНО СЕ ПРИЈАВУВА СО 1, СО ЗБОРОВИ; ЕДНА, ПЕСНА КОЈА ОДГОВАРА НА ДАДЕНАТА ТЕМА.
Ја не се натпреварувам... Ако ви смета нема да пуштам веќе...
Автоматски споено мислење:

ДРУЖЕ ОВИЕ ТЕМИ ВСУШНОСТ СЕ НАТПРЕВАРИ КАДЕ СЕКОЈ ЧЛЕН ПОСТИРА ОДНОСНО СЕ ПРИЈАВУВА СО 1, СО ЗБОРОВИ; ЕДНА, ПЕСНА КОЈА ОДГОВАРА НА ДАДЕНАТА ТЕМА.
Исто зошто не му пишеш на @Zlatikevichius ако толку ти смета како тоа само јас сум ви трн во око? Или само паметен да се направиш ? И што така со болдирани и големи букви пишуваш да не си новинар случајно? :pos:

Ја не се натпреварувам... Ако ви смета нема да пуштам веќе...
Не пуштај. Фала.
Исто зошто не му пишеш на @Zlatikevichius ако толку ти смета како тоа само јас сум ви трн во око?
Му пишав ама ми рече да не му се курчам пошто е модератор у филм и тв и може многу лесно да ми наштети.

Добра ноќ на сите и со среќа на натпреварувачите :D

Последно уредено:
Ова не се староградски песни, дечки. Староградската музика е вид народна музика, музика која се создавала меѓу народот, и нема свој автор. Зајди зајди е песна на Александар Сариевски, не е народна, а Еј калдрмо и оваа на Звонко Богдан па уште помалку. Еве за да биде појасно за што се работи, објаснување преземено од Википедија:
Вита не е во голема грешка. Како што прочитав песнава се смета за народна и за химна на Нови Сад иако била напишана од некој сликар од Цетиње за кого не е 100% докажано дека ја напишал туку дека е само предпоставка.
Вита може само да избере некоја друга песна за која што се знае дека е 100% народна а такви му се 90% од песните на Звонко Богдан.

Јас не знам кој дел не ви е јасен? Не ми е јасно кој дел ве буни?
Значи Староградските песни или македонската староградска музика е своевиден жанр на македонската народна музика.
Не секоја народна песна е староградска песна.

Правите ли разлика помеѓу народна песна и староградска песна?
Аман веќе
Мора ли само македонски староградски песни ?! Другиве држави немаат ли градови со староградска музика ?!

Ja идам со оваа , ако не бива се гледаме на следниот музички натпревар .

Последно уредено:

Мал апдејт на темава. Песнава ја имав слушнато некаде и негде и случајно ми се појави на јутјуб. Ова е преемотивно + како пее девојката...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom