Кајгана миленичиња

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа се: Дарамраџ и моето помало Бубче :)
Дарамраџ веќе 3 недели е исчезнат, така да само Бубче ми остана... во скоро време ќе си набавам некое крзнено топче или па тоа самото ќе дојди во двор :)

sza0yt.jpg

Првата мачка се викаше Маре :eek: моите ја чувале 18 години, почина кога имав 4, само памтам дека беше бела и куцаше на една нога.
После, чувавме папагал се викаше Аско, плачев една недела и му купија жена, ја крстив Флора. Ацко умре од настинка, Флора после 2 недели од тага. Убав пар беа. :(
Чував маче кај баба, се викаше Цезар, голем љубовџија беше, го чувавме 4 години, ни го згази кола. :(
Сега чувам кутре не е расно, го најдовме на улица фрлено и си го земавме, се вика Среќко има 10 и пол години и ни ги кине живците по дома, станува сенилен и склеротичен, ама јас си го сакам најмногу. :)

Мачорот Хектор, носи име на јунак, штета што не таков туку е мрзелив, арогантен и дволичен :)

Никогаш не сум дал име на животно, од причина што ми е глупаво да го нарекувам по име, кога знам дека со едно мац мац ќе дојде побрзо одошто да го викам по некое ретардирано име:)
Една комшивка имав, мачката си ја викаше Сораја, да и се мочам во името валјда од некоја турско ѓупско индиска серија го имаше извадено али најјака беше коа викаше по мачката која знаеше да и заскита по комшии, па се дери едно 2 саати по неа.

Сум имала многу миленичиња- морско прасе, хрчачиња и мачиња.
Морското прасе се викаше ЗУЗУ.
Хрчаците: ЗЛАТИЦА и ХРЧО
Мачињата: МИЦЕ, МУРГО, РАПО, ГИЛЕ, ЛИЛИ, КАРАМЕЛА и ФИГАРО

Најчесто имињата им ги давале брат ми и мајка ми. Освен на Фигаро јас :P
(Моментално Фигаро, Мурго, Лили и Карамела се дома :))

Сега немам милениче, ама ете од порано што ги имав, различни имиња.
Највеќе оние странски, пример како Џени што за луѓе во Америка е карактеристично, јас би ставила за куче.
Куче: Џеки, Мими
Маче: Тошо, Уци (уци е баш чудно нели?)

Сега сите се мртви :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom