Кајгана Мак Топ 10

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување

Кајгана Мак Топ 10 // Недела 1

• Калиопи Букле - Моето име

Гласови: 3 9,7%
  • Тамара Тодевска - Ти давам се'

Гласови: 1 3,2%
  • Ѓоко Таневски - Никогаш доста

Гласови: 2 6,5%
  • Александар Митевски - За век и векови

Гласови: 5 16,1%
  • Врчак feat. ДНК - Јас сум ист

Гласови: 2 6,5%
  • Нокаут - Африка

• Влатко Илиевски feat. Ристо Бомбата - Дојди ти

Гласови: 6 19,4%
  • Елена Петреска - Остави ме

Гласови: 0 0,0%
  • Хавана Бенд - Балада за мајка ти и татко ти

Гласови: 4 12,9%
  • Дарко Илиевски - Ти можеш

• Деана Николовска - Луд си или луда сум

• Магдалена Цветковска - Без круна кралица

• Вкупно гласачи
    31
  • Гласањето е завршено на .
Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Ако можат разни интернет страници и радија да прават сомнителни топ листи, зошто и Кајгана како најмасовен форум да не се обиде да направи една своја Македонска Топ листа?

Значи, секој си одбира една од дванаесетте песни која ја смета за фаворит оваа недела. Ако постирате во темава, покрај тоа што ќе напишете за кого ќе гласате, можете да напишете и зошто сте ја одбрале баш таа песна, дали ве развеселува, ви побудува емоции и слично.

Наредната недела, десетте песни со најмногу гласови остануваат во трка, а двете последни отпаѓаат. Секоја недела ќе има по некој нов предлог.

Почнуваме.

Калиопи Букле
Моето име

Песна која што на српски јазик е премиерно прикажана на годинешниот Будва фест, а истовремено е издадена и македонска верзија.

Тамара Тодевска
Ти давам се'

И оваа песна е премиерно прикажана на Будва фест, ама ланскиот. Претходниот месец Тамара го издаде овој сингл и на македонски јазик.

Ѓоко Таневски
Никогаш доста

Балада која го разбранува македонскиот музички простор, хит на повеќе радија.

Александар Митевски
За век и векови

Александар повторно се враќа на музичката сцена со оваа песна која претендира да биде летен хит.

Врчак feat. ДНК
Јас сум ист

Сингл од новиот албум на Врчак, „Седмо небо“.

Нокаут
Африка

Оваа балада го најавува новиот албум на Нокаут, кој треба да излезе на есен.

Влатко Илиевски feat. Ристо Бомбата
Дојди ти
Преработка на истоимениот хит на Ристо Бомбата од деведесеттите.

Елена Петреска
Остави ме

Нова брза песна на Елена по подолго време, која е направена од Јован Јованов.

Хавана Бенд
Балада за мајка ти и татко ти

Песна која е преработка на „Drive My Car“ од Битлси. Голем хит на радиските станици ова лето.

Дарко Илиевски
Ти можеш
Овој сингл на Дарко од Идол е промовиран на првата емисија од телевизискиот фестивал „Фешта“ и засега судејќи според вртењата на радио најуспешна од сите.

Деана Николовска
Луд си или луда сум

На Деана очигледно и' е до песни каде се спомнува зборот „лудило“, така што и овој пат направи брза летна песна со сличен наслов, направена од Владимир Дојчиновски.

Магдалена Цветковска
Без круна кралица

Песна победник на четвртата „Фешта“, која го најави враќањето на пејачката која беше дел од групата 4 Play.

Како предлог мозе да дојде од Eye Cue - Glowing Lips ?????:pipi:

Од овие никоја не ми праи баш мерак, ама ете за Александар Митевски гласав, онака ми е песната.
п.с.Добар предлог е Glowing Lips

Сте гласале! Ок. Не пишувајте кој за кого гласал. Едноставно ако имате некој предлог ко погоре напишете, ако не, beat it.

Ама мислам дека правилата се само за песни само на македонски јазик.
Ако не се лажам на Тоше - The Hardest Thing беше на мак топ листите....ако не е така поправете ме.
п.с.Кискин бриши после постовиве кога ќе се разјасни...

Па вака... Идејата ми беше да се направи топ листа со песни на Македонски јазик, инаку уште веднаш ми паднаа на памет неколку песни од македонски изведувачи испеани на англиски или српски...

П.С. Мој фаворит е последниот предлог од Магдалена, сметам дека е една од најдобрите r'n'b песни направени кај нас... Имам и други фаворити, ама конкретно за неделава е овој. :)

Предлог од мене: Ана Симоновска - Сега си ти

Предлог од мене: Ана Симоновска - Сега си ти

Леле, која песна ееј. :)
На секој саат ја слушав на Антена5 и не знаев од кого е.

Да, ова ќе биде едниот предлог за наредната недела.

Значи да разјасниме нешто.Слободно давајте предлози и од песни испеани на англиски, српско-хрватски и други јазици, кои се испеани од страна на македонски изведувачи.И The hardest thing на Тоше беше на англиски, па се наогаше на врвот на сите Мак топ 10 листи.Така да слободно давајте и такви предлози:smir:

Се надевам дека некоја следна недела на оваа листа ќе се најде новитетот од Александар Белов - "Ѕвездо сјајна".
Прекрасна е идејата за ТОП 10 :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom