[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
....по форумов не има секакви....омнивари, карневари, вегетеријанци, оволактовегетеријанци, вегани, потоа членови што јадат само по халал или кошар, членови што постат среда и петок, членови што моментално се во пост и членови на разно-разни (празни) диети

така да со специфичен рецепт од типот Потпечени А со Б неможе да им се угоди на поголемиот број членови (мислам дека претерав со ова членовиве)
како што спомна некој погоре поинтересно би било да се зададе рецепт на тема на пример Потпечени А, а самите членови да бидат креативни и да импровизираат рецепт....на овој начин би се зголемил бројот на варијации на конкретното јадење....и натпреварот би бил поприфатлив за поширока ждерачка фела

Одличен предлог! И јас сум за.

Абе да имаше нешто јавна дегустација па да одберевме чие е најубаво :X3:

Јас ќе го кршам мразот. Морам да спомнам, направив мали промени во рецептот, не ставив јајца, а додадов печурки, морковче и некои зачинчиња. :X3:

Ајде...

090413-1606.jpg

Јас ќе го кршам мразот. Морам да спомнам, направив мали промени во рецептот, не ставив јајца, а додадов печурки, морковче и некои зачинчиња. :X3:

Ајде...

Не те бидува за сликање...:P

AnFem како што сум гладна сега, се убаво ми изгледа. Ама ова твоево вистина добро изгледа, гладна или не. Па и оти се макарони, уф ептен се добри. Па тоа кашкавалчето како ти е растопено, мераци ептен!

Има некој начин да ме банирате од темава да не се стрвам, а да не биде очигледно? :icon_lol:
Дур се стрвиш напрај макарони, сликни ги па к'сни си :icon_lol:

Леле на Анфем ама се грди макароните :pos:

DSC_0008.jpgDSC_0009.jpg
--- надополнето: 9 април 2013 во 20:06 ---
Да не плачеш и јас од телефон ги прикачив.

Ајде...

Прегледај го приврзокот 61806
пред се, знајах дека AnFem нема да ме разочара и ке учествува на натреварот :)

значи да поминеме на главното. гледајки колку убаво ми изгледа на око а уште толку повеке пати јас ЗНАМ дека е слатко, можам да замислам колку ентузијазам е вложено во припремата. Фактот шо толку убаво изгледа мене ми буди себичност за да комотно изедам се шо има у чинијата и тава сам без притоа да дадам на некој друг да проба. :)

Макараноте ми се аресат как се сварени а тава најубаво го гледам од тоа колку добро е стопен кашкавалот ако не грешам, со претоставката. Фактот шо има и морковчиња, го прават уште поубаво да е оти јас лично сум им голем обожавател додека габичките, би ги изоставил од причина шо имал сум проблем со нив и не сум как шо бех порано у однос на них..

крајна оценка на зготвеното шо ке дадам е: 8,5 / 10

значи leandra, Олимпија, Ilumious и сите други (надежни) готвачи, можам да кажам дека AnFem ви фрли ракавица! сега е ваш ред или ако некој друг не одговори на предизвикот, може комотно да кажам дека анфем има победено...

Среќно!

едит: прости leandra.. дозволи ми да погледам зготвеното па ке пробам да ти дадам „критика„ :D

Мене не ми се јадеше мелено месо и ги зготвив вкусно мх мх мх Алачки да ми позавиди, со пршута, кашкавал, млеко, јајца и павлака.

Мене не ми се јадеше мелено месо и ги зготвив вкусно мх мх мх Алачки да ми позавиди, со пршута, кашкавал, млеко, јајца и павлака.
Ама приборон у кухина ти е јак, кутлаче и некое дрвено помагало :D Другите алатки кај ти се? :D

Леле на Анфем ама се грди макароните :pos:

Прегледај го приврзокот 61815Прегледај го приврзокот 61816
--- надополнето: 9 април 2013 во 20:06 ---
Да не плачеш и јас од телефон ги прикачив.
leandra, прво нешто шо помислих си беше: или шпоретот тие многу моќен или на кајгана е имало многу постови за бришење :D се зезам ;)

убаво изгледат ама изгледа си ги исцрвила малку шо мене и така и така ми е. успеах да забележам шунка (исправи ме ако грешам) шо сепак ок ми е и ми се ареса. само не успевам да разберам дали од горе имаш ставено ренден кашкавал или ова овде (шлаг за готвење би бил буквален превод). друго нешто не знам шо да додадам.

Оценка: 7,5 - 8 /10

Јас мислам дека што и да направам, ако му дадам на Acid да го сликне, визуелно тепам гарант.

Кој го има човекот на фејсбук знае! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom