КАЈГАНА е само моја!

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
За прв пат и нешто вакво да се случи!

normal_1%7E0.JPG

Е, неее...!

Ne e fer samo adminisratori da

Ne e fer samo adminisratori da stavaat sliki na postovi..

i kajgane e samo moja i imam slika i sega so praime? :?: :roll:

Police напиша:

Па зошто не ја ставиш Калимеро? :D Сите може да прикачуваат слики, не само админите. :wink:

Acid напиша:
Police напиша:

Па зошто не ја ставиш Калимеро? :D Сите може да прикачуваат слики, не само админите. :wink:

А има ли некаде објаснување како јас да направам print screen само на тоа малото делче? Јас еве не сум толку вична со компјутериве и не знам како тоа да го направам, а ја имам начекано Кајгана сама, два пати до сега :cry:

Неможеш само тој дел. Се вика PrintScreen, не PrintPart. :pos:

Го притнаш целиот екран, па после го сечеш (crop-нуваш) кој дел сакаш со некој од програмите за обработка на слики.

Јас например користам Photoshop.

Еве подетално Бисерке, ако не си се снашла до сега.
До копчето F12 на тастатурата имаш едно Prt Sc пишува. Кликнуваш на него и одма отвораш Paint (барем јас така правам, не знам дали може поинаку). Кога ќе ти се отвори празно, правиш само Ctrl+V и на екранот ќе го добиеш она кое си го имала на екран во моментот кога си стегнала на Prt Sc. Си правиш Save на тоа (најдобро во JPG формат) и после во Corel со Open отвораш она кое си го зачувала. После правиш со crop делот кој сакаш да го издвоиш и Save на крај. Толкуууу :pos:
Само да не те збуни тоа дека кога ќе стегнеш на Prt Sc нема да ти се појави на екран ништо :D

FortunE напиша:
Еве подетално Бисерке, ако не си се снашла до сега.
До копчето F12 на тастатурата имаш едно Prt Sc пишува. Кликнуваш на него и одма отвораш Paint (барем јас така правам, не знам дали може поинаку). Кога ќе ти се отвори празно, правиш само Ctrl+V и на екранот ќе го добиеш она кое си го имала на екран во моментот кога си стегнала на Prt Sc. Си правиш Save на тоа (најдобро во JPG формат) и после во Corel со Open отвораш она кое си го зачувала. После правиш со crop делот кој сакаш да го издвоиш и Save на крај. Толкуууу :pos:
Само да не те збуни тоа дека кога ќе стегнеш на Prt Sc нема да ти се појави на екран ништо :D

FortunE, значи ептен си другар :pos: :pos: :wink:
Фала ти за објаснувањето. Ај баш ќе пробам наредниот пат, па ќе пријавам тука на големи ѕвона :D :D
А кога ќе дојдам в Охрида града те частам пијачка кај Витоно :wink: :P

Водка, исклучи го вќе еднаш тоа фотошопот :)

Форумов веќе година дена се нема десено да има само еден онлајн...пратам ситуација :wink:

Не е фотошоп монтажа, баш сабајлево начекав ја да сум сам онлајн со уште 45 гости. :) Можно е да паднале (одлогирале) сите и ја си се логирав и КАЈГАНА БЕШЕ МОЈА. :) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom