Кафич "Барбика"

• Креатор на темата Креатор на темата Patrick Star
  • Време на започнување Време на започнување
Како бивш корчагинец одредени периоди дремевме таму. Особено пролет лето горе на тераса. Цигарче кафе.. и мрчење..мераци.

Не можам да кажам дека само таму дремевме кога имаше уште неколку локални кафичи и зависи каков беше моментално трендот. Дали олд скул, оринџ, мори, едно време ЕС (s) додека не го затворија и може уште некои кои сум ги заборавил.
ИН места во тоа време беа и Казабланка кај ЈБТ, хемингвеј, и уште неколку кафиќи во таа околина.

Инаку барбика и сега доколку е касно за резервирање на кафана се зафатено или нема кај да се оди, секогаш ни е на располагање (зимно време) за пијање пред диско.

Последно уредено:
Абе шо ви е, какво лошо место, Барбика е многу кул местенце, чим ние од Борис идевме таму значи дека стварно било добро. :D Кога ќе ми текне каков лик е мажот што работи таму... :LOL: Иначе од Борис доаѓав за да им држам лекции табланет на Корчагинците. :icon_lol: Памтам еднаш ја и еден другар што учеше у Корчагин игравме против две негови другарки и се кладевме у скара и нормално изгубија девојчињава и на крај ни рекоа дека ќе ни дадат пиење место скара пошо полесно им било тоа за давање. :D

Памтам и еднаш дека се договоривме 15 души од факултет да искочиме али се договоривме у 5 за 12 што се вика а сабота беше, немаше нигде место. И на крај ни текна Барбика ко опција и таму се укрцавме. Му нарачувам на типот коњак, ми вика чекај да го дојадам сендвичот ќе ти донесам. :pos: Најјако место дефинитивно, кој бил знае. :D
Требале нешто друго да ви дадат, ем најлесно за нив ем послатко, ама ај памет за друг пат :icon_lol:

Ауу каков twist на работите. Во барбика знаеле да паднат (и уште паѓаат) нај дипломатските разговори за вечерта. Едногласно сите даваат збор (уз кафе и цигара) каде ќе се шета вечерта.
Интересно е што келнерката ја мрзи да се качи до терасата горе, па кога влегуваш ти вика кога ќе ти притреба нешто симни се и кажи ми:pos:.
Еј, и кафето 30 денари е. Радиоактивно.

Епа во воведниот пост пишале 40, затоа така изреагирав. Ипак го поскапеле за 10 денари од времето кога бев средно :icon_mrgr:
Ми текнува еден викенд, седевме со другари во Барбика и пиевме турско, и еден другар изгледа не беше свесен дека пола филџан е талог и кога се засркна од талогот ќе се удавеше :pos::pos::pos:

Кога се седеше на тераса, со другар од средно седевме на крајот, пошто задолжително си виткаше џоинт и го зачадуваше цело место :icon_mrgr: Јас задолжително се потпишував по тоа зелените мушами на масите :unsure:

Епа во воведниот пост пишале 40, затоа така изреагирав. Ипак го поскапеле за 10 денари од времето кога бев средно :icon_mrgr:
Ми текнува еден викенд, седевме со другари во Барбика и пиевме турско, и еден другар изгледа не беше свесен дека пола филџан е талог и кога се засркна од талогот ќе се удавеше :pos::pos::pos:

Кога се седеше на тераса, со другар од средно седевме на крајот, пошто задолжително си виткаше џоинт и го зачадуваше цело место :icon_mrgr: Јас задолжително се потпишував по тоа зелените мушами на масите :unsure:

Класика исто беше топло чоколадо со шлаг.Ау чоече појак пудинг од тоа неам јадено нигде.Иначе што кажуваш за тостовите , ги укинаа после прва ама затоа у прва лом се праеа.После нешто со новион систем нели го усвоија и престанаа да даваат храна.

Исто ми текна и кога идеш сабајле у 9 на голем одмор прва смена , ја начекуваш бабето како срка попара.Абе домашна атмосфера , еднаш дури таа ми кажа да не сакам сутлијаш напраила поише.

@Коњаникот Сабја обавезно се врти џоинт..
Само не знам Форест Гамп што толку се потресуваш и ставаш :palmface: коа најБУКВАЛНОТО нешто го кажав...
Иначе Сабја како имаш завршено у корчагин, мислам просек секоја година.. ?[DOUBLEPOST=1398711284][/DOUBLEPOST]
Претпоставувам не си од Скопје затоа ти изгледаат така чудни цените. Да поевтини се затоа што просечните цени на пијачките скоро насекаде се за 30 - 50 денари поскапи од овие во Барбика . Просечна цена Кока - Кола е помеѓу 80 и 90 ден. а тука е само 50 .
Од Скопје сум.. у Корчагин учам...

Не е поскапено турското, печатна грешка ...

Пробаа во изминативе години не знам какви фенси-шменси кафулиња да отворат околу Корчагин, и сите до еден пропаднаа, пошто Барбика си е класика. Какво сака нека е ентериерно и екстериерно, има душа во местото. :)

Нов сум на форумов, па првото што ми дојде на памет да видам е ноќен живот, како што се движи овие денови.. Иначе учам во корчагин и секој ден киснам тука, немој некој да ја посере барбика ќе го убијам :D Премногу кул кафич е, ни самиот не знам што све немам поминато во овој кафич..

Нов сум на форумов, па првото што ми дојде на памет да видам е ноќен живот, како што се движи овие денови.. Иначе учам во корчагин и секој ден киснам тука, немој некој да ја посере барбика ќе го убијам :D Премногу кул кафич е, ни самиот не знам што све немам поминато во овој кафич..

ај напрај уште некој акаунт да го изрекламираш кафиќот

ај напрај уште некој акаунт да го изрекламираш кафиќот
ти нормален ли си што збориш? Овде е Хајсенберг, си го забораив passwordot на тој акаунт и passwordot од е-маилот затоа е нов акаунтот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom