Кафе

• Креатор на темата Креатор на темата Srcee
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки имам долче густо кафемат на капсули и купив како адаптер капсула со кое можам да ставам било какво кафе. Земав некое еспресо, ставив две лажички во капсулата, арно ама многу водесто ми излезе, нит пена нит ништо. Не можев да го осетам убаво вкусот на еспресото. Некое чаре има или тоа е максимумот на тие кафемати?

Дечки имам долче густо кафемат на капсули и купив како адаптер капсула со кое можам да ставам било какво кафе. Земав некое еспресо, ставив две лажички во капсулата, арно ама многу водесто ми излезе, нит пена нит ништо. Не можев да го осетам убаво вкусот на еспресото. Некое чаре има или тоа е максимумот на тие кафемати?
Losho meleno.
Neznam od shto Kaffe si pravel. Treba od zrna presni meleni i pocnivaj d najino nakaj grubo.
Ako nemash melnica ic ne se zamaraj

Losho meleno.
Neznam od shto Kaffe si pravel. Treba od zrna presni meleni i pocnivaj d najino nakaj grubo.
Ako nemash melnica ic ne se zamaraj
епа се случи бељата. Се заглави reusable капсулата во кафематот ни господ не го вади. :)

nikogash ne sum gledal takvi opcii, kompatibilnost, posebno kaj kapsulite e golem problem.

razlicna finost / golemina na kafeto ima mozebi najgolema vaznost za dobra ekstrakcija.

ako si na taa mashina (dolce gusto) zemaj kapsuli za nea samo, toa e maksimum.

so kapsulite, nikogash ne mozes da izvadish ozbilno espreso.
single doza espreso e okolu 8 grama, dupla 16-20 grama zavisi od koshnica / basket.
kapsulite se nekoi 4-6 grama so opakovka, dosta pomalku kafe, plus stoeno dosta vreme.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom